Absces u ovce

Romanovská ovce (R)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2021 10:13
Kariveg93

XXX.XXX.43.125

Dobrý den, moc vás prosím o radu.
Při kontrole oveček jsem u jedné objevila bouli/absces na zadní noze (viz. fotka). Volala jsem na veterinu a pak doktor mi řekl, že s tím nic nemám dělat a mám čekat až to samo praskne.
Ovečka nekulhá, nechová se jinak, na bouli si nechá sáhnout a vesele se pase, ale stejně mám špatný pocit, zda se jí nemůže něco stát.
Máte s tím prosím někdo zkušenost?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2021 11:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

bych volala na jinou veterinu. někomu, kdo to přijede ošetřit.

5.9.2021 11:49
petr008

XXX.XXX.139.160

Udělala se mi u kozy podobná boule na koleně. Když to bylo už dlouho a furt nepraskala, tak jsem jí to propíchl z boku (aby si to znovu neinfikovala při klekání) skalpelem, vymačkal až tekla krev a vnitřek vystříkal pederiprou.
Za 2 dny se jí to začalo děla znova a do týdne byla boule stejně velká jako ta předešlá. Už jsem pak do toho nerýpal a asi za další 2 týdny se boule začala ztrácet až časem zmizela úplně.

5.9.2021 14:50
Kariveg93

XXX.XXX.43.125

Moc Vám děkuji, boule už sama praskla, tak jsem to ovečce vymačkala a vydezinfikovala betadinou a jodisolem a budu doufat, že se jí to zatáhne a nenalezou jí do toho mouchy.

Martina40

10.9.2021 22:22
Martina40

XXX.XXX.243.252

Dobrý večer,
mouchy jsou fakt děsný. Jednou si mi ovce utrhla ušní známku a každý den jsem jí z toho čistila nově nakladený vajíčka much.
Zabralo přetáhnout to zeleným Novikovem z lékárny. Asi se to mouchám už nelíbilo, protože pak už tam vajíčka nekladly a zahojilo se to bez problémů.
Tak zkuste.

10.9.2021 23:18
Kariveg93

XXX.XXX.43.125

Dobrý večer,
moc děkuju za radu, do budoucna se to bude hodit :)
Jinak ovečce se to zacelilo a přebytečná kůže oschla a odpadla, takže vůbec nejde poznat, že by tam kdy něco měla :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík