Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2022 18:58
sikodes76

XXX.XXX.235.243

Mohli byste posoudit, kdy by mohla koza porodit ?
Díky moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2022 08:49

Jsem zvědavá, co napíšou jiní. Koukala jsem na to s kolegou a oba jsme na rozpacích. Na těch fotkách je něco divného a nevíme přesně, co.

22.2.2022 09:54
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsem zvědavá, co napíšou jiní. Koukala jsem na to s kolegou a oba jsme na rozpacích. Na těch fotkách je něco divného a nevíme přesně, co.

Koza viditelně krvácí,takto normální porod nevypadá.. řešila bych to urychleně s veterinářem..

22.2.2022 11:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

No mě zaráží ten krvavý výtok. Který už i stihnul zaschnout...Volal bych veterináře. Mě to přijde jako potrat..

22.2.2022 17:15
roklanka

XXX.XXX.44.45

Už jsem viděla odcházet hlenovou zátku s krví,ale to není tento případ.Opravdu to vypadá na zmetání,koza má břicho nahoře,pokudto lze posoudit z fotek

22.2.2022 19:08
ančovička1

XXX.XXX.220.111

roklanka napsal(a):
Už jsem viděla odcházet hlenovou zátku s krví,ale to není tento případ.Opravdu to vypadá na zmetání,koza má břicho nahoře,pokudto lze posoudit z fotek

Máte pravdu..a podle té zaschlé krve na ocasu, krvácí asi delší dobu..chudák..

24.2.2022 21:20

sikodes76 napsal(a):
Mohli byste posoudit, kdy by mohla koza porodit ?
Díky moc.

Jak to dopadlo???

28.2.2022 11:11
sikodes76

XXX.XXX.235.243

Omlouvám se,že píšu až teď. Vemeno se jí nalilo 3dny do předu. Dneska ráno koza porodila krásnou kozičku. Viz foto
Měl jsem opravdu strach,že se jedná o zmetání atd. Ale teď jsem skvělý den 😍🐐

28.2.2022 11:27

sikodes76 napsal(a):
Omlouvám se,že píšu až teď. Vemeno se jí nalilo 3dny do předu. Dneska ráno koza porodila krásnou kozičku. Viz foto
Měl jsem opravdu strach,že se jedná o zmetání atd. Ale teď jsem skvělý den 😍🐐

No Pánbůh požehnej! To jsem moc rád , že to nakonec dobře dopadlo Ale ta krev mi fakt nepřišla normální. Teď to chce hlídat aby se dobře vyčistila. Ať se daří!

28.2.2022 17:18
roklanka

XXX.XXX.44.45

Tak to nakonec byla hlenová zátka s krví. Za těch 20 let chovu se mi to stalo dvakrát. Měla jsem tenkrát stejné obavy jako vy ,že koza zmetala. Gratuluju ke kůzleti a jsem ráda,že jsem neměla dobrý odhad z fotky :-)

28.2.2022 19:04
sikodes76

XXX.XXX.235.243

Roklanko,nic se neděje nejste jasnovidec nebo věštkyně 😀. Zatím mám u kůzlat dvě kozičky a jednoho kozlíka.Čekám ještě dva porody od dvouletých koz. Tak snad vše dobře dopadne. Co u vás nějaká kůzlata už máte ??

28.2.2022 23:06
roklanka

XXX.XXX.44.45

Na Roklance už je odrozeno . Tedy nebylo by ,kdyby nový plemeník byl plodný . První porod byl koncem listopadu a poslední začátkem února,porodilo 7 koz,holky si pospíšily .To ještě stačil obskočit starej kozel. A 6 koz si užívalo s novým kozlem,co střílí slepými náboji i když to byl vítěz trhu .

1.3.2022 15:28
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Hurá 😀tak všechno dobře dopadlo, gratuluji🥳..chudinka kozička to asi neměla jednoduché, ale teď je z ní šťastná máma 😊🍀🐐.. hodně zdraví..

Přidejte reakci

Přidat smajlík