Dobrý den, moc vás prosím o radu.
Při kontrole oveček jsem u jedné objevila bouli/absces na zadní noze (viz. fotka). Volala jsem na veterinu a pak doktor mi řekl, že s tím nic nemám dělat a mám čekat až to samo praskne.
Ovečka nekulhá, nechová se jinak, na bouli si nechá sáhnout a vesele se pase, ale stejně mám špatný pocit, zda se jí nemůže něco stát.
Máte s tím prosím někdo zkušenost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

bych volala na jinou veterinu. někomu, kdo to přijede ošetřit.
Udělala se mi u kozy podobná boule na koleně. Když to bylo už dlouho a furt nepraskala, tak jsem jí to propíchl z boku (aby si to znovu neinfikovala při klekání) skalpelem, vymačkal až tekla krev a vnitřek vystříkal pederiprou.
Za 2 dny se jí to začalo děla znova a do týdne byla boule stejně velká jako ta předešlá. Už jsem pak do toho nerýpal a asi za další 2 týdny se boule začala ztrácet až časem zmizela úplně.
Martina40

XXX.XXX.243.252
Dobrý večer,
mouchy jsou fakt děsný. Jednou si mi ovce utrhla ušní známku a každý den jsem jí z toho čistila nově nakladený vajíčka much.
Zabralo přetáhnout to zeleným Novikovem z lékárny. Asi se to mouchám už nelíbilo, protože pak už tam vajíčka nekladly a zahojilo se to bez problémů.
Tak zkuste.