Je hemigal vhodný pro kozu? Jak dávkovat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2022 19:54
kamilko

XXX.XXX.33.154

zdravim, mam helmigal na odčervenie kozy , ale v navode je len davka pre kone, dobytok a prasata , pre kozy nepišu nič, je vhodny aj pre kozy? a davka? helmigal je v praškovej forme dakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2022 07:35

kamilko napsal(a):
zdravim, mam helmigal na odčervenie kozy , ale v navode je len davka pre kone, dobytok a prasata , pre kozy nepišu nič, je vhodny aj pre kozy? a davka? helmigal je v praškovej forme dakujem

Když tam kozy nepíšou, tak pro ně asi není. Spíš je doporučován Aldifal nebo Ivomec.

11.9.2022 10:50

naprostá většina léků, které se používají pro kozu, jsou off label, vyloženě pro kozu je snad jen panacur a některé vitamíny

ale od dávkování máte snad veterináře, ne.

12.9.2022 21:35
roklanka

XXX.XXX.44.45

helmigalem odčervuju kozy dlouho,nemusíte se bát. Najděte si dávkování pro skot,je tam na kg živé váhy a koze dejte ještě o půlku víc. http://www.pharmagal.sk/cz/produkty/antiparazitika-a-insekticida/helmigal-25-mgg-peroralni-prasek/

12.9.2022 21:48
kamilko

XXX.XXX.33.154

dakujem , naštudoval som si to , odčervil som

savonarola

13.9.2022 18:45
savonarola

XXX.XXX.134.89

Odčervil jsem helmigalem bílá emulze,letos koupeného hodnězačerveného třicetikilového kozlíka dávkou šedesáti mililitrů a úspěšně.Jinak nejlepší a osvědčené odčervovadlo u mě ověřené prakticky je obyčejná mrkev.

Pufr

13.9.2022 22:22
Pufr

XXX.XXX.182.17

A proč jste tou mrkví neodčervil toho kozlíka, když je to nejlepší?

savonarola

14.9.2022 05:23
savonarola

XXX.XXX.134.89

Pufr napsal(a):
A proč jste tou mrkví neodčervil toho kozlíka, když je to nejlepší?

Bylo nutné okamžitě v izolaci provést razantní přeléčení.Trus měl řidší a nacházel jsem v něm nějaké žmolky se stopami krve,což se po dvou týdnech upravilo.Ale ta mrkev je dovolím si tvrdit téměř stoprocentní.Trus na rozbor sice nedávam,ale důkaz vidím v dočervena zabarvených obočnicích a osvalených zdravých zvířatech. Je fakt,že je mám jen tři. Petr

14.9.2022 12:10

savonarola napsal(a):
Bylo nutné okamžitě v izolaci provést razantní přeléčení.Trus měl řidší a nacházel jsem v něm nějaké žmolky se stopami krve,což se po dvou týdnech upravilo.Ale ta mrkev je dovolím si tvrdit téměř stoprocentní.Trus na rozbor sice nedávam,ale důkaz vidím v dočervena zabarvených obočnicích a osvalených zdravých zvířatech. Je fakt,že je mám jen tři. Petr

Mrkev je fajn na řešení průjmu, ale o antiparazitárním účinku si dovolím pochybovat. A co to jsou obočnice?

Přidejte reakci

Přidat smajlík