Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hana93

7.5.2022 09:21
Hana93

XXX.XXX.188.146

Zdravím.
Soused naproti našemu rodinnému domu se dal na chov ovcí. Problém je v tom, že behem celého dne úpěnlivě bečí v intervalech několika hodin. Kdokoli prochází kolem zahrady, ovce se na povel hlasitě ozyvají. Když se sehnete a utrhnete trs trávy, bečí jako prominuté a ženou se k plotu. Uvnitř zahrady mají již trávu úplně vypasenou.
Jsme na vesnici, nemám nic proti domácím zvířatům a vím, že za ten hluk ovce nemůžou, ale po téměř dvou měsících jsem na konci sil, je to opravdu obtěžující, hluku nemáte jak uniknout. Navíc nevím, jestli je v tom případě o zvířata postaráno. Ovce nejspíš nejsou ani registrované.
Dá se na někoho kromě obecního úřadu obrátit, aby se situace nějak vyřešila?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2022 10:55

a na souseda samotného už jste se obracel?

9.5.2022 01:06
petr008

XXX.XXX.139.160

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a na souseda samotného už jste se obracel?

To jste trefila 100 bodů . Tady je zakopaný pes všech sousedských sporů.

10.5.2022 10:22

Me jebne. A co by zmenilo to, kdyby byly registrovany a ve vyborny kondici, kdyz vam vadi rev? Zapojte mozek.

16.5.2022 10:27
gajdovka

XXX.XXX.35.71

já zase měla v pátek zážitek s lufťačkou,přijede ,poleží,okope,opálí,spálí a zase přijede za 14 dní. Půl metrová tráva zlákala mou kozenku,prostě se protáhla nějakou škvírou,využila dne,kdy jsem nebyla doma a problém na světě. Paní na mě křičela,že si bude stěžovaz,úplně histerický záchvat,že jí koza ožrala jostu,říkám jí,zatím, v klidu,že jií koupím novou,řvala stále,že je nemám zabezpečené. Mám odkory,pletivo a elektřinu. Prostě se stalo,nevím jak,přece kozenu nezabiju.Chápu paní,že josta je josta,ale nic neudělám.Nechci rozepře se sousedy,snažím se vše vždy vyřešit,aby byl klid,ale toto fakt neovlivním. Na jedné straně si to oplotila.Bude si asi muset, pro jistotu,oplotit i druhou. Domlouvám kozeně,že to nesmí.

16.5.2022 10:36
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já, jako člověk, kterému cizí kozeny vožraly kde co, hlásím, že poprvé a podruhé jsem to přešla v klidu a s domluvou.
Potřetí už jsem řvala.
Počtvrté řekla, že mám na pozemku nalíčené pasti na potkany a jestli je kozy sežerou, že to asi nepřežijou. Zázrakem je najednou zabezpečit šlo. Takže jsme došli blaženého příměří. :)
Ale jak říkám, jednou dvakrát se to stát může. Kozy jsou vynalézavé, občas se uhlídat prostě nedají. To, že mi koza jednou za pět let okouše jostu (zvlášť jestli jen lístky a ne kůru, to ta josta v pohodě přežije), považuju za daň za to, že žiju na vesnici.
A pak zdejší pán přestal kozy chovat úplně - a mně se po nich stýská. :/

16.5.2022 11:11
gajdovka

XXX.XXX.35.71

Varaxi napsal(a):
Já, jako člověk, kterému cizí kozeny vožraly kde co, hlásím, že poprvé a podruhé jsem to přešla v klidu a s domluvou.
Potřetí už jsem řvala.
Počtvrté řekla, že mám na pozemku nalíčené pasti na potkany a jestli je kozy sežerou, že to asi nepřežijou. Zázrakem je najednou zabezpečit šlo. Takže jsme došli blaženého příměří. :)
Ale jak říkám, jednou dvakrát se to stát může. Kozy jsou vynalézavé, občas se uhlídat prostě nedají. To, že mi koza jednou za pět let okouše jostu (zvlášť jestli jen lístky a ne kůru, to ta josta v pohodě přežije), považuju za daň za to, že žiju na vesnici.
A pak zdejší pán přestal kozy chovat úplně - a mně se po nich stýská. :/

přesně,jak píšete,jednou za dva roky prostě uteče nějaká,nahradím,víc zajistit už nemám,jak,jedině železné klece.A tu jostu ani nestihla s kůrou,jen lístečky,ale to řvaní jste nezažili.

19.5.2022 12:57
petr008

XXX.XXX.193.159

Nová doba, nová doba... Luftáci vytlačují starousedlíky. Někdy si říkám - kéž by se celý ten systém konečně po.ral.

