Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nancyn

6.2.2023 19:34
Nancyn

XXX.XXX.9.166

Zdravim, mame ovce a kozy, mají pres den otevreny chlivek a chodi si na pole kde maji otevrene baliky,seno a senaž.K tomu žradlu a vodě maji nonstop přistup jak chtějí.Kotit se chodí do chléva a teď mají 7-14 dni stará jehňata se kterýma už chodí i ven,za mě se mají suprově, ale dnes mě přišla dořvat jedna ženska co kolem chodi venčit psa že to neni normalni hospodařeni že jsou v mrazu (aktualne -7) venku a beči,že asi mají hlad a dostavaji plesnive shnile žrádlo - asi tu senáž ? Nevim nechápala sem, nechce se mi je mít porad zavrene aby to nekdo neočumoval, ani tam pro ně není tolik místa, no jak to máte vy ? Jdu si spíše pro povzbuzení, víte sousedi :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2023 08:16

Ženské si nevšímejte.
Jestli máte vše v pořádku, abyste ustála kontrolu od KVS, tak buďte v klidu a nepřemýšlejte nad tím...

(taková agilní osoba vás dost možná udá pro podezření z týrání - a mezi námi, proč ne, je to tak dobře, kdo nemá věci v pořádku, si je dá dopořádku, kdo má zviřátka neobstaraná, ten dostane klepec, no a někteří snad podmínky pro zviřátka i vylepší)

Jestli ženská ještě dorazí mít připomínky, navrhněte jí, že může posekat a nasušit seno, které ona uzná za vhodné, a dát vám ho na krmení. Třeba budete mít krmení zadáčo! Sousedské výpomoci není nikdy dost

7.2.2023 08:51

Nancyn napsal(a):
Zdravim, mame ovce a kozy, mají pres den otevreny chlivek a chodi si na pole kde maji otevrene baliky,seno a senaž.K tomu žradlu a vodě maji nonstop přistup jak chtějí.Kotit se chodí do chléva a teď mají 7-14 dni stará jehňata se kterýma už chodí i ven,za mě se mají suprově, ale dnes mě přišla dořvat jedna ženska co kolem chodi venčit psa že to neni normalni hospodařeni že jsou v mrazu (aktualne -7) venku a beči,že asi mají hlad a dostavaji plesnive shnile žrádlo - asi tu senáž ? Nevim nechápala sem, nechce se mi je mít porad zavrene aby to nekdo neočumoval, ani tam pro ně není tolik místa, no jak to máte vy ? Jdu si spíše pro povzbuzení, víte sousedi :)

Viz Buggyra.

Já bych teda začala vysvětlováním - možná zbytečným - že existuje senáž a siláž (dala přivonět, případně ochutnat ) a že ovce a jehňata nejsou novorozené děti, kde je ta temoregulace jinde.

Oni to neví ani lidi na vesnicích.

7.2.2023 14:18

Jo, to je fakt, vysvětlování mě nenapadlo...
Já holt po těch letech už beru rovnou vidle

Nancyn

7.2.2023 14:45
Nancyn

XXX.XXX.9.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, to je fakt, vysvětlování mě nenapadlo...
Já holt po těch letech už beru rovnou vidle

Paní se nic vysvětlit nedalo, ani když sem ji šla krmení ukázat, prý ta senáž není senáž když je suchá, má svou pravdu a tečka, připadám si jak tyran, ovce mají okolo 11 let, jsou na dožiti, pak už nic chovat nikdy nechci

7.2.2023 16:33

Nancyn napsal(a):
Paní se nic vysvětlit nedalo, ani když sem ji šla krmení ukázat, prý ta senáž není senáž když je suchá, má svou pravdu a tečka, připadám si jak tyran, ovce mají okolo 11 let, jsou na dožiti, pak už nic chovat nikdy nechci

Tak v tom případě paní ignorovat. Znáte to. Nejhorší je srážka s blb.cem.

17.2.2023 20:59
Sosi

XXX.XXX.216.139

Ovce venku 365/24/7 a jsou úplně v klidu... Spíš se poslední dobou potýkám s lidmi, co "jdou náhodou kolem" a krmí co potkají, cizí psy, kočky, ovce...

Přidejte reakci

Přidat smajlík