Xyq

XXX.XXX.33.32
Zdravím Vás.
Uhynula mi obě jehňata, ovce porodila venku zrovna v těchto mrazech a nedovedla je už do ustájení. Snažil sem se ještě pomocí, ale už byla příliš podchlazená a zesláblá, je to holt riziko,tak si třeba odpočine.
Nezavírám je tak jsou prostě naučený. Jinak vždy dobrá, zkušená matka.
Ale mám prosím dotaz, mléko se jí vstřebá nebo hrozí nějaký problém, Vaše zkušenosti prosím a děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vzdycky neco hrozi, jestli se jehnata ani nanapila, tak se zasusi sama. Jestli ji stihly vytahnout mazovy zatky a popit, tak hlidejte a osahavejte, jestli vemeno nerudne a netvrdne.A mezi tim si najdete, co pouzit na zanet vemene. Jsou specialni masti i lidovy recept se sadlem, octem a soli. Dlouho jsem ho nepouzil a zapomnel na pomery.

napsal(a):
Vzdycky neco hrozi, jestli se jehnata ani nanapila, tak se zasusi sama. Jestli ji stihly vytahnout mazovy zatky a popit, tak hlidejte a osahavejte, jestli vemeno nerudne a netvrdne.A mezi tim si najdete, co pouzit na zanet vemene. Jsou specialni masti i lidovy recept se sadlem, octem a soli. Dlouho jsem ho nepouzil a zapomnel na pomery.
Případně obyčejný tvaroh.

kometo a sezrat nebo prilozit? :) Tvaroh jo, ale umim si ho predstavit jen v prsence. U ovce nevim jak by se aplikoval. Ty masti neodpadavaj.
Xyq

XXX.XXX.33.32
Děkuji myslím že nepila jen jsem asi necelé deci vytáhl pro jehně než padlo vemeno má tato ovce vždy obrovské tak uvidíme.

napsal(a):
kometo a sezrat nebo prilozit? :) Tvaroh jo, ale umim si ho predstavit jen v prsence. U ovce nevim jak by se aplikoval. Ty masti neodpadavaj.
Přiložit, přesněji řečeno napatlat. On docela drží, i když ne tolik jako masti. Ověřeno na koňských nohou při zánětu šlach.