bezpřezdívky

XXX.XXX.197.196
Dobrý den,kozena mě začala kulhal na přední nožkou.Došlapuje jen na patu a z paznechtu se jí vytvořila taková zvláštní kolíbka.Vizuální,klinická prohlídka nenapovídá žádný problém.Veterináři zde rozumí jen psům a kočkám.Někteří také už i papouškům a ještěrkám.Dík
Uživatel s deaktivovaným účtem

jasný, kulhavka jak vyšitá.

napsal(a):
jasný, kulhavka jak vyšitá.
Neblbněte, vždyť to může vzít vážně.

bezpřezdívky
napsal(a):
Dobrý den,kozena mě začala kulhal na přední nožkou.Došlapuje jen na patu a z paznechtu se jí vytvořila taková zvláštní kolíbka.Vizuální,klinická prohlídka nenapovídá žádný problém.Veterináři zde rozumí jen psům a kočkám.Někteří také už i papouškům a ještěrkám.Dík
A po nás chcete co? Diagnózu na dálku?
Tak jestli má z paznehtu kolíbku, chtělo by to paznehty upravit pravděpodobně.
Naším kozám se o paznehty staral kovář:)
Může tam mít rozštěp nebo hnilobu nebo absces nebo jenom přerostlý..
Těžko říct, takhle z hlavy:)
A bez fotky.
V každém případě k ní určitě někoho rychle vemte, ať se netrápí kozenka,
Vygooglujte si věta pro hospodářská zvířata, veterinárního technika..
Já jsem jednou napochodovala s kozou k bežnymu vetovi do ordinace, vzal nás a pomohl, přivezla jsem jí na zadním sedadle:)
Kulhavka to určitě není:)!
Já mám teda pocit, si děláte legraci, ale pro jistotu píšu, protože mám pro kozy velkou slabost:))
bezpřezdívky

XXX.XXX.197.196
po očištění je v paznechtu bílá tuhá hmota,což je asi v pořádku.Žádnou hnilobu či zápach nepozoruji.Momentálně v tomhle zimním a mokrém počasí mám kozy na suchém byť tvrdém podkladu a tak si říkám,že problém mohl nastat tím,že má kozena sedřítou “podrážku” ze sporu paznehtu.

Doron
napsal(a):
Tak jestli má z paznehtu kolíbku, chtělo by to paznehty upravit pravděpodobně.
Naším kozám se o paznehty staral kovář:)
Může tam mít rozštěp nebo hnilobu nebo absces nebo jenom přerostlý..
Těžko říct, takhle z hlavy:)
A bez fotky.
V každém případě k ní určitě někoho rychle vemte, ať se netrápí kozenka,
Vygooglujte si věta pro hospodářská zvířata, veterinárního technika..
Já jsem jednou napochodovala s kozou k bežnymu vetovi do ordinace, vzal nás a pomohl, přivezla jsem jí na zadním sedadle:)
Kulhavka to určitě není:)!
Já mám teda pocit, si děláte legraci, ale pro jistotu píšu, protože mám pro kozy velkou slabost:))
Já taky. Velkou slabost pro kozy.

bezpřezdívky
bezurážky,
ale o pazhehtech asi nevíte vůbec nic, takže si prostě musíte sehnat člověka, co to zná a umí. že bude muset dojet třeba z větší dálky a že to bude stát víc peněz a úsilí než vypisování se na fauně, to je holt něco, co musíte akceptovat.

bezpřezdívky
napsal(a):
po očištění je v paznechtu bílá tuhá hmota,což je asi v pořádku.Žádnou hnilobu či zápach nepozoruji.Momentálně v tomhle zimním a mokrém počasí mám kozy na suchém byť tvrdém podkladu a tak si říkám,že problém mohl nastat tím,že má kozena sedřítou “podrážku” ze sporu paznehtu.
Sedřitá podrážka ze sporu paznehtu je co?

napsal(a):
Sedřitá podrážka ze sporu paznehtu je co?
asi neřešte, z paznehtu je patvar, že to pozná i naprostý laik, koza kulhá, ale "Vizuální,klinická prohlídka nenapovídá žádný problém"
to je lepší oxymoron než Zborcené Harfy Tón.

napsal(a):
asi neřešte, z paznehtu je patvar, že to pozná i naprostý laik, koza kulhá, ale "Vizuální,klinická prohlídka nenapovídá žádný problém"
to je lepší oxymoron než Zborcené Harfy Tón.
Už jsem zapomněla, že Jakub Arbes.
Jenom si nejsem jistá, jestli zadavatel(ka) ví, co je oxymoron.Když očividně neví, jak má vyoadat zdravý pazneht a jak ho upravovat.
bezpřezdívky

XXX.XXX.197.196
Chovám kozy už bezmála pětadvacet let(byť jen v menším počtu),ale ještě se mě nikdy nestalo ,že by mě někdy nějaká kdy kulhala.Asi jsem situaci podcenil,protože jsem vizuálně ani hmatem nic nepoznal a neviděl.Myslel jsem si,že mohla nožkou někde zavadit a nebo nějak neopatrně si ji strčila do oka plotu ,když se natahují na jehličnany za ním,a neopatrně vytáhla s možným poraněním.S paznechtama nic nedělám,protože mají taky mimo dostatečně velkou zatravněnou plochu také vydlážděný prostor betonem,kde se jim paznechty samy dobře obrušují.
Děkuji za odpovědi a tím z mé strany považuji věc za ukončenou.