Registr ovci

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Koudys

30.1.2023 20:30
Koudys

XXX.XXX.68.113

Dobrý den,
Mám možnost od jednoho staršího pána co ma zdravotních problémy převzít stádo kamerunských ovci ale pán je nemá registrované. Je možné nějak přihlásit i cca 4 roky staré kusy ?
Děkuji za odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2023 11:24

Koudys napsal(a):
Dobrý den,
Mám možnost od jednoho staršího pána co ma zdravotních problémy převzít stádo kamerunských ovci ale pán je nemá registrované. Je možné nějak přihlásit i cca 4 roky staré kusy ?
Děkuji za odpověď

A zeptat se na ČMSCH by nešlo?

31.1.2023 12:30
Jejda

XXX.XXX.91.129

Možné to je. Podrobnosti a kontakty hledejte na webu Českomoravské chovatelské společnosti a.s. (dále jen ČMSCH) www.cmsch.cz
Pokud nemáte, budete muset zaevidovat své hospodářství. Dále pak ovečkám dát ušní známky a poslat hlášení o dodatečném zařazení (kód 27 nebo 28 - podle pohlaví). Vše, t.j. zaevidování hospodářství, objednání ušních známek včetne kleští a objednání tiskopisů, se provádí přes ČMSCH.
Mít vlastní kleště na aplikaci ušních známek není nutnost. Stačí se pozeptat v okolí, zda nějaký větší chovatel by Vám kleště nepůjčoval. Pak je ale nutné si zjistit, od jakého výrobce ušní známky používá - výrobců je několik a každý výrobce má svúj typ kleští.

Pufr

31.1.2023 21:14
Pufr

XXX.XXX.195.122

A nebo takhle, že kometo?

1.2.2023 07:21

Pufr napsal(a):
A nebo takhle, že kometo?

V čem byla moje odpověď špatná?

Pufr

1.2.2023 14:19
Pufr

XXX.XXX.24.242

V té formulaci. Nebo vám to takto přijde v pořádku?

1.2.2023 17:40

Pufr napsal(a):
V té formulaci. Nebo vám to takto přijde v pořádku?

Ano, mně to přijde v pořádku. Poradila jsem formou otázky. To se může, nebo ne?

Pufr

1.2.2023 18:48
Pufr

XXX.XXX.195.122

Je to minimálně neslušné.

1.2.2023 19:51

Pufr napsal(a):
Je to minimálně neslušné.

Neslušné? Proč? Žádné vulgarity ani urážky jsem nepoužila.

Pufr

1.2.2023 21:20
Pufr

XXX.XXX.195.122

Tak jestli si myslíte, že neslušné jsou jen vulgarity, tak pak chápu, že nechápete. Nepřišlo by vám lépe formulované, když už se neudržíte a musíte něco napsat, třeba: "Já o tom moc nevím, ale určitě by vám poradili na ČMSCH"? Nehledě na to, že i tu zkratku jste uvedla špatně...

2.2.2023 08:04
Jejda

XXX.XXX.91.129

Co na tuto diskuzi říká Koudys? Kdo mu víc pomohl - prudič Pufr nebo stručná Kometa?

Pufr

2.2.2023 09:11
Pufr

XXX.XXX.100.20

A komu a čemu pomohla Jejda?

2.2.2023 09:54
Jejda

XXX.XXX.91.129

Pufr napsal(a):
A komu a čemu pomohla Jejda?

Jejda dne 31.1.2023 napsala, trochu informací chovateli, který žádal radu. A dnes, t.j. 2.2.2023, nepřímo vyjádřila svůj nesouhlas s tím, kam se diskuze ubírá - vždyť šlo o dodatečné zaregistrování oveček. Koudys pomohl původnímu chovateli, který má zdravotní potíže a žádal o pomoc od zkušenějších?!?

Pufr

2.2.2023 10:12
Pufr

XXX.XXX.96.20

A Pufr Jejdu, byť nepřímo, pochválil za vstřícnou odpověď a zároveň upozornil kometu, že nemusí z nezkušených dělat neschopné blbce. Toť vše. Kometa to tak evidentně nemá, čili není třeba to dále rozebírat. Nebo kam tu diskuzi dále chcete vést, když výzvu k vzájemné slušnosti považujete za pruzení? Tím se snažíte pomoci komu?

2.2.2023 17:21

Pufr napsal(a):
Tak jestli si myslíte, že neslušné jsou jen vulgarity, tak pak chápu, že nechápete. Nepřišlo by vám lépe formulované, když už se neudržíte a musíte něco napsat, třeba: "Já o tom moc nevím, ale určitě by vám poradili na ČMSCH"? Nehledě na to, že i tu zkratku jste uvedla špatně...

Jak špatně? Napsala jsem ČMSCH.

Pufr

2.2.2023 21:41
Pufr

XXX.XXX.195.122

Stejně jako Jejda, že? Není vám trapné zpětně editovat příspěvky? Radši se soustřeďte na podstatu....Jestli teda někde učíte, tak to mají studenti super vzor!

3.2.2023 08:06

Pufr napsal(a):
Stejně jako Jejda, že? Není vám trapné zpětně editovat příspěvky? Radši se soustřeďte na podstatu....Jestli teda někde učíte, tak to mají studenti super vzor!

Já nic needitovala. Ani by to nešlo, protože mezitím přispěla Jejda a vy. Od začátku je tam ČMSCH.

3.2.2023 08:43
Roma69

XXX.XXX.169.193

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já nic needitovala. Ani by to nešlo, protože mezitím přispěla Jejda a vy. Od začátku je tam ČMSCH.

Není. Byl tam opravdu překlep na ČSMCH. Na žádost opravil admin.
Hádat se kvůli takové blbosti.😭

3.2.2023 08:54

Roma69 napsal(a):
Není. Byl tam opravdu překlep na ČSMCH. Na žádost opravil admin.
Hádat se kvůli takové blbosti.😭

Aha. Tím se to vysvětluje. Takže vlastně jsme měli pravdu oba. Pufr, že to bylo špatně. A já, že jsem nic neopravila.

A nemyslím, že to byla hádka. Jenom výměna názorů. To se stává.

Pufr

3.2.2023 08:54
Pufr

XXX.XXX.195.122

Tak minimálně se ukázalo, že vás vyzývat ke slušnejším formulacím, byla tedy hodně velká naivita...

Přidejte reakci

Přidat smajlík