Sítě pro kozy

Holandská zakrslá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2021 04:31
Katka12

XXX.XXX.49.113

Zajímalo by mě zda používáte sítě na seno u koz? Stalo se Vám někdy že by se koza zahákla rohy do sítě?

23.2.2021 07:36
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Jak znam kozy,zvlast rohate, tak bych sit nikdy nepouzila..I bezroha by si tam mohla zamotat nohu a byl by prohlem..

23.2.2021 16:39
Katka12

XXX.XXX.49.113

Me se mrchy senem podestylaji a to se mi nelíbí, přemýšlím jak to vymyslet aby seno nehazeli na zem

23.2.2021 17:37
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Katka12 napsal(a):
Me se mrchy senem podestylaji a to se mi nelíbí, přemýšlím jak to vymyslet aby seno nehazeli na zem

😀to kozy delaji s oblibou😁..seno mame v jeslich,ktere jsou z kari site 10x 10'cm, sice take neco vyhodi,ale neni to tolik,jako z jesli ze sprusli(tycek)..

23.2.2021 21:19
canka

XXX.XXX.215.5

Já od začátku,co kozy máme,dávkuji seno do sítí,protože mám ještě i koně....a aby se senem neplýtvalo(a taky mám trošku obéznější zvířata ),tak jde vše do sítěk a krmelce...nikdy se mi nestalo,že by se jedna z koz zamotala..obě mají rohy a jedna je ještě mladý jelito,co všude vleze a všechno prozkoumává..nikdy se nezahákla..mám sítě s malými oky i s velkými oky..a fakt bez problémů...

23.2.2021 21:24
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

Historicky tady k tomu byly i plánky, jak udělat dřevěné jesle - princip je ten, že nahoře je to širší na hlavu a ovce /koza tam ze shora strčí hlavu a níž už je otvor užší a tam jí zapadne jenom krk, a nebaví ji vždy zvedat hlavu, a tak seno nevytahuje. Mě se to u ovcí osvědčilo, mám suffolky, takže mohu poslat rozměry. Obdobně by měly fungovat šikmé šprušle. Prostě tak, aby pro ně nebylo snadné hlavu i se senem vystrčit a bylo jednouší ji nechat zabořenou v senu, pak jim to sice taky padá, ale do sena, a tak to nepodupou to.
Sítě bych se jim taky bála dát, studovala jsem ohlasy a zkušenosti a nevyzněly příznivě. Jitka

Přidejte reakci

Přidat smajlík