Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KačkaH

4.8.2021 13:38
KačkaH

XXX.XXX.212.47

Dobrý den,
v prosinci se nám narodila 4 jehňátka a od té doby se je snažíme udat. Nerada bych, aby skončili někde na talíři nebo grilu. Nevíte o nějaké farmě, kde by o ně byl zájem a kde by se mohli po zbytek života vesele pást? Jsme z Lounska.
Aby jsme této situaci předešli do budoucna uvažuji o kastraci beránka. Je kastrace možná, když mu jsou již 4 roky?
Děkuji a přeji pěkný den

4.8.2021 13:58
roklanka

XXX.XXX.44.45

Kastrace možná je. S jehňaty neporadím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2021 16:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

KačkaH napsal(a):
Dobrý den,
v prosinci se nám narodila 4 jehňátka a od té doby se je snažíme udat. Nerada bych, aby skončili někde na talíři nebo grilu. Nevíte o nějaké farmě, kde by o ně byl zájem a kde by se mohli po zbytek života vesele pást? Jsme z Lounska.
Aby jsme této situaci předešli do budoucna uvažuji o kastraci beránka. Je kastrace možná, když mu jsou již 4 roky?
Děkuji a přeji pěkný den

Ano, kastrovat můžete kdykoliv. Zkuste se podívat po zoo koutcích (mini zoo), školách s vlastním statkem a podobných institucích.

AndyŽ

4.8.2021 19:01
AndyŽ

XXX.XXX.223.254

Dobrý den, jaké máte plemeno a kolik byste si představovala. Sháním ovečky na vlnu, rozhodně ne na jídlo.

KačkaH

5.8.2021 07:33
KačkaH

XXX.XXX.212.47

Dobrý den,
jedná se o černohlavé, bližší info nevím. Odpoledne Vám mohu zaslat fotografie. Berana a ovci necháváme stříhat pravidelně v květnu a pokaždé nás střihač chválí, že je vlna pěkná. My ji bohužel na nic nevyužíváme. Jehňata jsme ještě stříhat nenechali.
Cena 1.500 za ovečku.

13.8.2021 19:01
janapiglet

XXX.XXX.12.22

..kazdy rok mam male dusevni peklo, kdyz prodavam 3 jehnata, a uz 2. rok jen kluky.....kadruji zajemce pres mobil, a samo, ze to nejde na 100%, ale myslim, ze na 90% se dostavaji k hodnym lidem, kde maji minim. 1 rok jisty.

Pred x lety jsem udelala chybu. Dala jsem vykastrovat 7 leteho berana, a dalsi rok ovce jen lezely, smutne, beran smutny, jehnata zadna, byla to hruza na ne koukat. Holky chtely jehnata, beran sexoval a nic. Tak jsem koupila noveho berana, myslela jsem, ze s kastrovanym budou spoluzit dal, stary vykastrovany si ho nevsimal, ale jak zacla rije, ten prcek zacal s rozebehem mlatit do kastrovaneho az ten se nastval a sel do toho taky. Musela jsem stareho oddelit do vedlejsi ohrady.

Najednou bylo na jare zase veselo, holky mely jehnata, vsichni happy, velika zmena, jen stary beran sam vedle se slepicemi, na ne koukal, trpel a ja s nim. Kdyz si vedle hrali, behali dokola atd., on tam behal ve stejnem smeru, sam...nakonec jsem jeho trapeni ukoncila, dostal misku pamlsku a reznik ho pri jidle strelil.

Uz nikdy bych nekastrovala berana, jeho smrt beru jako svou chybu. Radsi budu dal prochazet tim strachem zda najdu hodne lidi pro beranky. Maji u nas aspon par mesicu raj.

Inzerujte hezke fotky jehnat na netu. A zadarmo bych nikomu jehne nedala, hodne lidi si "zadarmo" nevazi. Zookoutky jsou take dobry napad, ale musite si je najit.

Preji vam at to nejak vyresite ke sve i ovci spokojenosti

Přidejte reakci

Přidat smajlík