Je rys nebezpečný ovcím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lorax

15.1.2023 21:19
Lorax

XXX.XXX.145.54

Dokáže rys působit škody na ovcích? Prý se vyskytuje v okolí Branné, mám skoro obavu i o foxíka

Poláci prý vypouštějí i v zajetí vychované rysy a ti pak lezou aj do města.
https://youtu.be/2q868RjOmbo

15.1.2023 23:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

Poláci prý vypouštějí i v zajetí vychované rysy a ti pak lezou aj do města.

a žerou děti do 20 kg (PRÝ)
a nejhorší jsou trpaslíci, ti vlezou všude
OMG
jak navrhujou ochranu v GB
Farmářům a chovatelům, kteří se obávají ataků šelem, nabízí netradiční model ochrany. Hlídací lamy. Ty by měly zajistit, aby se k ovcím pasoucím se na Skotské vysočině žádný rys nepřiblížil.

„Je to taková naše malá inspirace ze zahraničí, která se už osvědčila i doma,“ říká odborný poradce Lynx Trust Paul O´Donoghue. „Lamy jako hlídací zvířata byla s úspěchem využita ve Spojených státech, kde dokázaly o 66 % snížit útoky kojotů a divokých psů na stáda. Na některých farmách tam útoky ustaly zcela. A tady v Británii, přímo na Vysočině, už lamy dobře fungují při odhánění lišek od jehňat. Je to fantastická zpráva, že dokážeme nejspíš odstínit dvě třetiny všech útoků jen s pomocí lam.“

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2023 10:34

Lupus opet kravina.
Ano i Kutal priznal, ze polaci vypousteji rysy z chovu, kteri pak u nas delaji neplechu. Staci hledat. Rys ma jednu vyhodu, vybere si jednu obet a tu usmrti. Vlk kdyz muze tak potrha vsechno.

18.1.2023 13:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

ntvl, a proč si myslíš, že tam byly ty smajlíci
rys nepoleze na široširou pastvinu do stáda, nepůjde přes ohradník ani tam kde se flákají psi, ale zatoulaný jehně na kraji lesa klidně dá ...
ale proč by to dělal, když má v každým křoví srnčí

18.1.2023 13:37

co je to ntvl? Je ti 13? Nebud demagog, berou i dospely ovce v ohradach, par fotek jsem videl.

18.1.2023 13:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
co je to ntvl? Je ti 13? Nebud demagog, berou i dospely ovce v ohradach, par fotek jsem videl.

vybodni se na ovce, chovej lamy ochrání se sami ( maso i vlna kvalitnější), popřípadě doplň stádo oslem a nemusíš se starat, kde vyžebrat "dotace a náhrady"

18.1.2023 13:46

osel pise s prezdivkou lupus

18.1.2023 13:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

chovej lamy ochrání se sami

tak já myslel, jak oceníš absolutní verš a ty zase jen prokazuješ své malicherné IQ tykve
jak snadné tě vytáčet

18.1.2023 14:07

ledovej klid, hnupussy

Přidejte reakci

Přidat smajlík