Kamerunské ovce - parazité

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2021 19:04
nestor.kea

XXX.XXX.229.112

Zdravím,
od jari mám problém s ovečkami mám barana, 2 ovečky a jedno jahňa od januára. Ovečky nemám registrované a pri súčasnej byokracií na slovensku to nemám ani v pláne. A teraz k problému ovečky skláňajú hlavu nehybne stoja a strašne kopú zadnými nohami. Akoby po nich niečo liezlo ale ovečky som pozrel a sú čisté. Podla veterinára ked som mu ukázal video by to mohol byť strečok. Tak mi dal nejakú vodičku tá mala zabrať na všetky guľaté červy čiže aj na strečka. Polievali sme ich 3x a nič. Potom sme dostali IVERMEC a tým sme ich popichali no zatiaľ stále nič a to je už 2 týždne a ovce stále kopú. Najhoršie to je teraz ked su také teplé dni. Momentálne neviem čo dalej pretože nemôžem do nich zasa pchať toľko chémie.

20.6.2021 21:07
nikolBC

XXX.XXX.201.242

Nase ovce to delaji v techto vedrech take, obtezuje je bodavy hmyz. Stoji s hlavou dolu, obcas poskoci, kopou nohama, obcas maji trhave pohyby uplne jak splasene. Bezy rano a vecer jsou v klidu, klidne se pasou. My tedy pouzivane Stupop, pripravek na kuzi, je tedy spise na klose/klistata, da se pouzit i Arpalit. Nic jineho nez obtezujici hmyz bych v jejich chovani nehledala. Mrknete na ne v 9-10 vecer, jestli nejsou klidnejsi 😊

Přidejte reakci

Přidat smajlík