Kamerunské ovce "na sekání"

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TomášČvP

24.10.2022 13:58
TomášČvP

XXX.XXX.240.26

Zdravím,
prosím o radu.
Řeším "problém", kdy mám za plotem souseda, který není schopen posekat trávu. Jde o 2-3 000 m2 a říkám si, jestli by nebylo snazší jeho plochu (neoplocený pozemek, kde je dnes uz jungle) obehnat el. ohradníkem pro ovce, pustit tam od jara do podzimu pár kamerunek a mít po starostech. Samozřejmě s prvotním posekáním předtím)

Moje představa:
- El. ohradník ovinet 108cm
- ovčín z pár palet a folií na tom, aby v něm bylo sucho
- IBC na vodu as napaječkou

Prosím o radu s
1) kolik tam dát na jaře jehňat? 4?
2) Můžu mít 4 beránky? Dočetl jsem se, že dospívají po 4-6 měsících a nerad bych, aby se začali na podzim rvát
3) Pokud by byl problém s beránky a měl bych beránka i ovce, kdy by nejdříve mohly zabřeznout? Aneb pokud bych v březnu / dubnu koupil jehňata a v listopadu prodával ovce, mohou být již březí?

Bohužel budu muset řešit skutečně jen sezónní chov, neboť nejsem schopen zabezpečit vodu a seno přes zimu. Jde o chalupu, kam přes zimu nejezdím.

Díky moc za tipy
Tomáš

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2022 14:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

na kamerunky se vykašlete, zjara kupte jakákoliv masná jehňata, co zrovna budou na prodej, něco normálního, klidně berany. rvát se nebudou, když to budou mlaďoši bez ovcí. čtyři by asi šli, když nebude přes léto tráva, můžete porážet postupně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík