,, Kastrovaný " kozel naskakuje na kozu

Holandská zakrslá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LucieBláhová

1.2.2023 17:28
LucieBláhová

XXX.XXX.202.178

Dobrý den,
potřebovala bych poradit, ač odpověď už mi je asi očividná. Na jaře minulého roku jsme si odvezli páreček zakrslých holandských koz. Kozlík byl údajně vykastrován a my se více nestarali. Je tomu týden, co kozlík neustále naskakuje na kozičku, vykazuje jazyk a dělá různé zvuky...mám prosím počítat s tím, že ke kastraci v mládí nedošlo či je možné, že i přes kastraci by mu mohly zůstat tak silné chutě?

Omlouvám se za hloupý dotaz, ale jsme chovatelé pro radost a toto je naše první zkušenost...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2023 17:37

LucieBláhová napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, ač odpověď už mi je asi očividná. Na jaře minulého roku jsme si odvezli páreček zakrslých holandských koz. Kozlík byl údajně vykastrován a my se více nestarali. Je tomu týden, co kozlík neustále naskakuje na kozičku, vykazuje jazyk a dělá různé zvuky...mám prosím počítat s tím, že ke kastraci v mládí nedošlo či je možné, že i přes kastraci by mu mohly zůstat tak silné chutě?

Omlouvám se za hloupý dotaz, ale jsme chovatelé pro radost a toto je naše první zkušenost...

Z vlastní zkušenosti - nekastrovaný kozel "nepřehlédnutelně" smrdí.

1.2.2023 17:49

se podívejte na toho kozla. intaktní kozel má koule. kastrovaný kozel už koule nemá.

1.2.2023 18:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
se podívejte na toho kozla. intaktní kozel má koule. kastrovaný kozel už koule nemá.

Mohl by to být kryptorchid. Nevykastrovaný.

Ale já bych se pro začátek řídila čichem.

LucieBláhová

1.2.2023 22:47
LucieBláhová

XXX.XXX.202.178

Moc děkuji za reakci,
celé co mě na té situaci mate je právě to, že kozlík vůbec nejde cítit.

2.2.2023 07:00

LucieBláhová napsal(a):
Moc děkuji za reakci,
celé co mě na té situaci mate je právě to, že kozlík vůbec nejde cítit.

A hlavně kozy mají říji na podzim, reagují na zkracující se den.

2.2.2023 14:10
Cuwus

XXX.XXX.181.18

Dobrý den,
mám úspěšně kastrované kozlíky a když jsou kozy v říji, tak se chovají normálně jako nekastrovaní. Ale cítit nejsou vůbec. A když není koza obskočená na podzim může mít říji i teď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík