DaniVS

XXX.XXX.223.242
Dobrý den,
máme tři ovečky na spásání trávy. Kde jim mám koupit přípravek na odčervení? Nenašla jsem nic volně prodejného. Mám kontaktovat veterináře? Nebo se dá přípravek pořídit pouze pře svaz chovatelů?
Můžete také doporučit nějakou prevenci průjmů. Ovce mají v maštali seno, vodu, liz a volný přístup ven na trávu. Žádné prudké změny v potravě tedy nenastaly a přesto má jedna trochu průjem... (poslední odčervení proběhlo v prosinci, kdy nám odlil odčervovací lék do stříkačky jeden chovatel)
Děkuji.
Daniela
Uživatel s deaktivovaným účtem

DaniVS
napsal(a):
Dobrý den,
máme tři ovečky na spásání trávy. Kde jim mám koupit přípravek na odčervení? Nenašla jsem nic volně prodejného. Mám kontaktovat veterináře? Nebo se dá přípravek pořídit pouze pře svaz chovatelů?
Můžete také doporučit nějakou prevenci průjmů. Ovce mají v maštali seno, vodu, liz a volný přístup ven na trávu. Žádné prudké změny v potravě tedy nenastaly a přesto má jedna trochu průjem... (poslední odčervení proběhlo v prosinci, kdy nám odlil odčervovací lék do stříkačky jeden chovatel)
Děkuji.
Daniela
Odčervovací přípravky volbě prodejné nejsou. Jedině veterinář. U ovcí bych zvážila injekční Ivomec, možná i ve variantě proti motolicím . Nebo ten chovatel, i když...máte jistotu, že přípravek není po expiraci a byl vhodně skladován? Koprologické vyšetření předem neuškodí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ze zelenyho bude "bbobek" vzdycky ridsi. Zvlast jestli uz nemaj ani kapku sena k dispozici ( stejne ho nezerou kdyz je trava ). To neznamena hned, ze jsou zacerveny.