Jedlá soda ke krmení

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MaminaGabina

4.1.2022 19:45
MaminaGabina

XXX.XXX.180.189

Zdravím,
dnes jsem se dočetla na jednom webu o chovu ovcí (https://www.wikihow.cz/Jak-chovat-ovce), že se má ke krmivu do přístřešku přidávat jedlá soda, prý když je ovcím zle, tak to žerou...
Máte někdo s tím zkušenost?
A kam to dávat a v jakém množství?
Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2022 08:54

To si nemyslim ze to maji mit neustale k dispozici. Jen kdyz jsou potize s acidozou zneutralizovat bachor.

5.1.2022 09:03

MaminaGabina napsal(a):
Zdravím,
dnes jsem se dočetla na jednom webu o chovu ovcí (https://www.wikihow.cz/Jak-chovat-ovce), že se má ke krmivu do přístřešku přidávat jedlá soda, prý když je ovcím zle, tak to žerou...
Máte někdo s tím zkušenost?
A kam to dávat a v jakém množství?
Děkuji za rady.

Acidózu bych řešila, až nastane. A ještě lépe je jí předcházet správným krmením.

MaminaGabina

5.1.2022 09:46
MaminaGabina

XXX.XXX.180.189

Děkuji. Také se mi to zdálo zvláštní.

5.1.2022 09:50

U ovci neni potreba hledat vedu. Trava, seno, voda, solnej a mineralni liz, dobra ohrada. Lecit idealne jen kdyz je to potreba - tim myslim hlavne odcervovani. Kazda zmena v jidelnicku pomalu, napriklad jabka a dalsi ovoce ktery opadava. Kdyz jsou na miste celorocne, zvykaj si jak to pada, kdyz tam prijdou naraz, mate na problem zadelano. Ty zaklady jsou na par radku.

MaminaGabina

5.1.2022 14:49
MaminaGabina

XXX.XXX.180.189

Ano vím, něco jsem nastudovala nebo si nechala poradit veterinářem, takže jsem v tom opatrná, na špatné odčervení mi umřela ovečka, zjistila jsem to až při koupi a i když jsem ji nechala řádně odčervit i naočkovat, tak už se ji nepodařilo zachránit. S krmením jsem opatrná, jen ta soda mně zarazila. a ještě jsem hledala, zda nemohou uškodit ovcím spadané ořechy. Včera jsem je vypustila a ony se do toho daly jako do největší lahůdky, tak jsem se bála. budu muset asi posbírat, je toho dost. Ale jiný odborník mi tvrdil, že ovce nesežerou, co by bylo pro ně zlé, tož tak pak si to mám přebrat :-O.

6.1.2022 10:53

MaminaGabina napsal(a):
Ano vím, něco jsem nastudovala nebo si nechala poradit veterinářem, takže jsem v tom opatrná, na špatné odčervení mi umřela ovečka, zjistila jsem to až při koupi a i když jsem ji nechala řádně odčervit i naočkovat, tak už se ji nepodařilo zachránit. S krmením jsem opatrná, jen ta soda mně zarazila. a ještě jsem hledala, zda nemohou uškodit ovcím spadané ořechy. Včera jsem je vypustila a ony se do toho daly jako do největší lahůdky, tak jsem se bála. budu muset asi posbírat, je toho dost. Ale jiný odborník mi tvrdil, že ovce nesežerou, co by bylo pro ně zlé, tož tak pak si to mám přebrat :-O.

Odcerveni u ovce, ktera je prolezla cervama uz nemusi mit zadouci ucinek. Hlavni je si nezamorit pastviny. Odbornik mozna neprosel skolou pokus omyl. Mozna ma zvirata stale v mistech kde neco opadava, pak jim nic neskodi. Jakmile prijdou k necemu naraz, je zle a jeho rada neni spravna.

Přidejte reakci

Přidat smajlík