LucieBláhová

XXX.XXX.202.178
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, ač odpověď už mi je asi očividná. Na jaře minulého roku jsme si odvezli páreček zakrslých holandských koz. Kozlík byl údajně vykastrován a my se více nestarali. Je tomu týden, co kozlík neustále naskakuje na kozičku, vykazuje jazyk a dělá různé zvuky...mám prosím počítat s tím, že ke kastraci v mládí nedošlo či je možné, že i přes kastraci by mu mohly zůstat tak silné chutě?
Omlouvám se za hloupý dotaz, ale jsme chovatelé pro radost a toto je naše první zkušenost...
Uživatel s deaktivovaným účtem

LucieBláhová
napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, ač odpověď už mi je asi očividná. Na jaře minulého roku jsme si odvezli páreček zakrslých holandských koz. Kozlík byl údajně vykastrován a my se více nestarali. Je tomu týden, co kozlík neustále naskakuje na kozičku, vykazuje jazyk a dělá různé zvuky...mám prosím počítat s tím, že ke kastraci v mládí nedošlo či je možné, že i přes kastraci by mu mohly zůstat tak silné chutě?
Omlouvám se za hloupý dotaz, ale jsme chovatelé pro radost a toto je naše první zkušenost...
Z vlastní zkušenosti - nekastrovaný kozel "nepřehlédnutelně" smrdí.

se podívejte na toho kozla. intaktní kozel má koule. kastrovaný kozel už koule nemá.

napsal(a):
se podívejte na toho kozla. intaktní kozel má koule. kastrovaný kozel už koule nemá.
Mohl by to být kryptorchid. Nevykastrovaný.
Ale já bych se pro začátek řídila čichem.
LucieBláhová

XXX.XXX.202.178
Moc děkuji za reakci,
celé co mě na té situaci mate je právě to, že kozlík vůbec nejde cítit.

LucieBláhová
napsal(a):
Moc děkuji za reakci,
celé co mě na té situaci mate je právě to, že kozlík vůbec nejde cítit.
A hlavně kozy mají říji na podzim, reagují na zkracující se den.