Kastrace kozlika

Holandská zakrslá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2021 15:38
simhej

XXX.XXX.89.170

Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit v jakém stáří je nejlépe kastrovat kozlika?
Děkuji za odpověď. S.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2021 16:38

simhej napsal(a):
Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit v jakém stáří je nejlépe kastrovat kozlika?
Děkuji za odpověď. S.

Běžně se kastrují už v prvních dnech po porodu.

20.4.2021 18:57
simhej

XXX.XXX.171.50

No nám se narodil kozlík 17.března a veterinář mi řekl,že se mám ozvat až v půli května,že to stačí. Tak jsem z toho nešťastná,protože si myslím,že už je to pozdě.To už bude mít 2 měsíce a myslím,že do té doby bude snad i schopný stvořit vlastního potomka.Tak se radši ptám,jestli se neobratit jinam.Někde jsem četla,že se kozlici kastruji až ve 3 měsících věku,Tak tedy pak babo raď

20.4.2021 20:21

simhej napsal(a):
No nám se narodil kozlík 17.března a veterinář mi řekl,že se mám ozvat až v půli května,že to stačí. Tak jsem z toho nešťastná,protože si myslím,že už je to pozdě.To už bude mít 2 měsíce a myslím,že do té doby bude snad i schopný stvořit vlastního potomka.Tak se radši ptám,jestli se neobratit jinam.Někde jsem četla,že se kozlici kastruji až ve 3 měsících věku,Tak tedy pak babo raď

Věk záleží na metodě, kterou chce veterinář použít. Ve 2 ani ve 3 měsících vám potomka nezplodí. To by bylo na zápis do Guinesovy knihy.

20.4.2021 20:52
simhej

XXX.XXX.171.50

Tak to jsem si oddechla...moc Vám děkuji

21.4.2021 21:57
pajca

XXX.XXX.3.46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Věk záleží na metodě, kterou chce veterinář použít. Ve 2 ani ve 3 měsících vám potomka nezplodí. To by bylo na zápis do Guinesovy knihy.

Kdepak, na zápis do knihy rekordů by to nebylo. Tří měsíční kozlík dokáže
oplodnit kozu, stejně staré kozičky. Samozřejmě se musí říjit. Při společném
chovu však to není nemožné. Přítomnost mladých aktivních kozlíků
u některých koz říji vyvolá.. I na jaře. Bohužel i u stejně starých koziček
Dokáže to normálně dobře rostlý kozlík. A když je těch aktivistů více, ?
Šance se násobí.

22.4.2021 07:53
simhej

XXX.XXX.79.39

No já si to taky myslím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík