Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně kamerunskych koz.
Chtěla bych si pořídit na zahradu kde máme mobilní dům 2 kozičky.Mam ale dilema jestli 2 kozi a nebo jestli musí být páreček.Nechci je ani na maso ani na kůži, chci je jen pro radost 😂😂😂 ikdyz co jsem četla spíše starost s tím že vše sežerou.😂😂 Nebydlime tam ,ale trávíme tam od jara do podzimu a tak co v zimě 🙄 stačí jim bouda dostatek vody a jídla?
Jsem total magor , takže bych byla nejraději, aby byly s námi doma v teple ,ale to asi nejde ,nebo nevím jak by to vypadalo 🤔 Můžete mi.prosim poradit ?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

JanaSirova78
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla bych si pořídit na zahradu kde máme mobilní dům 2 kozičky.Mam ale dilema jestli 2 kozi a nebo jestli musí být páreček.Nechci je ani na maso ani na kůži, chci je jen pro radost 😂😂😂 ikdyz co jsem četla spíše starost s tím že vše sežerou.😂😂 Nebydlime tam ,ale trávíme tam od jara do podzimu a tak co v zimě 🙄 stačí jim bouda dostatek vody a jídla?
Jsem total magor , takže bych byla nejraději, aby byly s námi doma v teple ,ale to asi nejde ,nebo nevím jak by to vypadalo 🤔 Můžete mi.prosim poradit ?
Děkuji.
Jestli to bude páreček, tak budou kůzlata. Chcete je? Pokud budou mít dost krmení (máte seno na zimu?) a boudu bez průvanu, domů si je fakt brát nemusíte. Něco si o chovu koz dopředu nastudujte. Jo a opravdu sežerou všechno. A dokážou vylézt na neuvěřitelná a nečekaná místa. A budou taky potřebovat minerální liz, odčervení a očkování, počítáte s tím? A v zimě je tam necháte úplně na pospas, bez každodenní kontroly?
JanaSirova78
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.
Není to dobrý nápad..zima je půl roku..budete jim denně vozit teplou vodu? Voda zamrzá..
A kde budou bydlet? ..v tom mobilním domku?
Pufr

XXX.XXX.113.125
Jenom se zeptám, proč teplou vodu?

Pufr
napsal(a):
Protože tak rychle nezamrzne?
Pufr

XXX.XXX.116.159
No ona právě zamrzne dříve než studená...

Pufr
napsal(a):
No ona právě zamrzne dříve než studená...
Já byla na fyziku vždycky tupá, udělám pokus.
Pufr
napsal(a):
Proč pijete teplý čaj?..ono když mrzne,tak se napijete ledové tříšti?..
My dáváme kozám 3x denně teplou vodu, studené se vůbec nenapijou..koza vypije asi 5 litrů vody denně, možná i víc, kamerunský přiměřeně méně..
A krmit je budete také jezdit každý den??
Pufr

XXX.XXX.42.92
napsal(a):
Já byla na fyziku vždycky tupá, udělám pokus.
Říká se tomu Mpembův jev.
Pufr

XXX.XXX.42.92
ančovička1
napsal(a):
Proč pijete teplý čaj?..ono když mrzne,tak se napijete ledové tříšti?..
My dáváme kozám 3x denně teplou vodu, studené se vůbec nenapijou..koza vypije asi 5 litrů vody denně, možná i víc, kamerunský přiměřeně méně..
A krmit je budete také jezdit každý den??
Já piju čaj teplý především proto, že se ve studené vodě celkem blbě louhuje. Pivo třeba piju studené i v zimě 🙂. Teplá voda zvířatům rozhodně nutná není, jen nesmí příliš zamrznout. Ono v mnoha, tipl bych si, že ve velké většině stájí a chlévů, teplá voda vůbec zavedená není.
Dobrý den ,v mobilním domku ne ,jasně že by jsme jim postavili boudu, tak aby nebyl průvan ani zima ,ani napospas by jsme je tam nenechali máme to kousek takže by jsme tam dojizdeli po práci. Seno a atd co se týče s tím nemáme vůbec žádný problém, ani ze strany veteriny ,jen jsem chtěla vědět jestli můžeme mít 2 holky,co je lepší pro ně, kuzlatka nechceme .A co se vody týče tak není problém ani s teplou ani studenou, jelikož máme domek a v něm vodu .Jak už jsem.psala mám to kousek takže to není problém a vůbec nemám v plánu je tam nechat samotné celé dny na to si je pořizovat nechci. Moc děkuji za reakce a už jsem i o nich četla co a jak jen jsem chtěla vědět názor chovatele taky .Diky hezky vecer