Beran kulhá

Vřesová ovce (VR)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2022 08:29
františek7

XXX.XXX.68.3

Dobrý den, Máme chovného berana ovce vřesové. Před dvěma lety najednou začal pajdat na zadní nohu. Myslel jsem že si něco udělal a zavolal veterináře. Veterinář nezjistil že by šlo o poranění, ale prý zřejmě o stáří. V té době beranovi bylo devět let. Dal mu nějakou injekci a po té se beranovi trochu ulevilo, ale úplně pajdat nepřestal. Loni se to ještě o něco zhoršilo a opět jsem to řešil s veterinářem při odběru krve, zase injekce a ve skutečnosti nic, pak ještě 2x, teď na jaře se to zase zhoršilo a už i pohubl. Když stádo někam jde, tak jim nestíhá, sice na rohlíček přiběhne, ale mám strach co dál. Nevíte někdo jak pomoci, co mu dávat aby se jeho zdravotní stav zlepšil.
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2022 18:44

11 letý beran není chovný beran, ale stařec.

proti věku není léku.

22.3.2022 08:09

františek7 napsal(a):
Dobrý den, Máme chovného berana ovce vřesové. Před dvěma lety najednou začal pajdat na zadní nohu. Myslel jsem že si něco udělal a zavolal veterináře. Veterinář nezjistil že by šlo o poranění, ale prý zřejmě o stáří. V té době beranovi bylo devět let. Dal mu nějakou injekci a po té se beranovi trochu ulevilo, ale úplně pajdat nepřestal. Loni se to ještě o něco zhoršilo a opět jsem to řešil s veterinářem při odběru krve, zase injekce a ve skutečnosti nic, pak ještě 2x, teď na jaře se to zase zhoršilo a už i pohubl. Když stádo někam jde, tak jim nestíhá, sice na rohlíček přiběhne, ale mám strach co dál. Nevíte někdo jak pomoci, co mu dávat aby se jeho zdravotní stav zlepšil.
Děkuji

Alavis, MSM, Bonharen? Znám od koní. Jinak viz bodlinka. Můj 92letý otec si taky stýská, že ho bolí koleno a už nemůže chodit po horách.

22.3.2022 08:40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
11 letý beran není chovný beran, ale stařec.

proti věku není léku.

11 let to je krasnej vek. Ma jeste nejaky zuby?

22.3.2022 18:30
vlasta1

XXX.XXX.6.143

Alavis, MSM, Bonharen? Znám od koní. Jinak viz bodlinka. Můj 92letý otec si taky stýská, že ho bolí koleno a už nemůže chodit po horách.

A je taky chovný?

22.3.2022 20:29

vlasta1 napsal(a):
A je taky chovný?

To má být vtip? Jestli ano, nepochopila jsem.

23.3.2022 12:30
františek7

XXX.XXX.68.3

koukám že jsem si naběhl, ale zuby má, POP taky, má 5 ovcí a všechny budou mí brzy jehňátka. Nějak jme si ho zamilovali, nikdy nikoho netrknul(lidi). Jeho otec je němec, tak mu říkáme Helmut.

23.3.2022 16:27
vlasta1

XXX.XXX.6.143

To má být vtip? Jestli ano, nepochopila jsem.

Ano měl být. Zřejmě špatný. Já na věc koukal z chovného výběru.

Tzn., že Vy máte zděděnou dobrou genetiku.

Tatínkovi přeju zdraví a hodně dalších roků, kdy ho nebude trápit ani to koleno.

23.3.2022 20:13

vlasta1 napsal(a):
Ano měl být. Zřejmě špatný. Já na věc koukal z chovného výběru.

Tzn., že Vy máte zděděnou dobrou genetiku.

Tatínkovi přeju zdraví a hodně dalších roků, kdy ho nebude trápit ani to koleno.

Jo ták! V dobrou genetiku doufám taky.

Ajlin

31.3.2022 16:13
Ajlin

XXX.XXX.249.29

ja bych zkusila MMS,stari neunikne ale kondicku by mu to mohlo zlepsit

31.3.2022 17:21

Ajlin napsal(a):
ja bych zkusila MMS,stari neunikne ale kondicku by mu to mohlo zlepsit

Kondičku má na svůj věk dobrou, je plně soběstačný. Holt už nemůže šplhat po horách jako dřív a taky hůř slyší. Ani na jedno MMS nepomůže.

Ajlin

31.3.2022 19:22
Ajlin

XXX.XXX.249.29

ale ani neublizi,kdyz nezkusis tak nevis.....

31.3.2022 19:31

Ajlin napsal(a):
ale ani neublizi,kdyz nezkusis tak nevis.....

Viz vedlejší vlákno. Reklama. I když... škoda, že jsem to nevěděla před 3 týdny, kdy jsem se dost ošklivě řízla do ruky. Místo osmi stehů jsem si mohla kápnout 8 kapek MMS a ruka by byla v cajku. Jako ta pokousaná koza.

31.3.2022 19:32

Viz vedlejší vlákno. Reklama. I když... škoda, že jsem to nevěděla před 3 týdny, kdy jsem se dost ošklivě řízla do ruky. Místo osmi stehů jsem si mohla kápnout 8 kapek MMS a ruka by byla v cajku. Jako ta pokousaná koza a propíchnutý pes.

31.3.2022 20:10

Viz vedlejší vlákno. Reklama. I když... škoda, že jsem to nevěděla před 3 týdny, kdy jsem se dost ošklivě řízla do ruky. Místo osmi stehů jsem si mohla kápnout 8 kapek MMS a ruka by byla v cajku. Jako ta pokousaná koza a propíchnutý pes.

Hehe :))) ja na rehny rany vezmu echinaceh forte se zinkem :) to je hruza

Ajlin

31.3.2022 22:32
Ajlin

XXX.XXX.249.29

s nekteryma lidma je zbytecne diskutovat,ztrata casu....

1.4.2022 07:42

Ajlin napsal(a):
s nekteryma lidma je zbytecne diskutovat,ztrata casu....

To je fakt.
Údajné léčivé účinky
Roztok MMS je propagován jako lék proti HIV, malárii, virům hepatitidy, chřipkovému viru H1N1, běžnému nachlazení, akné, rakovině, autismu, Covid-19 a dalším onemocněním, ale účinnost roztoku in vivo zatím nebyla prokázána žádnou vědeckou studií a proto se oficiálně nepovažuje za lék.

To si radsi obstaram slzy ptacka ohnivacka nez tuhle sra c k u co doporucujete i na rymu.

Ajlin

1.4.2022 08:39
Ajlin

XXX.XXX.249.29

je jednoduche odsoudit neco co neznam a ani si o tom nic nezjistim,vite vsechno nejlip,je mi vas lito,nebudu tu ztracet cas......

1.4.2022 08:43

Ajlin napsal(a):
je jednoduche odsoudit neco co neznam a ani si o tom nic nezjistim,vite vsechno nejlip,je mi vas lito,nebudu tu ztracet cas......

A na to jste prisla jak ze o tom nic nevim? Prave ze neco malo jo a tak si nedovolim to lidem a zviratum cpat horem dolem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík