Lorax

XXX.XXX.145.54
Dokáže rys působit škody na ovcích? Prý se vyskytuje v okolí Branné, mám skoro obavu i o foxíka
Poláci prý vypouštějí i v zajetí vychované rysy a ti pak lezou aj do města.
https://youtu.be/2q868RjOmbo
Poláci prý vypouštějí i v zajetí vychované rysy a ti pak lezou aj do města.
a žerou děti do 20 kg (PRÝ)
a nejhorší jsou trpaslíci, ti vlezou všude
OMG
jak navrhujou ochranu v GB
Farmářům a chovatelům, kteří se obávají ataků šelem, nabízí netradiční model ochrany. Hlídací lamy. Ty by měly zajistit, aby se k ovcím pasoucím se na Skotské vysočině žádný rys nepřiblížil.
„Je to taková naše malá inspirace ze zahraničí, která se už osvědčila i doma,“ říká odborný poradce Lynx Trust Paul O´Donoghue. „Lamy jako hlídací zvířata byla s úspěchem využita ve Spojených státech, kde dokázaly o 66 % snížit útoky kojotů a divokých psů na stáda. Na některých farmách tam útoky ustaly zcela. A tady v Británii, přímo na Vysočině, už lamy dobře fungují při odhánění lišek od jehňat. Je to fantastická zpráva, že dokážeme nejspíš odstínit dvě třetiny všech útoků jen s pomocí lam.“
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lupus opet kravina.
Ano i Kutal priznal, ze polaci vypousteji rysy z chovu, kteri pak u nas delaji neplechu. Staci hledat. Rys ma jednu vyhodu, vybere si jednu obet a tu usmrti. Vlk kdyz muze tak potrha vsechno.

co je to ntvl? Je ti 13? Nebud demagog, berou i dospely ovce v ohradach, par fotek jsem videl.
napsal(a):
co je to ntvl? Je ti 13? Nebud demagog, berou i dospely ovce v ohradach, par fotek jsem videl.
vybodni se na ovce, chovej lamy ochrání se sami ( maso i vlna kvalitnější), popřípadě doplň stádo oslem a nemusíš se starat, kde vyžebrat "dotace a náhrady"

osel pise s prezdivkou lupus

ledovej klid, hnupussy