Podezření na výhřez u ovce - prvnička

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Peetinka

15.3.2022 17:03
Peetinka

XXX.XXX.168.232

Dobrý den, prosím o radu, včera ráno nám ovečka porodila mrtvé jehně. Ovce je k dnešku dobrá, jedla, pila. Mám ji teda zavřenou ještě, ale co mi dělá starost, je ta její pipina. Přijde mi, že ji má stále po porodu otevřenou a když tlačí, tak mi přijde, že vylézá ven. Nikdy jsem se nesetkala s výhřezem, tak ani nemám ponětí, jak to může vypadat. Veterinář nám dal jen tabletu na zahojení, že mám zavézt a nic víc. Prosím o radu, nerada bych, aby mi ovečka měla nějaký zánět nebo tak. Děkuji.

Upraveno Adminem 15.3.2022 v 17:11 - interpunkce

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2022 19:02

ovce po ukončeném porodu nemá co tlačit.

pokud tlačí, je tam problém.

Peetinka

15.3.2022 19:37
Peetinka

XXX.XXX.168.232

No ne ze by tlacila, ale prijde mi, ze ta pochva jak je natekla, tak ze vyleza ven a nevim, zda to tahle ma byt... Mela jsem to vyfotit 🙈

15.3.2022 20:16

Peetinka napsal(a):
No ne ze by tlacila, ale prijde mi, ze ta pochva jak je natekla, tak ze vyleza ven a nevim, zda to tahle ma byt... Mela jsem to vyfotit 🙈

Měla. Vyfotit. A tableta se má zavést. Ne zavézt - zaváží se zboží. Ale hlavně dejte to foto, jinak se ničeho nedobéřeme.

Peetinka

16.3.2022 13:04
Peetinka

XXX.XXX.167.27

Tak dnes jsem resila s vet, castecny vyhrez pochvy 🙈🙏🤦🏽‍♀️ Zavedla jsem tabletu a mela jsem zatlacit zpet, no sice se o kousek to stahlo,ale stejne to je jeste venku, zitra dalsi tableta, pokud to nepomuze,tak v patek se bude muset zasit, chjoo holka jedna 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

Pufr

16.3.2022 16:23
Pufr

XXX.XXX.124.139

Hlavně se připravte na to, že do dalšího chovu už to není.

Peetinka

16.3.2022 16:42
Peetinka

XXX.XXX.164.249

Myslite? Cetla jsem, ze kdyz je ovce mlada,tak i presto pak muze mit znova jehnata,nebo je lepsi s ni uz nepocitat, docela se na to nazory dostu ruzni.uvidim podle veterinarky,nakonec prijede radsi uz zitra,tak snad to bude dobre. 🙏🙏🙏

Pufr

16.3.2022 19:33
Pufr

XXX.XXX.122.16

Pravděpodobnost, že se výhřez bude opakovat, je vysoká. Osobně bych si po takové ovci nenechal ani potomky. Je to samozřejmě na vás, podle mě to za to nestojí.

16.3.2022 19:37

hlavně kamerunky... co si budeme povídat, naprostá většina problémů s porodem je u nich způsobená tím, že nemají sezónní říji a pojem chovatelská dospělost lidem obvykle nic neříká, takže tu bahničku prostě oskáče beran trvale přítomen v hobby stádě velmi brzy a ty nedorostlý mámy to pak někdy nedaj.

a už nevyrostou, takže problém se nezlepší nikdy.

Pufr

16.3.2022 21:43
Pufr

XXX.XXX.122.16

Ono taky hlavně dopředu nezjistíte, že je to ok. Zjistíte to až při další březosti, pak budete řešit šití a hlídat porod, abyste stehy včas odstranila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík