Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2022 21:12
nemide

XXX.XXX.47.103

Krmíte někdo kozám Bocus granule? Objednala jsem na zloušku pře e-shop, neměli tam uvedeno složení, překvapilo mne, že je tam pšenice, jen pšenice.

9.7.2022 09:09
roklanka

XXX.XXX.44.45

No jsem už stará trafika a s netem občas bojuju,ale pokud myslíte tyto granule složení tam je,nelze ho přehlédnout. https://www.bocus.cz/krmne-smesi/koza-granulovane-25-kg-detail-88?tabs=Slo%C5%BEen%C3%AD.
Neznám je,leč píší doplněk ke krmné dávce,což bych mezi řádky četla tak , že pokud se toho koza nažere může jí být blbě .Už jsem viděla granule pro kozy,kde je malé procento pšenice,ale jen ze pšenice jsem neviděla a důvěru by ve mě nevzbuzovaly.
Sama si dělám směs pro kozy,kam přidávám pšeničné otruby v malé dávce. Ale dobře si pamatuju co se dělo,když mi dvě kozy vyluxovaly koryto pšenice,pro slepice. A zažít bych to podruhé nechtěla.

9.7.2022 10:06
nemide

XXX.XXX.47.103

ne, brala jsem z jiného e-shopu. Vůbec mně nenapadlo, že by se dělali granule pro kozy a ovce jen s pšenicí. Neměla jsem v úmyslu to krmit jako jediné krmivo,ale jak píší jen doplněk. Nu což, pro dvě kozy jedna hrst, sežraly, tak to postupně zkrmím po troškách. Snad oststní složky jim budou ku prospěchu.

Nipe

9.7.2022 10:50
Nipe

XXX.XXX.44.101

uhličitan vápenatý, sůl a hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát můžete dodat levněji a kvalitněji, z tohoto budou mít akorát břečku

9.7.2022 14:17
nemide

XXX.XXX.47.103

Nipe napsal(a):
uhličitan vápenatý, sůl a hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát můžete dodat levněji a kvalitněji, z tohoto budou mít akorát břečku

tak mi,ale řekněte jak to může někdo vyrábět. Přece složení musí někdo schválit než se to vyrobí. Poraďte mi jak dodat to co jste vyjmenovala, laciněji a kvalitněji. Sůl mají červenou, bílou a šedou a vůbec ji nelížou. Pak ještě mám minerálie NutriMix, většinou zůstanou na dně mísy ( takže to jsou vyhozený peníze). Jinak dostávají oves, ječmen, mrkev, vojtěškový úsušky, pastva a mají k dispozici seno, natě ze zeleniny, větvičky

9.7.2022 15:13
roklanka

XXX.XXX.44.45

nemide napsal(a):
tak mi,ale řekněte jak to může někdo vyrábět. Přece složení musí někdo schválit než se to vyrobí. Poraďte mi jak dodat to co jste vyjmenovala, laciněji a kvalitněji. Sůl mají červenou, bílou a šedou a vůbec ji nelížou. Pak ještě mám minerálie NutriMix, většinou zůstanou na dně mísy ( takže to jsou vyhozený peníze). Jinak dostávají oves, ječmen, mrkev, vojtěškový úsušky, pastva a mají k dispozici seno, natě ze zeleniny, větvičky

Kdyby jim něco chybělo,pustily by se do solí. Kozy nejsou blbé,na pastvě si dokáží vybrat a doplnit co jim schází.

Nipe

9.7.2022 15:37
Nipe

XXX.XXX.44.101

Nejlépe umožnit přístup k minerálním lizům a zvíře samo vycítí potřebu doplnění minerálů. S doplňky do krmiva, nebo obohacenými krmivy nemám dobrou zkušenost.
Vápník, fosfor a další prvky získají například z minerálního lizu biosaxon, nebo na kamiru jsou spec minerální lizy v kyblíku. Hlavní je ale dodávat selen, protože u nás je ho v půdách nedostatek...

Petra549

14.7.2022 16:19
Petra549

XXX.XXX.253.190

Skúste iné druhy minerálnych lizov. Mojim kozám najviac chutí himalájsky solný liz. Majú aj liz s prídavkom selénu, ale ten majú už rok a stále ho majú aj keď pomalyčky z neho ubúda. Himalájsky som medzi tým dopĺňala asi 10x. Skúšala som rôzne druhy lizov a niektoré len očuchali a ani sa ich nedotkli, mne sa osvedčil ten himalájsky. Chutil im aj obyčajný solný liz, aký dávajú poľovníci do krmítok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík