Kde volně koupit přípravek k odčervení ovcí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DaniVS

5.5.2022 07:37
DaniVS

XXX.XXX.223.242

Dobrý den,
máme tři ovečky na spásání trávy. Kde jim mám koupit přípravek na odčervení? Nenašla jsem nic volně prodejného. Mám kontaktovat veterináře? Nebo se dá přípravek pořídit pouze pře svaz chovatelů?
Můžete také doporučit nějakou prevenci průjmů. Ovce mají v maštali seno, vodu, liz a volný přístup ven na trávu. Žádné prudké změny v potravě tedy nenastaly a přesto má jedna trochu průjem... (poslední odčervení proběhlo v prosinci, kdy nám odlil odčervovací lék do stříkačky jeden chovatel)
Děkuji.
Daniela

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2022 08:31

DaniVS napsal(a):
Dobrý den,
máme tři ovečky na spásání trávy. Kde jim mám koupit přípravek na odčervení? Nenašla jsem nic volně prodejného. Mám kontaktovat veterináře? Nebo se dá přípravek pořídit pouze pře svaz chovatelů?
Můžete také doporučit nějakou prevenci průjmů. Ovce mají v maštali seno, vodu, liz a volný přístup ven na trávu. Žádné prudké změny v potravě tedy nenastaly a přesto má jedna trochu průjem... (poslední odčervení proběhlo v prosinci, kdy nám odlil odčervovací lék do stříkačky jeden chovatel)
Děkuji.
Daniela

Odčervovací přípravky volbě prodejné nejsou. Jedině veterinář. U ovcí bych zvážila injekční Ivomec, možná i ve variantě proti motolicím . Nebo ten chovatel, i když...máte jistotu, že přípravek není po expiraci a byl vhodně skladován? Koprologické vyšetření předem neuškodí.

5.5.2022 09:05

Ze zelenyho bude "bbobek" vzdycky ridsi. Zvlast jestli uz nemaj ani kapku sena k dispozici ( stejne ho nezerou kdyz je trava ). To neznamena hned, ze jsou zacerveny.

24.10.2022 12:24
Michalbb

XXX.XXX.11.141

Dobrý den prosím vás nevíte o veterináři pro hospodářska zvířata v okolí Mladé Boleslavi? Děkuji moc

2.11.2022 01:07
lesakm

XXX.XXX.28.103

Nevíte čistě náhodou někdo jestli se dá ještě nějak objednat Levitape ? ML.

6.11.2022 14:53
roklanka

XXX.XXX.44.45

Levitap se kupoval prostřednictvím SCHOK,který ho dovezl z Anglie. Letos nabízeli zase jiný odčervovák,nabídka přišla ve zpravodaji.

7.11.2022 00:05
lesakm

XXX.XXX.28.103

roklanka napsal(a):
Levitap se kupoval prostřednictvím SCHOK,který ho dovezl z Anglie. Letos nabízeli zase jiný odčervovák,nabídka přišla ve zpravodaji.

Díky, podívám se na to jestli ho někde vyhrabu, ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík