Koudys

XXX.XXX.68.113
Dobrý den,
Mám možnost od jednoho staršího pána co ma zdravotních problémy převzít stádo kamerunských ovci ale pán je nemá registrované. Je možné nějak přihlásit i cca 4 roky staré kusy ?
Děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koudys
napsal(a):
Dobrý den,
Mám možnost od jednoho staršího pána co ma zdravotních problémy převzít stádo kamerunských ovci ale pán je nemá registrované. Je možné nějak přihlásit i cca 4 roky staré kusy ?
Děkuji za odpověď
A zeptat se na ČMSCH by nešlo?
Možné to je. Podrobnosti a kontakty hledejte na webu Českomoravské chovatelské společnosti a.s. (dále jen ČMSCH) www.cmsch.cz
Pokud nemáte, budete muset zaevidovat své hospodářství. Dále pak ovečkám dát ušní známky a poslat hlášení o dodatečném zařazení (kód 27 nebo 28 - podle pohlaví). Vše, t.j. zaevidování hospodářství, objednání ušních známek včetne kleští a objednání tiskopisů, se provádí přes ČMSCH.
Mít vlastní kleště na aplikaci ušních známek není nutnost. Stačí se pozeptat v okolí, zda nějaký větší chovatel by Vám kleště nepůjčoval. Pak je ale nutné si zjistit, od jakého výrobce ušní známky používá - výrobců je několik a každý výrobce má svúj typ kleští.
Pufr

XXX.XXX.195.122
A nebo takhle, že kometo?

Pufr
napsal(a):
A nebo takhle, že kometo?
V čem byla moje odpověď špatná?
Pufr

XXX.XXX.24.242
V té formulaci. Nebo vám to takto přijde v pořádku?

Pufr
napsal(a):
V té formulaci. Nebo vám to takto přijde v pořádku?
Ano, mně to přijde v pořádku. Poradila jsem formou otázky. To se může, nebo ne?
Pufr

XXX.XXX.195.122
Je to minimálně neslušné.

Pufr
napsal(a):
Je to minimálně neslušné.
Neslušné? Proč? Žádné vulgarity ani urážky jsem nepoužila.
Pufr

XXX.XXX.195.122
Tak jestli si myslíte, že neslušné jsou jen vulgarity, tak pak chápu, že nechápete. Nepřišlo by vám lépe formulované, když už se neudržíte a musíte něco napsat, třeba: "Já o tom moc nevím, ale určitě by vám poradili na ČMSCH"? Nehledě na to, že i tu zkratku jste uvedla špatně...
Pufr

XXX.XXX.100.20
A komu a čemu pomohla Jejda?
Pufr
napsal(a):
A komu a čemu pomohla Jejda?
Jejda dne 31.1.2023 napsala, trochu informací chovateli, který žádal radu. A dnes, t.j. 2.2.2023, nepřímo vyjádřila svůj nesouhlas s tím, kam se diskuze ubírá - vždyť šlo o dodatečné zaregistrování oveček. Koudys pomohl původnímu chovateli, který má zdravotní potíže a žádal o pomoc od zkušenějších?!?
Pufr

XXX.XXX.96.20
A Pufr Jejdu, byť nepřímo, pochválil za vstřícnou odpověď a zároveň upozornil kometu, že nemusí z nezkušených dělat neschopné blbce. Toť vše. Kometa to tak evidentně nemá, čili není třeba to dále rozebírat. Nebo kam tu diskuzi dále chcete vést, když výzvu k vzájemné slušnosti považujete za pruzení? Tím se snažíte pomoci komu?

Pufr
napsal(a):
Tak jestli si myslíte, že neslušné jsou jen vulgarity, tak pak chápu, že nechápete. Nepřišlo by vám lépe formulované, když už se neudržíte a musíte něco napsat, třeba: "Já o tom moc nevím, ale určitě by vám poradili na ČMSCH"? Nehledě na to, že i tu zkratku jste uvedla špatně...
Jak špatně? Napsala jsem ČMSCH.
Pufr

XXX.XXX.195.122
Stejně jako Jejda, že? Není vám trapné zpětně editovat příspěvky? Radši se soustřeďte na podstatu....Jestli teda někde učíte, tak to mají studenti super vzor!

Pufr
napsal(a):
Stejně jako Jejda, že? Není vám trapné zpětně editovat příspěvky? Radši se soustřeďte na podstatu....Jestli teda někde učíte, tak to mají studenti super vzor!
Já nic needitovala. Ani by to nešlo, protože mezitím přispěla Jejda a vy. Od začátku je tam ČMSCH.

Roma69
napsal(a):
Není. Byl tam opravdu překlep na ČSMCH. Na žádost opravil admin.
Hádat se kvůli takové blbosti.😭
Aha. Tím se to vysvětluje. Takže vlastně jsme měli pravdu oba. Pufr, že to bylo špatně. A já, že jsem nic neopravila.
A nemyslím, že to byla hádka. Jenom výměna názorů. To se stává.
Pufr

XXX.XXX.195.122
Tak minimálně se ukázalo, že vás vyzývat ke slušnejším formulacím, byla tedy hodně velká naivita...