Koza bude mít kůzlata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jorge56

16.5.2021 19:55
Jorge56

XXX.XXX.127.167

Dobrý den,
jedná paní měla zabít kozu 3letou. Tak jsem si vzal na milost.. Říkala, že byla u kozla ale ten asik neskočil tvrdí. Ale za poslední týden se jí zvětšilo veminko.
Jak zjistím zda budu mít kůzlata nebo ne?
Děkuji jsem úplný lajk...

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2021 20:52

Jorge56 napsal(a):
Dobrý den,
jedná paní měla zabít kozu 3letou. Tak jsem si vzal na milost.. Říkala, že byla u kozla ale ten asik neskočil tvrdí. Ale za poslední týden se jí zvětšilo veminko.

Při porodu. Teoreticky ultrazvukem, koza je velikostí jako střední pes. A před porodem většinou výrazně spadne břicho.

19.5.2021 16:09
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jorge56 napsal(a):
Dobrý den,

Koza je hezká,ale vypadá zanedbane..nemá parazity?..je odčervená?..asi byla uvázaná, má celý krk sedřený,chudinka..
dobře, že jste si ji vzala😊..jestli ji roste veminko,tak zřejmě rodit bude..pred porodem bude neklidná, to poznate..trochu ji dejte do pořádku, ať je fit 🙂...
já kozy kartáčuji, zabily by se, která bude první😄..
Chtělo by to veterináře a naočkovat,co je potřeba, než bude rodit

19.5.2021 16:38
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Nemusí rodit. Někdy se stane, že koza na jaře nasadí mléko. Je ho míň, než po kůzlatech, ale je. Píšu z vlastní zkušenosti. Dokud se to nestalo mojí koze, tak jsem si říkala, že to jsou jen bláboly.

19.5.2021 18:36
ančovička1

XXX.XXX.220.111

přezdívka napsal(a):
Nemusí rodit. Někdy se stane, že koza na jaře nasadí mléko. Je ho míň, než po kůzlatech, ale je. Píšu z vlastní zkušenosti. Dokud se to nestalo mojí koze, tak jsem si říkala, že to jsou jen bláboly.

Věřím tomu..dá se rozdojit i jalova koza..po předchozí podzimní říji má falešnou březost,tak jako třeba fenky,naleje se jí veminko a může se začít dojít😄

19.5.2021 18:45

přezdívka napsal(a):

Jo jo, naše statková, už nebožka Julča, se dojila každé jaro, ač nikdy nebyla březí. Měla vynikající mléko, někdy na mě ani nezbylo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík