DanielaVS

XXX.XXX.182.32
Dobrý den,
prosím je možné chovat společně beránka plemene zwartbles a kamerunskou ovci? Jsou určeni na sekání trávy.)
Děkuji.
S pozdravem
Daniela
Uživatel s deaktivovaným účtem

DanielaVS
napsal(a):
Dobrý den,
prosím je možné chovat společně beránka plemene zwartbles a kamerunskou ovci? Jsou určeni na sekání trávy.)
Děkuji.
S pozdravem
Daniela
Proč? Velký beran, menší ovce = pravděpodobný problém při porodu.
DanielaVS

XXX.XXX.182.32
napsal(a):
Proč? Velký beran, menší ovce = pravděpodobný problém při porodu.
Myslela jsem si, že na jiný druh ovce třeba neskočí... Byl to hloupý dotaz. Již jsem se dočetla, že beran klidně oplodní i kozu. Takže sháníme "netrkacího" beránka. Tomu našemu totiž umřel kolega - máme je na zahradě na sekání trávy. Přezimují v maštali. Teď je tam pozůstalý sám a to není dobré.

DanielaVS
napsal(a):
Myslela jsem si, že na jiný druh ovce třeba neskočí... Byl to hloupý dotaz. Již jsem se dočetla, že beran klidně oplodní i kozu. Takže sháníme "netrkacího" beránka. Tomu našemu totiž umřel kolega - máme je na zahradě na sekání trávy. Přezimují v maštali. Teď je tam pozůstalý sám a to není dobré.
Ano, sežeňte mu kamaráda.

DanielaVS
napsal(a):
A mimochodem, není to jiný druh. Tím je ovce domácí (Ovis aries). To, co uvádíte, jsou plemena. Stejně jako třeba u psů - jezevčík taky může skočit na fenu NO a výsledkem bude pořád pes domácí (Canis familiaris), i když trochu pokřížený.