Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2021 20:42
Radik

XXX.XXX.37.9

Dobrý den,
včera mi porodila asi 2 jehňátka ovce nebo spíš dnes brzy ráno. Když jsem tam přišla druhá březí ovce jedno jehně olizovala. Teď si nejsem úplně jistá jestli porodila jen jedna ovce a je to od jedné nebo obě dvě ta druhá má termín cca za týden. Ale nebylo na ní poznat že by rodila nebyla na rodidlech od krve ani s ní nevyšla placenta.
Je možné že si chce přisvojit cizí jehně? Nevím co teď jestli ji ho mám nechat a nebo ho nechat u asi matky která ho do teď normálně krmila ale teď ho nějak odmítá. Nevím si rady. Ta druhá sice vemeno má skousela jsem ji dojít ale mléko ( mlezivo) nemá.
Tak nevím. Kdybych ji ho dala tak ho stejně nemá čím krmit a potom jak asi porodí a měla by 2 tak je všechny nezvládne krmit.prosim poraďte mi.
A jak jde ještě zjistit jestli porodila nebo né.

28.2.2021 22:49
lesakm

XXX.XXX.28.103

Radik napsal(a):
Dobrý den,
včera mi porodila asi 2 jehňátka ovce nebo spíš dnes brzy ráno. Když jsem tam přišla druhá březí ovce jedno jehně olizovala. Teď si nejsem úplně jistá jestli porodila jen jedna ovce a je to od jedné nebo obě dvě ta druhá má termín cca za týden. Ale nebylo na ní poznat že by rodila nebyla na rodidlech od krve ani s ní nevyšla placenta.
Je možné že si chce přisvojit cizí jehně? Nevím co teď jestli ji ho mám nechat a nebo ho nechat u asi matky která ho do teď normálně krmila ale teď ho nějak odmítá. Nevím si rady. Ta druhá sice vemeno má skousela jsem ji dojít ale mléko ( mlezivo) nemá.
Tak nevím. Kdybych ji ho dala tak ho stejně nemá čím krmit a potom jak asi porodí a měla by 2 tak je všechny nezvládne krmit.prosim poraďte mi.
A jak jde ještě zjistit jestli porodila nebo né.

Jestli nemá ta druhá mléko tak nejspíš nerodila a jen blbne takže si snaží cizí jehně přivlastnit (myslí si že je její) , už se mi to jednou taky stalo že mi ho přesně takhle jedna druhé ukradla a sama rodila až druhý den , nenechala ho ani napít mleziva od matky takže jsem o něj tenkrát přišel , jestli dostalo mlezivo tak ho vraťte matce než bude pozdě , jestli ho odmítá tak se mu možná změnil pach olízáním druhou ovcí , když matku párkrát podržíte aby se od ní mohlo napít vezme ho zpět , ale může ho odmítat také proto že nepilo od ní mlezivo a ona ví že stejně nepřežije , hodně štěstí , budete ho potřebovat ML.

28.2.2021 22:58
Radik

XXX.XXX.37.9

Jj děkuji rodila v pátek. Dala jsem ho hned k matce a mleziva se napilo od matky prví den to bylo v pohodě a teď to jehně odmítá. Tak ji sem tam pridrzim ale teď jsem se tam byla dívat a když pije druhé jehně tak se tam priprdne taky a pije ze zadu tak ovce drží. No uvidíme až se pustí co bude dělat jinak mám doma Sunar pro jehňata tak bych ji musela krmit. No právě ta druhá vůbec nevypadala že by rodila a obě to jsou prvorodičky. Ta druhá má termín až teď tak úterý-ctvrtek. Ale jak na sebe viděli jehně a ta druhá tak na sebe i volali a ovce nechtěla ani jíst

28.2.2021 23:20
lesakm

XXX.XXX.28.103

Radik napsal(a):
Jj děkuji rodila v pátek. Dala jsem ho hned k matce a mleziva se napilo od matky prví den to bylo v pohodě a teď to jehně odmítá. Tak ji sem tam pridrzim ale teď jsem se tam byla dívat a když pije druhé jehně tak se tam priprdne taky a pije ze zadu tak ovce drží. No uvidíme až se pustí co bude dělat jinak mám doma Sunar pro jehňata tak bych ji musela krmit. No právě ta druhá vůbec nevypadala že by rodila a obě to jsou prvorodičky. Ta druhá má termín až teď tak úterý-ctvrtek. Ale jak na sebe viděli jehně a ta druhá tak na sebe i volali a ovce nechtěla ani jíst

Tak to vypadá že to bude v poho , možná ho vezme zpět potom až její mlíko projde trávicím traktem jehněte a matka to ucítí v jeho výkalech , sunar si pokud to jde jinak raději nezavádějte , to je pak pro vás očistec (obvzláště jestli jich budete mít třebas víc), lepší je párkrát matku podržet aby se mohlo jehně napít a ono se to časem poddá . A jestli to jsou prvničky tak ty někdy různě blbnou a musí se při porodech víc hlídat protože kolikrát neví co mají dělat. ML.

28.2.2021 23:31
Radik

XXX.XXX.37.9

Jj už kdysi jsem musela krmit jehně sunarem. A jedna mi právě porodila a o půl hodiny druhá a ta jedna neměla mlíko tak jsem musela odstrikat druhé trochu mleziva pro to jehně a ráno jsem musela pro Sunar jinak bych ho neměla tak jsem mu dávala Sunar a druhý den se matce spustilo mlíko tak to bylo super ale jehně bylo strašné slábe musela jsem tam chodit a držet ho vůbec nedokázalo stát a ještě jsem ji odpojovala a dávala to jehněti strikackou tak cca za 3 dny už se zkoušelo stavět samo ale ještě mu to moc nešlo a teď už v pohodě litá s ostatními. No je lepší když pije od matky snad to bude v pohodě už je to 2 dny a pořád ho nechce přijmout ale ono jak je vidět si poradí. Jo 4 ovce už to mají za sebou a ještě 2 no uvidíme je tam jedna prvorodička a druhá už zkušená. Já si je hlídám chodím tam vzdy tak cca kolem půlnoci ještě pak ve 4 ráno a potom mezi 7-8 ráno. Přes den samozřejmě taky. Tak všechny ostatní rodilý cca mezi 17-21h odpoledne tak to jsem u porodu byla to jsem si ohlídala rodily samy ale ta musela rodit mezi 3-4h ráno jak jsem přišla byly už olizane ale ještě s ní nevyšla placenta to až potom. Jen doufám že ty dvě budou taky v pohodě.

7.3.2021 13:45
Radik

XXX.XXX.37.9

Ovci jsem zavřela a nechala jen s ovečkou a beránek ovečka potom už normálně pila i ovce už ji neodháněla byla živá litala tak jsem je potom pustila mezi ostatní ovce s v pohodě sem tam ji nechtěla dát tak jsem ovci přidržela, byla trošku hubenější než beránek ale čilá. A dnes ráno jsem tam přišla a ovečka jen ležela nemohla ani vstát a nechtěla ani pít a měla úplně studený čumák i v puse. Tak jsem ji vzala a šla s ní do garáže k pecku ji trošku rozehrat. Potom jsem ji vrátila matce a když jsem tam po obědě šla ovečka byla mrtvá. Vůbec to nechápu včera ještě litala a dnes to s ní šlo rychle s kopce. Ještě jsem tam byla ve 3 ráno protože měla rodit ještě jedna ovce a dávala jsem ji normálně pít a ráno toto.

7.3.2021 13:49
Radik

XXX.XXX.37.9

Jo a ty dvě už to mají taky za sebou každá má dva beránky jedná rodila ve čtvrtek ráno cca v 7 a druhá dnes v 7:30. Tak doufám že budou beránci v pohodě pijou a jsou ciperni tak se modlím. Ještě nikdy se mi to nestalo. Jo třeba že umřelo hned ale ne nikdy po několika dnech nebo dokonce týdnů.

8.3.2021 18:33
Matsik

XXX.XXX.36.125

Taky se mi to stalo. Mám kamerunky a mladší ovce porodila dvojčata a starší březí ovce je začala olizovat a později i uzurpovat až jsem ji musela oddělit, druhý den porodila vlastní tak dala pokoj. Minulý týden zase jedna porodila dvojčata a její dvouletá dcera je taky začala olizovat, ale naštěstí si je nepřivlastňovala .

Přidejte reakci

Přidat smajlík