Ráda bych se poradila, jak řešíte oplocení u sousedů.
Chováme už léta drůbež a několik holandských koziček. Do teď bylo vše celkem v pořádku. Sousední pozemky byly ale prodány a rozparcelovány - vyrostly na nich bungalovy měšťáků s bazény a anglickými trávníky.
A začal problém s ploty. Mám oploceno ovčím pletivem a kozeny prostě občas prostrčí hlavu a spasou co je za plotem. Tak jsme celý plot pracně o cca 0,5 až metr posunuli.. Jenže vznikl další problém - několik majitelů si postavilo svůj plot - a vznikla tak ulička mezi nimi - a jak jinak, než těžko udržovatelná.
Svůj plot posunout zpět nemohu - kozy se o něj občas drbou a prohýbaly by i ten sousedův. Zároveň ale fakt už nemám ani dost sil, ani dost času, abych stovky metrů plotů obsekávala a plela.
Jak prosím sousední oplocení řešíte? Mám někdy chuť to celé zabalit..
Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ó je. Když se Vám tam nastěhovali měšťáci, tak to si ještě užijete. To bude vadit smrad, kokrhání a mečení... Vůbec nechci strašit, píšu jen ze své zkušenosti. Ale vy se nesmíte dát! Zvířata na ves narozdíl od měšťáků patří! 😉
Co zkusit ovčí elektrickou síť nebo stínění? My ho máme na lesnickém pletivu a kravka ani koza si ho nevšímají. A lidi na ně nečumí a nekrmí. Nebo nějaký plaňkový? Držím palce a fakt to nevzdávejte! 🙏😉
Plot zrušte, na ten sousední - samozřejmě po domluvě s vlastníkem - předsaďte elektrický ohradník a budete mít klid. Kozy se sice nebudou moct drbat, ale to se dá jistě vyřešit jinak, např. pořízením drbadla. Já koupila "náhradní kartáč k drbadlu pro skot" - je to takový skoro metr dlouhý rejžák a ten mají přišroubovaný na kmeni v ohradě...
Pokud nechcete dělat ohradník, tak pak jedině řešit ten porost v uličce jeho totální likvidací (chemicky či mechanicky). Ale píšete, že jste váš plot posunuli o půl až metr - takže předpokládám, že ta ulička mezi ploty je plus mínus této šíře - to by snad mělo jít v pohodě projet jednou za čas sekačkou, ne?
petr008
napsal(a):
Nebyla by prosím fotka toho drbadla? Díky .
Mám to jen takto na kmeni. Kupovat origoš pružinové drbadlo za dvojku se mi nechtělo