Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2022 18:32
ekofarmautusice

XXX.XXX.133.117

Moc prosím o radu🙏 Kozleti(4 měsíce) se udělala pod čumákem velká boule.je na omak tvrdší ale ne úplně tvrdá ani vodnatá.kozle přivírá oči, leží,moc nežere,ale snaží se,chuť k jídlu ma.uz to dostala i další koza ve stádě.
Moc prosím o rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2022 19:48

ekofarmautusice napsal(a):
Moc prosím o radu🙏 Kozleti(4 měsíce) se udělala pod čumákem velká boule.je na omak tvrdší ale ne úplně tvrdá ani vodnatá.kozle přivírá oči, leží,moc nežere,ale snaží se,chuť k jídlu ma.uz to dostala i další koza ve stádě.
Moc prosím o rady.

Veterinář. Možná vlasovka. Jak vypadá spojivka? Odčerveno máte? Jestli teda ekofarma může.

4.9.2022 20:12

máte je začervený až na půůůůůůůdu.

4.9.2022 20:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Veterinář. Možná vlasovka. Jak vypadá spojivka? Odčerveno máte? Jestli teda ekofarma může.

na vlasovky už není sezóna, ale trichostrongyli, to pojedou ve velkým.

4.9.2022 20:23
ekofarmautusice

XXX.XXX.133.117

Moc děkuji všem 🙏
Je,to jsem ráda,že to snad není smrtelná nemoc.
Odčervovala jsem v pátek Panacurem a bohužel žádné zlepšení. Ještě počkat nebo necim jiným?
Odčervovat i v eku můžeme vším. Jen jsou případně delší lhůty na mléko a maso.
Moc děkuji...

4.9.2022 20:50

Moc děkuji všem 🙏
Je,to jsem ráda,že to snad není smrtelná nemoc.
Odčervovala jsem v pátek Panacurem a bohužel žádné zlepšení. Ještě počkat nebo necim jiným?
Odčervovat i v eku můžeme vším. Jen jsou případně delší lhůty na mléko a maso.
Moc děkuji...

pozor, začervení koz smrtelná nemoc být velice snadno může.

4.9.2022 20:52

a odčervit ve chvíli, kdy jsou zvířata oteklá, to už je fakt pozdě, musíte prostě změnit celý způsob boje s parazity, od podlahy, od jara. ne to hasit když už jsou zvířata viditelně nemocná.

jestli pomůže panacur, nevím. možná jste ho dala málo nebo špatně nebo ho používáte pořád dokola a už u vás nefunguje

nebo pomohl ale prostě to trvá, než se zvíře dá zase dohromady, když ho červi už pěkně načali. možná se dohromady nedá. začervení fakt není prkotina.

4.9.2022 21:23
ekofarmautusice

XXX.XXX.133.117

Ajeje😥 tak to jsem opravdu netušila! Za celé roky chovu jsem se s tímto nepotkala. Tyhle jsme teď koupili nové a odčervila jsem je jen preventivně. Vůbec mi nenapadlo,že jsou začervená a jak nebezpečné to je.
Člověk se učí cely život...
Děkuji moc 🙏

5.9.2022 12:49

Ajeje😥 tak to jsem opravdu netušila! Za celé roky chovu jsem se s tímto nepotkala. Tyhle jsme teď koupili nové a odčervila jsem je jen preventivně. Vůbec mi nenapadlo,že jsou začervená a jak nebezpečné to je.
Člověk se učí cely život...
Děkuji moc 🙏

Všechno je v životě poprvé. Nechte udělat koprologii, ať víte, na čem jste.

Přidejte reakci

Přidat smajlík