Petra549

XXX.XXX.240.142
Dobrý deň,
chcem sa Vás poprosiť o radu. Dve kozy, prvôstky, ktoré som začala dojiť majú zlú chuť mlieka.
Nie je horké, ani kyselé, ani slané, len keď ho pijem nechutí dobre. Syr je z neho dobrý. Ostatné kozy majú mlieko chuťovo dobré, sladké. Žerú to isté, ovos, jačmeň, lucerkové granule, seno, jabĺčka, mrkva, pastvu majú rovnakú. Jedna mala mladé pred dvoma mesiacmi, druhá pred štyrmi dňami. Obe oddojujem ráno aj večer čo malé nevypijú, zápal nemajú, odčervovala som pred 2mesiacmi.
Vopred ďakujem za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Petra549
napsal(a):
Dobrý deň,
chcem sa Vás poprosiť o radu. Dve kozy, prvôstky, ktoré som začala dojiť majú zlú chuť mlieka.
Nie je horké, ani kyselé, ani slané, len keď ho pijem nechutí dobre. Syr je z neho dobrý. Ostatné kozy majú mlieko chuťovo dobré, sladké. Žerú to isté, ovos, jačmeň, lucerkové granule, seno, jabĺčka, mrkva, pastvu majú rovnakú. Jedna mala mladé pred dvoma mesiacmi, druhá pred štyrmi dňami. Obe oddojujem ráno aj večer čo malé nevypijú, zápal nemajú, odčervovala som pred 2mesiacmi.
Vopred ďakujem za radu.
Moje malá zkušenost. Znala jsem kozu s chuťově vynikajícím mlékem. Její dcera tak dobré neměla. A ona sama na druhé laktaci už také ne.
Petra549

XXX.XXX.240.142
To je tak aj u nás, Mili sme kúpili pred dvoma rokmi, ale ochutnali sme mlieko od jej mamy a bolo dobré, Maruška sa narodila už u nás, jej mama má tiež dobré mlieko. Ale od Mili to je tá s 2mes.kozľatami mala zo začiatku dobré mlieko, len cca pred mesiacom sa začala meniť chuť. Po pôrode mala malý zápal vemena, ktorý sme liečili masťou od vet a dojením, ale teraz zápal nemá a aj počas zápalu mala mlieko dobré.