Neregistrovaný uživatel

7.6.2022 00:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215

petr008 napsal(a):
Nová doba, nová doba... Luftáci vytlačují starousedlíky. Někdy si říkám - kéž by se celý ten systém konečně po.ral.

Jako na druhou stranu. Sousedovic zvirata na mym pozemku nemaj co delat. A je fuk jaka byla doba. Bejt ja soused tady od pani ma kozy zakously neb nasi psi vzdy cizi zvirata na svem pozemku dusledne vyvrazdovali. To by pak byl jekot že... I ta koza se zajistit da. Ale to by se muselo chtit.

7.6.2022 09:25

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jako na druhou stranu. Sousedovic zvirata na mym pozemku nemaj co delat. A je fuk jaka byla doba. Bejt ja soused tady od pani ma kozy zakously neb nasi psi vzdy cizi zvirata na svem pozemku dusledne vyvrazdovali. To by pak byl jekot že... I ta koza se zajistit da. Ale to by se muselo chtit.

A co trochu tolerance? Neříkám, mít na pozemku 2y týdne cizí zvířata by mi taky vadilo. A řešila bych. Ale když uteče občas i přes veškerou snahu?

Neregistrovaný uživatel

7.6.2022 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.115

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co trochu tolerance? Neříkám, mít na pozemku 2y týdne cizí zvířata by mi taky vadilo. A řešila bych. Ale když uteče občas i přes veškerou snahu?

Tak to neni veskera snaha. Sorry. Ja jen rikam ze par let zpet kdyz jsme jeste meli rtw by takovy zvire skoncilo mrtvy. Co by delala zadavatelka. Mavla rukou? Nejak pochybuju. Smirme se vsichni s tim ze majitel je zodpovedny za sve zvire se vsim vsudy a povinen ho zabezpecot aby nepusobilo skody na cizim. Pokud tak neudela halt je nutno počítat i s nasledky. Ted se to stat nam tak kozu u nas neresim ale mama by za zniceny kere a kytky jecela dost. Zdrhnout k nam neco vo zpusobi smrt mejch papouchu je mrtvy to zvire a jeho majitel by taky nedopad nejlip.

10.6.2022 12:03
petr008

XXX.XXX.76.218

Však přesně o tom mluvím, dnešní doba - to je samý psychopat. I tady na fauně...

2.5.2023 16:18
gajdovka

XXX.XXX.114.114

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

tak na Váš pozemek by se koza určitě neodvážila,bojí se cizích lidí,zvířat a motorkářů,kteří brázdí lesy,pole,louky,ale,když vidí,jak si tam spokojeně chodí srnky,když je lufťačka ve městě,má tam metrovou trávu,tak jí to taky nedá,že.

2.5.2023 16:25
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ale to bylo vždycky, jakýkoli režim, že se řešily sousedské spory. To je v lidech, holt to někomu vadí, jiný mávne rukou. Ale když k nám kdysi vběhl na dvůr cizí pes, že zakousne mého kocoura, tak byl pes taky málem synem smrti

3.5.2023 08:42
gajdovka

XXX.XXX.114.114

juhaj napsal(a):
Ale to bylo vždycky, jakýkoli režim, že se řešily sousedské spory. To je v lidech, holt to někomu vadí, jiný mávne rukou. Ale když k nám kdysi vběhl na dvůr cizí pes, že zakousne mého kocoura, tak byl pes taky málem synem smrti

já toleruji vše, co se týká zvířat,před domem kolem plotu mi věčně psi lítají,ničí řetězy,kůly,od souseda pes přeskočí 2 metry plot a zakousne se mi do břicha,protože bráním svého jezevčíka,nedělám drama,jezdím na převazy,zaručím se,že psa znám a zlá,zapšklá,lufťačka se bojí milé a malé jehničky a vadí jí,že si uždibuje za jejím plotem,údajně jí ničí plot,zespodu a nenechá si vysvětlit,že plot se jí odháčkovává od zimy,kdy jí tam chodilo srnčí,lítalo od plotu k plotu,protože nenašlo cestu zpět a vše svádí na mé kozy a ovce,které mám za okorama a elektřinou,malé kůzle a nebo jehnička se nějakou skulinkou dostanou k jejímu plotu jednou za čas než vyrostou a je pohroma,přitom má oplocení na kusu mého,člověk se nechce hádat,ale tato ženská pořád něco vyhledává,včera jsem už na ni křičela,protože mě začala urážet,at se raději vrátí do paneláku než do přírody,že jí nevadí a neřve na ty motorkáře, co jezdí po loukách nebo proč já na ni nekřičím,když pálí,čudí na celou dědinu, co se dá,proč nekřičím,když další soused pálí,co se mu nehodí a bouchá to,jak ohňostroj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík