Slabé kozliatko nevládze sa postaviť a ťažko dýcha...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Julinka242

27.3.2021 09:11
Julinka242

XXX.XXX.109.252

Ahojte včera večer sa okotila koza má len jedno malé kozliatko ktoré išlo na svet hlavičkou ale nedýchalo....už ked bolo von tak začalo dýchat aj sem tam mékať...koza ho pekne očistila aj sa onho starala zakryla ho senom....snažilo sa aj vstat ale nevládalo...ráno som ho chcela priložit ku koze ale nevládze...je velmi slabučké neudrží ani hlavičku a ťažko dýcha...zobrala som ho dnu lebo je dosť chladno....poradte čo dalej nechce pit ani z flaše lebo nevládze....

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2021 09:27

Julinka242 napsal(a):
Ahojte včera večer sa okotila koza má len jedno malé kozliatko ktoré išlo na svet hlavičkou ale nedýchalo....už ked bolo von tak začalo dýchat aj sem tam mékať...koza ho pekne očistila aj sa onho starala zakryla ho senom....snažilo sa aj vstat ale nevládalo...ráno som ho chcela priložit ku koze ale nevládze...je velmi slabučké neudrží ani hlavičku a ťažko dýcha...zobrala som ho dnu lebo je dosť chladno....poradte čo dalej nechce pit ani z flaše lebo nevládze....

Pokud se nenapilo mleziva (do dvou hodin po porodu), nepřežije. Toto jste měla zajistit vy a hned.

27.3.2021 09:38

pozdě, teď už jedině utratit.

to zvíře mělo jít do tepla a dostat mlezivo - třeba i sondou, pokud se narodilo hodně slabé - hned po porodu. pak by třeba mělo šanci.

Julinka242

27.3.2021 09:44
Julinka242

XXX.XXX.109.252

prosím o každú radu.....

27.3.2021 09:48

Julinka242 napsal(a):
prosím o každú radu.....

utraťte ho.

protože stejně zdechne.

prostě tak to je.

27.3.2021 09:48
roklanka

XXX.XXX.44.102

tak oddojte mléko a musíte něco do něj dostat,musíte ho zahřát,jakou jinou radu si představujete? Mléko musí mít teplotu 39 st.

27.3.2021 09:53

roklanka napsal(a):
tak oddojte mléko a musíte něco do něj dostat,musíte ho zahřát,jakou jinou radu si představujete? Mléko musí mít teplotu 39 st.

od večera slabé kůzle, možná předčasně narozené, pokud je malé, jen jedno a narodilo se neschopné se postavit - leželo v chladu, nepilo.

dobře, teoreticky může majitelka teď něco zkusit dohonit, zahřát - to je důležité, zahřát mládě a musí se to udělat dřív než před jakýmikoliv pokusy o krmení - zasondovat, nakrmit.

ale podle mého názoru už je prostě 12 hodin pozdě a konec. hypoglykemické bez mleziva, e.coli už možná dávno úřaduje a pokračování už je jen hlava zvrácená dozadu a úhyn.

27.3.2021 09:59

roklanka napsal(a):

Podle mě je už pozdě.

27.3.2021 10:01

Julinka242 napsal(a):
prosím o každú radu.....

Četla jste můj předchozí příspěvek? Je POZDĚ! Do příštího kozlení si nastudujte péči o novorozená kůzlata - to je moje rada.

27.3.2021 10:28
Happy1234

XXX.XXX.49.215

Julinka242 napsal(a):

Nikdy nie je neskoro aspoň o niečo sa pokúsiť...potrebuje, aby ste ho opatrne nakrmili, bude to buď, alebo..

Julinka242

27.3.2021 11:22
Julinka242

XXX.XXX.109.252

Ja som sa ho snažila aj večer prikladať k vemenu, ale neudržalo hlavičku vôbec ani sa nesnažilo piť a mečalo tak strašne slabúčko bolo vidno že je slabé oproti ostatným máme okrem neho 4 zdravé silné...ono to totiž niesú moje kozy ale švagrove len sa o nich starám ja lebo sa mu pokazilo auto a nemôže po ne prísť...troška som sa snažila striekačkou donho dostat mliečko ale akoby nevládalo ani prehltat troška kopká prednými nožičkami ale myslím že neprežije...už viac neviem urobiť preneho

27.3.2021 15:35

Happy1234 napsal(a):
Nikdy nie je neskoro aspoň o niečo sa pokúsiť...potrebuje, aby ste ho opatrne nakrmili, bude to buď, alebo..

Pokud se po porodu nenapilo, je pozdě.

28.3.2021 12:08
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Happy1234 napsal(a):

Za každou cenu prodlužovat život trpícího zvířete, to mi přijde hodně neetické.
Bezbolestné a rychlé utracení je nejlepší volbou.
Nikdo nejsme se zvířaty 24 hodin denně, každému se stalo, že chované zvíře porodilo před termínem. Toto jsou situace, které se prostě občas stanou, bohužel. Ale je třeba se k tomu postavit čelem.

28.3.2021 18:39
roklanka

XXX.XXX.44.102

Bodlinko,já vím,že šance je téměř nulová.Paní chtěla vědět co má dělat a utracení to nebylo .

Přidejte reakci

Přidat smajlík