Portál farmáře - přihlášení kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DH

31.3.2022 11:51
DH

XXX.XXX.48.91

Dobrý den,
Mám dotaz na zkušenější "portálisty". Loni jsme si od sousedky-babičky, která nemá nahlášené své dvě kozenky, vzali jedno kůzle-kozenku, k našemu stádu. Tu jsme nahlásili,jako narozenou u nás - registrace tedy v pořádku. Náš kozlík se postaral o babiččiny letošní kůzlátka. Ovšem kvůli zdravotnímu stavu se teď již o kozenky sousedka nemůže postarat. Maminu našeho "kůzlátka" jsme si tedy osvojili, do portálu farmáře jsem ji dohlásila s novou známkou od nás. Ale teď mám dotaz,jak tam dostat ještě kůzlata,která jsme si s ní vzali - datum narození dřív než jsme si ji přivezli a portál u ní píše kůzle. Jejich původ znám,jsou našeho kozlíka a mám na ně zájemce, opět do chovu tedy potřeba registrace. Rovněž naší loňské kozence bysme mohli dohlásit matku... jak na to? Pustí mě to vůbec nějak nahlásit roční kozu,jako potomka "2denního kúzlete". Možná to moc hrotím,ale když už si vedu záznamy,tak ať v tom není bordel :-)

5.4.2022 13:57
Jejda

XXX.XXX.91.129

Řekl bych, že DH neví co chce, ale nedá pokoj, dokud toho nedosáhne. Je několik variant řešení:

1) Pokud chcete mít evidenci, ve které není bordel, zrušte veškerá hlášení, které jste dosud do ústřední evidence nahlásili a zašlete hlášení, tak jak události postupně probíhaly. To je zvířata, která jste přisunuli na své hospodářství je nutné dohlásit kódem události pro dodatečné ohlášení (dle pohlaví 27 nebo 28) a pak "papírově narodit" zvířata, která se u Vás narodila.

2) Nebo dohlašte narození kůzlat bez uvedení matky - není povinné.

3) Nebo zvířata, která dosud nejsou v ÚE dohlásíte kódy 27 nebo 28. Zde však pozor - Česká plemenářská inspekce občas pátrá po tom, proč hlásíte zvířata do ÚE dodatečně.

6.4.2022 08:34
petr008

XXX.XXX.76.218

A není lepší ty kozy vůbec nechovat a mít pokoj od celé té registrace, evidence, vyplňování stájových deníků, hlídání termínů, nervování se s kontrolami a inspekcemi?
Není nakonec zdravější mít od všech těch institucí pokoj, než si zkracovat život stresem, že vás někdo bude bu.erovat kvůli tomu, že si chcete nadojit těch mizerných pár litrů domácího mléka?

Přidejte reakci

Přidat smajlík