BABABABABA

XXX.XXX.144.110
Dobrý den,
mám dotaz na zkušenější chovatelé. Chtěl bych kozu na chov a nevím, jestli bych ji musel dojít, nebo se o to postarají kůzlata?
Děkuji všem co mi poradí.
Samozřejmě,ze dvě..dobrá připomínka..ja už to beru,jako samozřejmost,ale hodne lidi to nevi😁..
Naše kozy dnes..
BABABABABA

XXX.XXX.144.110
Děkuji za reakce jen jsem potřeboval vedet jestli je budu muset dojít ikdyz budou mít kuzlata a jestli pak ztratí mléko když kuzlata přestanou sát mléko děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

BABABABABA
napsal(a):
Děkuji za reakce jen jsem potřeboval vedet jestli je budu muset dojít ikdyz budou mít kuzlata a jestli pak ztratí mléko když kuzlata přestanou sát mléko děkuji
Ano, kůzlata postupně přestanou sát a tvorba mléka se tomu přizpůsobí, takže ho bude méně a méně, až se ztratí.
Tada
napsal(a):
Ono asi můzete si poridit i českou hnedou /bìlou kuzlata pod ni nechat 5 měsiců (samozřejmě to nesmý být kozicka po koze který by jen na slamě dojila 5 litrů)
Tato dojna plemena bych nedoporučoval a..pro radost z chovu a na mazleni jsou nejlepší ta zakrsla plemena,v podstatě bez dojeni,bez práce..ale kdyz velké,tak třeba masné velké plemeno, burske kozy