Ovce nechce krmit jedno ze tří jehňat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ajlin

29.3.2022 13:29
Ajlin

XXX.XXX.249.29

Máme hnědou ovci, které se narodila trojčata, ale jedno nechce krmit, odhání ho. Nevíte někdo, jak se fixuje hlava ovce v paletové ohrádce, aby neuhýbala? Myslím popis té ohrádky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2022 17:04

Ajlin napsal(a):
Máme hnědou ovci, které se narodila trojčata, ale jedno nechce krmit, odhání ho. Nevíte někdo, jak se fixuje hlava ovce v paletové ohrádce, aby neuhýbala? Myslím popis té ohrádky.

Já teda nevím, ale proč tu ovci nefixujete manuálně?

30.3.2022 08:48

Ja zas nevim, proc to jehne nekomu nedarujete na flasku? Pokud je mu par dni, tak se napilo dostatecne mleziva a je pripraveny. Delam to takhle druhym nebo tretim rokem.

Ajlin

30.3.2022 08:59
Ajlin

XXX.XXX.249.29

Diky za vase nazory ,ale na tohle jsem se neptala!!!

30.3.2022 09:04

Ptala neptala, kometa se vas zeptala dobre. Musite pochopit, ze zvirata jsou castokrat chytrejsi nez lidi a vedi co proc delaji. Postavte se k ovci bokem, jednou rukou chytnete za vlnu na zadku, druhou zespod pod celisti. Ovce vas musi cejtit ze jste na ni primackla. Jehne se napije samo. nevim jakou ohradku pro ne mate. Jestli je ovce plasan, tak ji strkanim hlavy do diry budete akorat stresovat a je mozny, ze nepusti mliko.

30.3.2022 19:49
františek7

XXX.XXX.68.3

Vím, bylo to tady kdysi popsané, měli jsme z jednou ovcí tento problém vícekrát proto jsem to hledal, ale mě to přišlo brutální, tak jsme zvolili jinou metodu. Několikrát denně jsme ovci podrželi, aby se jehně napilo a zjistili jestli to není nedostatkem mléka, když mléka bylo dostatek, dali jsme ovci ke stěně choule a vedle ní postavili stěnu, aby se nemohla otočit a nevěděla které jehně pije. Když mléka bylo málo, tak odmítnuté jehně šlo na lahev.

Ajlin

30.3.2022 21:09
Ajlin

XXX.XXX.249.29

Vazeni,toto vsechno vim,zkusenosti s prikrmovanim a pridrzenim mam.Kdysi to tu popisoval Bača,ktery s tim mel dobre zkusenosti a me to proste zajima.

Pufr

30.3.2022 23:54
Pufr

XXX.XXX.25.105

A co vám na tom Bacove popisu chybí? Jenom si prosím uvědomte, že fakt neradil pro případ trojcat.

Ajlin

31.3.2022 15:23
Ajlin

XXX.XXX.249.29

Aha a pro jaky pripad to radil?

Pufr

31.3.2022 20:30
Pufr

XXX.XXX.182.17

No tak zkuste hádat... Kapky nepomáhají?

Ajlin

1.4.2022 08:19
Ajlin

XXX.XXX.249.29

nikomu nic nenutim,jen davam k dobru co dobre znam,nebudu tu ztracet cas hadkami.......

Přidejte reakci

Přidat smajlík