Kolik unese ovce, beran, koza, kozel?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2021 13:47

Zajímalo by mě kolik unese ovce, beran, koza a kozel kg?

22.3.2021 13:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zajímalo by mě kolik unese ovce, beran, koza a kozel kg?

U koní se říká max 20% jeho hmotnosti. U jezdce. Jako soumar by asi zvládl i víc.

22.3.2021 17:53
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Maximálně 20 % u natrénovaného, zdravého zvířete, přičemž nálož musí být dobře rozložená. Začíná se na 5 % a trénink trvá cca rok.

22.3.2021 22:40

A třeba průměrná ovce, kozel... Kolik kg?

23.3.2021 06:15
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Hmotnost ovce i kozla je odvislá od plemene. Nejjednuduší je opravdu zvíře zvážit.

23.3.2021 07:29

Zvažte je a spočítejte.

Kanuo

23.3.2021 12:59
Kanuo

XXX.XXX.238.149

Unesou i dospělého.

24.3.2021 05:05

Jakože unesou třeba 80 kg? To se na nich dá jezdit jako na koních?

24.3.2021 06:10
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Nedá.
Jakože ano, když si ovci lehnete na hřbet a budete se jí držet za vlnu, tak nespadne. Asi jako když Vám někdo hodí na záda krosnu, která váží stejně jako Vy. Prostě to unesete, protože nemáte na výběr.
Ale není to zdravé, není to neškodné a není to etické. A hlavně nechápu, k čemu by to mělo být dobré.
Pokud chcete chodit se zvířátkem na procházku, aby Vám nosilo batoh, typickými zvířaty jsou osli a lamy. Jiná zvířata to taky mohou zvládnout, ale unesou úměrně méně.
U většiny savců od psů po koně platí 20 % váhy maximálně, a to u zdravého natrénovaného zvířete. Náklad je třeba dobře rozložit.

24.3.2021 08:06

Samozřejmě, že ne. Nevím, co Kanuo svým příspěvkem myslela(a).

Kanuo

24.3.2021 11:36
Kanuo

XXX.XXX.238.149

To je pravda. Jenom píšu, že když by si dospělý člověk sedl na ovci, tak ho unese. Nicméně je unese a unese, je rozdíl, když to tomu zvířeti to zas až tolik nevadí a když sice dokáže stát, ale nedokáže se moc pohnout (poník taky unese 3-4 dospělý lidi, nebo na mini horse si taky muže sednou dospěly chlap).
Nedávno jsem byl u známého a oni chovají kozy a ovce. Dostali jsme špatný nápad (trošku podnapilý), že si půjdem zájezdit. Já vážím 95 kg a když jsem si sedl na kozu tak se mnou vždy chvíli stala, ale pak spadla. Nicméně kozel mě unesl v pohodě a dokonce se mnou i jezdil (samozřejmě, že trošku klopýtal, ale dalo se), zkoušeli jsme si i na něj sednout ve dvou, ale to už se moc nepohnul. Beran mě taky unesl v pohodě, dokonce i dva a povozil nás. I tři jsme si na nej sešli, ale to když jsme na něm začali hopsat, ať se hne, tak začal podnámi padat (aby taky ne). Dokonce jsme se šli projet po výběhu a kámoše 65 kg ovce vozila snad hodinu, druhého kámoše 75 kg, taky slušně povozila, ale bylo vidět, že se jí moc nechce. No a mě unesla tak 5 minut a pak jsem musel každých par minut jí dát pauzu. Nicméně pokud máte zvířata rád a pokud jsou to spíš domácí mazlíčky, nezkoušejte to. Pro ty zvířata to musí byt strašný. Tohle bylo ojedinělý, i když kámoš na nich rajtuje furt.

24.3.2021 12:37

Kanuo napsal(a):
To je pravda. Jenom píšu, že když by si dospělý člověk sedl na ovci, tak ho unese. Nicméně je unese a unese, je rozdíl, když to tomu zvířeti to zas až tolik nevadí a když sice dokáže stát, ale nedokáže se moc pohnout (poník taky unese 3-4 dospělý lidi, nebo na mini horse si taky muže sednou dospěly chlap).
Nedávno jsem byl u známého a oni chovají kozy a ovce. Dostali jsme špatný nápad (trošku podnapilý), že si půjdem zájezdit. Já vážím 95 kg a když jsem si sedl na kozu tak se mnou vždy chvíli stala, ale pak spadla. Nicméně kozel mě unesl v pohodě a dokonce se mnou i jezdil (samozřejmě, že trošku klopýtal, ale dalo se), zkoušeli jsme si i na něj sednout ve dvou, ale to už se moc nepohnul. Beran mě taky unesl v pohodě, dokonce i dva a povozil nás. I tři jsme si na nej sešli, ale to když jsme na něm začali hopsat, ať se hne, tak začal podnámi padat (aby taky ne). Dokonce jsme se šli projet po výběhu a kámoše 65 kg ovce vozila snad hodinu, druhého kámoše 75 kg, taky slušně povozila, ale bylo vidět, že se jí moc nechce. No a mě unesla tak 5 minut a pak jsem musel každých par minut jí dát pauzu. Nicméně pokud máte zvířata rád a pokud jsou to spíš domácí mazlíčky, nezkoušejte to. Pro ty zvířata to musí byt strašný. Tohle bylo ojedinělý, i když kámoš na nich rajtuje furt.

Ani alkohol vás neomlouvá, tohle je regulérní týrání zvířat.

24.3.2021 13:07
juhaj

XXX.XXX.164.121

Kanuo napsal(a):

Ty vogo, ty jsi dobrej. Na naší oslici si sedl dospělý chlap a měla problém. A to kamarád měl tak 80 kg, oslice vozidla běžně děti, koza i ovce jsou menší. Nadto nemají hřbet uzpůsobený jako kůň na nošení lidí ( to nemá ani osel, ale tam člověk ví, jak dát uzpůsobené sedlo). Nechápu,jak může nějakého bezmozka napadnout nutit zvíře chované k jiným účelům k takovým až život ohrožujícím věcem ( uhynou totiž ti i poníci, o nichž si hloupé myslí, že unesou 3 až 4 dospělý, stačí projít internet, padli za to i tresty)

Kanuo

24.3.2021 13:18
Kanuo

XXX.XXX.238.149

Rád bych řekl, že to bylo doopravdy ojedinělý (aspoň pro mě). Já se s tím kámošem moc nevidím (on bydlí na vesnici a já jsem pražská myš). Ještě rád bych řekl, že jsme žádný zvíře nezranili, ale uznávám, že to je trochu přes čáru. Na druhou stranu to není nic, co by se nikde nedělo.

24.3.2021 14:01
juhaj

XXX.XXX.164.121

Kanuo napsal(a):
Rád bych řekl, že to bylo doopravdy ojedinělý (aspoň pro mě). Já se s tím kámošem moc nevidím (on bydlí na vesnici a já jsem pražská myš). Ještě rád bych řekl, že jsme žádný zvíře nezranili, ale uznávám, že to je trochu přes čáru. Na druhou stranu to není nic, co by se nikde nedělo.

No, bohužel, děje se. Ja chapu, že v opilosti napadne člověka ledacos a nedomyslí to, ale za 30 let s koňmi a víc let s jinou zvířenou jsem byla konfrontována s různými zvěrstvi, bohužel, lidi si to neuvědomí, ale on stačí okamžik a je vymalováno. Proto mi to vždy rozčílí. Samozřejmě, vědomé týrání jakýchkoli zvířat je jiná kapitola a to je zcela neomluvitelné.

24.3.2021 16:51

juhaj napsal(a):
Ty vogo, ty jsi dobrej. Na naší oslici si sedl dospělý chlap a měla problém. A to kamarád měl tak 80 kg, oslice vozidla běžně děti, koza i ovce jsou menší. Nadto nemají hřbet uzpůsobený jako kůň na nošení lidí ( to nemá ani osel, ale tam člověk ví, jak dát uzpůsobené sedlo). Nechápu,jak může nějakého bezmozka napadnout nutit zvíře chované k jiným účelům k takovým až život ohrožujícím věcem ( uhynou totiž ti i poníci, o nichž si hloupé myslí, že unesou 3 až 4 dospělý, stačí projít internet, padli za to i tresty)

No, on není uzpůsobený ani ten kůň. Z čistě anatomického pohledu by bylo lepší jezdit na skotu.

25.3.2021 06:18
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Kanuo napsal(a):

Problém je, že nevíte, jestli jste zvíře nezranili.
Tlustý německý turista rozsedl osla. Způsobil mu tak vážná vnitřní zranění, že osel nepřežil. To si můžete vygůglit.
Vnitřní zranění nejsou vidět. Jaké ošetření a vyšetření ta zvířata měla, že si jste jistý, že jste jim neublížili? A jestli nějaká ovce byla březí...

25.3.2021 11:40
roklanka

XXX.XXX.44.102

Nevěřím svým očím ,že dospělý člověk je schopen veřejně napsat ,že je slaboduchý (správnější výraz mi bohužel neprošel). Alkohol jen uvolňuje ,co je skryto v nitru, neb nefungují zábrany. Logicky se přátelí se stejně zvrhlým člověkem, inu svůj k svému. Omlouvat se,že je z Prahy ,je k smíchu,to já jsem taky a vědomě bych neublížila žádnému zvířeti ,na rozdíl od autora tohoto vlákna ,tomu bych ublížila s velkou chutí.

25.3.2021 12:08
igor

XXX.XXX.161.35

roklanka napsal(a):
Nevěřím svým očím ,že dospělý člověk je schopen veřejně napsat ,že je slaboduchý (správnější výraz mi bohužel neprošel). Alkohol jen uvolňuje ,co je skryto v nitru, neb nefungují zábrany. Logicky se přátelí se stejně zvrhlým člověkem, inu svůj k svému. Omlouvat se,že je z Prahy ,je k smíchu,to já jsem taky a vědomě bych neublížila žádnému zvířeti ,na rozdíl od autora tohoto vlákna ,tomu bych ublížila s velkou chutí.

A kdyby Roklanku rozbolely ruce, zaskočím s chutí já. Mám přes metrák, jsem bývalý boxer a zvyklý dělat.
Týrání zvířat nesnáším.

25.3.2021 13:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

pro "vožralýho hrdinu" - zadavatele

4.4.2021 22:49
Vonhil

XXX.XXX.109.60

Jestliže nekoho, byt v opilosti, napadne sedat na kozu a ovci, natoz jeste ve dvou! a nechat se hodinu vozit po dvore, tak to neni chovatel, ale hovado. Dozivotni zakaz priblizit se k jakémukoliv zivemu tvorovi co se nemuze branit by sis zaslouzil. Fuj.

Martina40

5.4.2021 15:18
Martina40

XXX.XXX.243.254

Ne ten tadydády...bl..b..ček, se neomlouvá, že je z Prahy. On se tím chlubí!
Ale tohle udělat a ješte se tím chlubit může jen opravdový dokonalý bezmozek!
Aby se pak "pan" majitel nedivil, že bude u ovcí problém s porodama. Jak je to letos jenom možný? Čím to asi je?
Co třeba jako následek vnitřních zranění od řádění toho pražskýho bezmozka, kterýmu to "pan" majitel dovolil?
Co je těm chudákům nevinejm zvířatům do toho, že se někdo vožral a myslí si, že je vtipnej?
Akorát by si zasloužil nakopat zadek, vemeno jedno.

Pardon, jsem se rozvášnila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík