Uživatel s deaktivovaným účtem

Vegetariání jako jeden ze svých opěrných bodů uvádějí. že zvířata
ubírají obiloviny lidem. Není to však vůbec nutné. Po desítce let
chovu zvířat jsem dospěl k názoru, že maso ovcí pouze pasených
a živených senem a senáží ( travní a vojtěškovou) je o mnoho lepší,
než krmených jádrem.
Roste pomalu, ale kam spěchat, když hlavní
je kvalita? Mám na maso plemeno Scudde, Jacob a Zwartbles.
Zwartbles bych označil jako nejvděčnější.
Výborné matky, dobré přírůstky, nejchutnější maso. Ve spolupráci
s restaurací U Týna na Staroměstském náměstí v Praze 1 připravujeme
zavést jídla právě z tohoto plemene jako hlavní secialitu, na kterou
chceme hosty naučit chodit.Maso je nejen chutˇově výborné, ale také
dieteticky prospěšné.
Jehněčí do roka věku zvířete nejvíce připomíná
chuť telecího. Maso plemene Jácob zase chuť daňka. Dávno
zapomenuty chutě skopového ze socializmu, kdy konzumace koupené
ovce byla podmiňována vysokou teplotou a silným použitím česneku,
aby byl překonán typický skopový odér.
Maso uvedených plemen,
chovaných celoročně na pastvě, prostě už po skopovém nesmrdí!
Když už jste vzpomněl ten socík , tak tenkrát se chovaly ovce především kvůli vlně a maso bylo vedlejší produkt. Na maso se porážely už starší vyřazené kusy. Jehněčí v obchodě nebylo vůbec. Prostě merino je merino a celoroční chov venku stejně chuť masa neovlivní. Tam to je dané geneticky.
Pufr

XXX.XXX.182.13
Jako já mám jehněčí i skopové rád, koneckonců proto ovce chovám, ale to přirovnání k k chuti telecího je vtip, ne? To se nepodobá ani trochu...

Jehněčí Zwartbles bylo vyšlechtěno v Holandsku jako náhrada telecího.
Pufr

XXX.XXX.182.13
To jsou jen marketingové hlášky. Je to stále ovce se vším všudy, včetně chuti masa.

Kdyz se clovek odprosti od vyzdvyhovani urcitych plemen ( kde treba ja nesouhlasim s chvalou zvratbles ohledne kvality matek a povahy ovci ) tak kazda snaha okolo ovci se ceni. Proc ne.
Pufr

XXX.XXX.195.171
Tak já určitě nechci shazovat snahu, ale nemám rád obchodníky s teplou vodou...

Já zas nemám rád diskuse kdy dávám na veřejnost svoje názory, fotografii chovatele i zvířat a odpovídá mi někdo, kdo neuvede své jméno, fotku ani jinou adresnost, pouze
opnuje anonymně svými názory, za které se zřejmě stydí ukázat a jen sestřeluje vše
co uvede druhý. Pro chov a poznání ostatních je to zbytečná ztráta času. Většinou jsou to " odborníci", kteří svoji odbornost získali četbou či teoretickými úvahami, nikoliv praxí. Howg.
Nikdo vám váš názor nebere. Já zas třeba nedám dopustit na romanovku a jiný se nad ní ušklíbá. A o tom to je. Každý jsme jiný a každý preferuje něco jiného. Pokud vám to vyhovuje, tak dobře. Jen tak pro vaši informaci, ovce chovám už dlouhých 36 let a posledních 25 let dělám i kontrolu užitkovosti. Občas se zúčastním nějaké výstavy, odkud si odvezu i nějakou tu cenu.
Pufr

XXX.XXX.195.171
Opravdu ode mě nečekejte, že když vy zveřejníte své jmeno, fotky a já nevím co ještě a pak napíšete, že maso z jehňat Zwartbles je podobné telecímu, tak já učiním to samé, abych mohl oponovat tomu výmyslu. Což bylo také jediné, co jsem vám sestřelil, i když vy píšete, že sestřeluji vše. A skutečně nemusite mít starost o moji chovatelskou historii, přestože je k tématu chuti masa úplně bezpředmětná. Je výrazně delší než vaše.

No tak tohle je divnota, pan to rychle vzdal.