Abišaj

XXX.XXX.230.193
Chceme si pořídit kamerunské ovečky a nevím, jestli se dají i dojit a normálně konzumovat jejich mléko. Co jsem tak četl na internetu, tak prý mají málo mléka.
No naše Blanice má vždy vemeno jako koza a pokud bych chtěla dojit šlo by to, ale mám pocit, že je to celkem vzácné jiné ovce co máme tak velká vemena nemají a přijde mi,že i odstavují jehňata dřív než právě Blanice. U ní jsem měla problém, protože jsem si od ní nechala jehnice a oni od ní pořád pili i když už měla další jehně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mají mléko akorát pro svá jehňata a navíc jsou to skákavé plašanky.
Dobry den mají celkem málo mléka. Ale mám taky ovce které mají hodně mléka ale to je podle mě vzácnost mam 10 ovcí a velké vemena mají jen 3 párkrát jsem je skoušel dojit šlo to ale mají strašně malé struky.
A navíc když si koupíte ovce tak nejspíš to budou plašani a nebudou moc ochočené.
Takže nějaké dojeni nebude ani v úvahu ovce mají mléka tak akorát pro jehnata a dojit ji při jehnatech podle mě je to nesmysl budete akorát ochuzovat jehnata.
A navíc když bude jehne u ovce tak nic nenadojíte jehne téměř všechno vypije.
Ovšem mléko se dá konzumovat ale pokud chcete nějaké mléko pro sebe jak si kupte mléče plemeno a ne kamerunky.
Přeji hodně štěsti v chovu a at se daří.