Porod ovce

Zwartbles (ZW)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2022 19:53
Kiwiada

XXX.XXX.2.5

Krásný den, prosím o názory, jednak dovedete prosím odhadnout kdy by se ovečka mohla bahnit? Jedná se o prvičku kříženka ZW už 14 dni se jí tvoří vemínko nyní má již propadlý ocas myslím si že i břicho jí už kleslo, vulvu má oteklou. Dále bych se Vás chtěla zaptat jaky máte názor na oddělení od zbytku stáda před porodem? Mám je přes zimní období v chlévě všechny v jednom chlívku jedná se o kozu, dvě ovečky a beránka mám možnost oddělení, ale bohužel na sebe pak neuvidí a jsou na sebe celkem fixovaní. Pro lepší posouzení přikládám foto

Petra549

2.3.2022 15:46
Petra549

XXX.XXX.8.223

Dobrý deň, podľa mňa by ste ju mali aspoň na niekoľko dní oddeliť od stáda. Pri pôrode bude potrebovať kľud a potom si bude malé pred ostatnými chrániť. Síce ovce nemám, mám kozy, ale tie keď rodia, tak zvyšok stáda pri pôrode nechcú a cca prvé dva týždne ostatné kozy k malým nepustia, tak spávajú oddelene.

2.3.2022 17:57
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Petra549 napsal(a):
Dobrý deň, podľa mňa by ste ju mali aspoň na niekoľko dní oddeliť od stáda. Pri pôrode bude potrebovať kľud a potom si bude malé pred ostatnými chrániť. Síce ovce nemám, mám kozy, ale tie keď rodia, tak zvyšok stáda pri pôrode nechcú a cca prvé dva týždne ostatné kozy k malým nepustia, tak spávajú oddelene.

Chovám také kozy a každá koza má svůj box, takže se mi nemůže stát,že by ostatní kozy kůzlata po porodu ušlapaly.. vždy porody hlídáme, i v noci😀🐐🐐🐐, kůzlata osušíme, ošetřime pupiky dezinfekcí a podržíme kůzlata při prvním, důležitém kojení..

Petra549

3.3.2022 07:21
Petra549

XXX.XXX.65.102

My mame jeden veľký chliev kde sú všetci spolu a 5 boxov, keď potrebujem oddeliť. Pred pôrodom ich tam na noc zavriem a po pôrode sú tam s malými cca 2 týždne, ale cez deň sú pustené vonku. Tie s malými sú v tomto čase pustené len keď tam som s nimi a ostatné kozy k nim nepustia, odháňajú ich. A keď príde ten deň tak buď z boxu ani nejdú von, alebo keď to príde cez deň, tak tam idú samé. Vedia kde potrebujú byť. Nemám ich doma, takže neviem tam byť s nimi 24h, ale okrem jednej, ktorej som musela pomôcť, lebo malé išli opačne, to každá zvládla sama. Z 10 pôrodov som nebola iba pri 3. A keď tam som a vidím, že dnes budú rodiť, ostanem a pomáham s očistením a prisatím, ale keď som tam nebola, baby to zvládli samé. Doteraz nám všetky kozľatá prežili.

4.3.2022 23:14
Kiwiada

XXX.XXX.39.187

Krásný den všem moc děkuji za reakce, ovečky jsem oddělila od kozy a berana, vemínko začíná být jak balón, už je i tvrdé, zatím ale ani náznak hlenu, beran byl ve stádě od léta a tak nevím kdy přesně měla jehnice říji, tak stále hlídám pozoruji a netrpělivě čekám až to přijde

5.3.2022 09:05
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Kiwiada napsal(a):
Krásný den všem moc děkuji za reakce, ovečky jsem oddělila od kozy a berana, vemínko začíná být jak balón, už je i tvrdé, zatím ale ani náznak hlenu, beran byl ve stádě od léta a tak nevím kdy přesně měla jehnice říji, tak stále hlídám pozoruji a netrpělivě čekám až to přijde

Držím ovečkám i vám palce.. ať všechno proběhne dobře,jak má 😊🐐🐐🍀🍀

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2022 08:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ovce nerozdelujte, jen tu kozu vyhodte, ta by mohla delat potize. Berana pozorujte a pri naznaku ze by mu zacaly ovce zase vonet a on byl agresivnejsi tak taky bokem. U prvnicek bacha na velky jehne, nejspis to bude jedinace, bricho moc velky na fotkach nemaji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík