Hledám veterináře pro ovci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2021 08:26
Ayrton

XXX.XXX.43.194

Zdravím všechny chovatelé a prosím o info, zda někdo neví o veterináři, který by byl ochoten přijet (nebo ho přivezu a odvezu) vyšetřit naší ovci.

Jsme mezi Ústím nad Labem a Děčínem - může být i Litoměřicko, Českolipsko... Dojedu i dál.

Děkuju za každý tip.

9.11.2021 22:29
petr008

XXX.XXX.139.160

Zadejte si do google toto: zvěrolékař malých přežvýkavců+ústí nad labem
A můžete si vybírat

PS: máte v Ústí takovou koncentraci vetů, až se divím, že se mohou všichni uživit.

10.11.2021 07:15
Ayrton

XXX.XXX.43.194

Díky, nicméně net jsem prohledal, co to šlo a ani po vložení zmíněného textu do vyhledávače jsem nenalezl v Ústí jiného veterináře potřebného zaměření než Tůma&Král.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2021 11:28

petr008 napsal(a):
Zadejte si do google toto: zvěrolékař malých přežvýkavců+ústí nad labem
A můžete si vybírat

PS: máte v Ústí takovou koncentraci vetů, až se divím, že se mohou všichni uživit.

Jenže ne všichni (spíš nikdo) dělají malé přežvýkavce. Zkušenost z jižních Čech (tam vím o jednom), ale obávám se, že je to problém celorepublikový. Soudě podle příspěvků tady.

10.11.2021 12:01
Ayrton

XXX.XXX.43.194

Právě, pokud nemáte velký chov, kde se vyplatí nasmlouvaný veterinář (nejčastěji z Prahy), pak sehnat něhoho ochotného jezdit regionálně po malochovech je velký problém. Proto bych byl velmi vděčný za doporučení někoho takového v našem regionu. Máme aktuálně ovcí 10 a za 5 let chovu prvně opravdu problém s ovečkou, který bychom potřebovali řešit návštěvou veterináře u nás....

10.11.2021 12:40

Ayrton napsal(a):
Právě, pokud nemáte velký chov, kde se vyplatí nasmlouvaný veterinář (nejčastěji z Prahy), pak sehnat něhoho ochotného jezdit regionálně po malochovech je velký problém. Proto bych byl velmi vděčný za doporučení někoho takového v našem regionu. Máme aktuálně ovcí 10 a za 5 let chovu prvně opravdu problém s ovečkou, který bychom potřebovali řešit návštěvou veterináře u nás....

Zkuste se poptat v kravínech v okolí, máte-li nějaké. kdo jim tam jezdí. Nebo v nouzi i v zoo, tam mají taky malé přežvýkavce. A určitě i veterináře.

10.11.2021 15:02
petr008

XXX.XXX.76.218

Ale také záleží, co je za problém. Většinu věcí pořeší stejně veterináři i bez specializace. Předpokládám, že to tak bude i u Vás. Kdyby to bylo něco akutního, ovce už by za tu dobu byla asi po smrti.

11.11.2021 08:36
Ayrton

XXX.XXX.43.194

petr008 napsal(a):
Ale také záleží, co je za problém. Většinu věcí pořeší stejně veterináři i bez specializace. Předpokládám, že to tak bude i u Vás. Kdyby to bylo něco akutního, ovce už by za tu dobu byla asi po smrti.

Veterináři pro psi a kočky nepojedou do chovu vyšetřovat ovci... alespoň o takovém tady u nás nevím...

Co se týče akutnosti problému naší ovečky, to se teprve ukáže. Podařilo se mi kontaktovat jednoho veterináře z Lovosic a konzultovat po telefonu. Zítra mám zavolat ještě jednou a příští týden by snad našel čas se na ni kouknout. Akorát to už může být pozdě. Proto jsem vkládal tento příspěvek, rád bych sehnal někoho, kdo je schopen a ochoten přijet k akutním případům, když je třeba.

11.11.2021 09:04

Ayrton napsal(a):
Veterináři pro psi a kočky nepojedou do chovu vyšetřovat ovci... alespoň o takovém tady u nás nevím...

Co se týče akutnosti problému naší ovečky, to se teprve ukáže. Podařilo se mi kontaktovat jednoho veterináře z Lovosic a konzultovat po telefonu. Zítra mám zavolat ještě jednou a příští týden by snad našel čas se na ni kouknout. Akorát to už může být pozdě. Proto jsem vkládal tento příspěvek, rád bych sehnal někoho, kdo je schopen a ochoten přijet k akutním případům, když je třeba.

Přesně tak, ordinací je sice spousta, ale dělají hlavně malá zvířata - psi, kočky, morčata, králíky...Exotické ptactvo už méně, plazy ještě míň a sehnat někoho na malé přežvýkavce se rovná výhře v loterii. Pokud teda neptřebujete zašít ránu nebo zafixovat zlomeninu. To by mohl zvládnout i ten psí nebo kočičií vet.

11.11.2021 16:01

když ono je to těžké. za malými přežvýkavci jsem jezdila dlouho, ale je to práce, kterou zase lidi nechtějí tak moc platit. a přitom je to práce dost těžká.

11.11.2021 16:49
petr008

XXX.XXX.139.160

Ale no tak paní dochtorky, zas to s tou těžkou prací nepřepracovávejme. Malý přežvýkavec je přece jen malý. Před lety se mi stalo, přijel jsem pozdě večer z práce a jedna koza nafouklá jak balón. Měl jsem tehdy v okolí tři veterináře. Jednomu jsem se vůbec nedovolal, druhý mi řekl, že si právě dal víno a nemůže řídit a třetí, že už je pozdě, že nikam nejede a jestli chci, tak si mám dojet pro jícnovou sondu a udělat si to sám. Tak jsem sedl do auta, dojel pro šlauch a se ženou pak v noci vyfukovali kozu. No co sem měl dělat, když oni nechtěli dělat... ?

11.11.2021 16:55

petr008 napsal(a):
Ale no tak paní dochtorky, zas to s tou těžkou prací nepřepracovávejme. Malý přežvýkavec je přece jen malý. Před lety se mi stalo, přijel jsem pozdě večer z práce a jedna koza nafouklá jak balón. Měl jsem tehdy v okolí tři veterináře. Jednomu jsem se vůbec nedovolal, druhý mi řekl, že si právě dal víno a nemůže řídit a třetí, že už je pozdě, že nikam nejede a jestli chci, tak si mám dojet pro jícnovou sondu a udělat si to sám. Tak jsem sedl do auta, dojel pro šlauch a se ženou pak v noci vyfukovali kozu. No co sem měl dělat, když oni nechtěli dělat... ?

že je malý ještě neznamená, že to máte za pět minut, že u toho sedíte v teple, že máte čisté ruce či jinou část těla že to děláte během "normální" pracovní doby

ono tou těžkou prací myslím tohle. že pracujete v noci, v zimě a že lidi nejsou ochotní za to moc platit, protože je to "jen". tak si to holt dělejte sami.

ne, fakt. za ty peníze, za které chcete, aby k vám jezdil veterinář, by nepřijel ani zámečník otevřít zabouchlé dveře.

11.11.2021 17:04
petr008

XXX.XXX.139.160

To co popisujete, je pro hospodáře běžná každodenní práce, v zimě, v noci a od hnoje . To k práci se zvířaty tak nějak patří, nemyslíte? Nevěřím tomu, že Vy to děláte jen pro peníze .

11.11.2021 17:08

petr008 napsal(a):
To co popisujete, je pro hospodáře běžná každodenní práce, v zimě, v noci a od hnoje . To k práci se zvířaty tak nějak patří, nemyslíte? Nevěřím tomu, že Vy to děláte jen pro peníze .

jo, dělám svojí práci i pro peníze. a čím jsem starší, tím více je to pro mě důležité. se na mě nezlobte, ale vidíte, že šílenců, co jsou ochotní v noci za almužnu dělat něco pro dobro zeměkoule je opravdu omezený počet, proto má zadavatel problém někoho najít.

prostě práce se zvířaty je každodenní, v zimě, v noci a od hnoje, ale veterinář obvykle chce, aby to bylo kompenzované finančně. nebo to prostě nedělá a vymlouvá se, že pil.

11.11.2021 17:12
petr008

XXX.XXX.139.160

Ale on asi fakt pil . Vy jste se teda rozjela .

PS: a zas tak stará nejste.

11.11.2021 17:18

petr008 napsal(a):
Ale on asi fakt pil . Vy jste se teda rozjela .

PS: a zas tak stará nejste.

dost stará na to, že jsem vyrostla ze samaritánského komplexu "ale co ta chudák ovce"

a to jsem z toho vyrostla, jsem mnohem šťastnější a každý únor-březen když je hnusně a zima si říkám, že je to super, že nikde nic nebahním

prostě má psychická i finanční situace je výrazně lepší.

no a za ovcemi holt musí jezdit někdo mladší. nebo nikdo.

11.11.2021 17:27
petr008

XXX.XXX.139.160

Já Vám něco prozradím, ale nesmíte to nikomu říct. Já miluju vášnivé, temperamentní veterinářky, ale zcela tajně a nikomu to neříkám.
Kde jste byla Terezko, když jsem se chtěl ženit ?
Místo toho, jsem si vzal ženu, které se mnou tu práci v hnoji a zimě kolem zvířat trpělivě snáší a nechce za to ani žádné peníze . Kde já jsem dal tehdy oči???

11.11.2021 17:32

víte, je něco jiného starat se zadarmo o vlastní zvířata
¨
starat se skoro zadarmo o cizí zvířata je opravdu vopruz.

11.11.2021 17:36
petr008

XXX.XXX.139.160

Ale vždyť máte pravdu, mě také seJe, že dělám (když se to vezme kolem a kolem) v podstatě zadarmo.

11.11.2021 18:24
Ayrton

XXX.XXX.226.91

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
¨

Já to chápu, těch zapalených, ochotných obětovat něco ze svého pohodlí je čim dál míň i v jiných oborech a jak té starší generaci ubývají síly, té mladši se už nechce. Já bych byl ochotný přivézt, odvézt i dobře zaplatit....

11.11.2021 18:36

Ayrton napsal(a):
Já to chápu, těch zapalených, ochotných obětovat něco ze svého pohodlí je čim dál míň i v jiných oborech a jak té starší generaci ubývají síly, té mladši se už nechce. Já bych byl ochotný přivézt, odvézt i dobře zaplatit....

njn, ale to jste jeden a s deseti ovcemi a jednou návštěvou za pět let prostě pro sebe žádnýho veterináře neuživíte...

11.11.2021 20:22
roklanka

XXX.XXX.44.45

https://www.firmy.cz/detail/276861-mvdr-heller-radek-prakticky-veterinarni-lekar-ceska-lipa.html
https://www.veterina-ceska-lipa.cz/kdy-jsem-v-ordinaci/
MVDr Heller je už léta mým dvorním veterinářem a vím,že po pacientech jezdí.
Jestli jezdí i MVDr Branžovský nevím,před roky jezdil na kozí farmu ke kamarádce do Krásné Lípy.

11.11.2021 21:17
Ayrton

XXX.XXX.43.237

roklanka napsal(a):
https://www.firmy.cz/detail/276861-mvdr-heller-radek-prakticky-veterinarni-lekar-ceska-lipa.html
https://www.veterina-ceska-lipa.cz/kdy-jsem-v-ordinaci/
MVDr Heller je už léta mým dvorním veterinářem a vím,že po pacientech jezdí.
Jestli jezdí i MVDr Branžovský nevím,před roky jezdil na kozí farmu ke kamarádce do Krásné Lípy.

Děkuji moc, MVDR Hellera z České Lípy jsem našel jako jednu ze dvou potenciálních možností spolu se zmiňovaným veterinářem z Lovosic. Mohu se zeptat odkud jste - pro představu, jak to k Vám má daleko a jaké s ím náte zkušenosti?

Děkuji

11.11.2021 21:36
roklanka

XXX.XXX.44.45

Kousek od Nového Boru,ale vím,že jezdí dál. Zavolejte mu,za to nic nedáte.

12.11.2021 18:22

No jsou prostě určité profese které se dělat jen pro peníze nedají. Je k nim zapotřebí určitá láska, obětavost a nadšení. Mít rád to co dělám a vědět proč to dělám. A pokud to člověk nemá nebo nechce mít tak ať to prostě nedělá! A je to. A neplatí to jen pro veterinární medicínu ale všeobecně. Čest těm co to dělají jak se má A ty je potřeba docenit jak finančně tak morálně.

12.11.2021 18:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
¨

Vypadá to , že se tohle lamentování snad i vyučuje ne ? Přesně takový elaborát jsem si vyslechl od několika veterinářů. Ne nedělám to protože mě to nezaplatíte! To plynařovi taky nedáte za revizi 10 vajec! A podobné průpovídky.. A když jsem pak namítal , že nemám problém zaplatit ale potřebuju kvalitně a odborně odvedený zákrok nebo radu. A ať si tedy řekne co za to. Uvedl numero a já na to : OK není problém kdy přijedete? Chvíli ticho a pak jen : Vždyť jsem Vám říkal , že to nedělám! Takže mě to spíš přišlo jako honění trika a skutek utek! Nebrat osobně! Jen zkušenost! Čest výjimkám! Jak já děkuji Pánubohu za mého veterináře!!! Budu se opakovat ale opravdu si najděte veterináře se kterým si sednete! A toho oceňte jak se sluší a patří!

12.11.2021 20:21
ančovička1

XXX.XXX.220.111

My také máme pro kozy vynikajícího Pana veterináře,10km,ve Žlebech... přijede vždy, když je potřeba, velký odborník a veterinu dělá srdcem..

12.11.2021 22:00
roklanka

XXX.XXX.44.45

Ayrton napsal(a):
Děkuji moc, MVDR Hellera z České Lípy jsem našel jako jednu ze dvou potenciálních možností spolu se zmiňovaným veterinářem z Lovosic. Mohu se zeptat odkud jste - pro představu, jak to k Vám má daleko a jaké s ím náte zkušenosti?

Děkuji

Nebyl by mým dvorním vetem,kdybych s ním byla nespokojená. Jezdí ke mě cca 18 let.

26.11.2021 07:01
Ayrton

XXX.XXX.43.194

roklanka napsal(a):
Nebyl by mým dvorním vetem,kdybych s ním byla nespokojená. Jezdí ke mě cca 18 let.

Ještě se sem vracím, abych napsal, jak jsem dopadl. Pan doktor z Lovosic nakonec po několika pokusech o domluvu nedorazil, měl moc práce. Zavolal jsem tedy panu doktorovi Hellerovi a překvapilo mne, že byl ochotný přijet v podstatě hned. Děkuji za Vaše doporučení

26.11.2021 21:45
roklanka

XXX.XXX.44.45

Nemáte vůbec za co, hlavně, aby pomohl ovečce. Držím palce :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík