Ovce utíkají beranovi ( zkušenosti)

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ovečky149

20.2.2023 19:16
Ovečky149

XXX.XXX.110.106

Dobrý den, mám dvě roční ovečky kamerunky x dorper a u nich beránka stejně starého.
Beran za ovcema stále běhá, chce je obskočit, ale ani jedna ovce mu nestojí a obě před ním utíkají.
Myslíte že se mu podaří ovce připustit ? Nebo mám vyměnit berana ?
Děkuji všem za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2023 19:20

pravděpodobně už jsou dávno březí.

Ovečky149

20.2.2023 19:31
Ovečky149

XXX.XXX.110.106

A dá se to nějak poznat ovce mi přijdou pořád stejné.
A ani jsem si nevšimla že by o ně až do teď beran jevil zájem :) a to je mám na očích přez den neustále.

21.2.2023 07:23

Ovečky149 napsal(a):
A dá se to nějak poznat ovce mi přijdou pořád stejné.
A ani jsem si nevšimla že by o ně až do teď beran jevil zájem :) a to je mám na očích přez den neustále.

Přes den. A nějak nevěřím, že byste na ně koukala 24 hodin denně.

Viz předchozí vlákna.

Okem nic nepoznáte. Veterinář se sonem nebo odběr krve. Nebo čekat.

Berana oddělte.

21.2.2023 09:20
roklanka

XXX.XXX.44.45

Silně mi to připoíná moje začátky. Přivezla jsem svého prvního plemeníka , vypustila do stáda a přes to,že z oken vidím na pastvinu a oči jsem měla víc na pastvině,viděla jsem dva skoky z 15. Porodily všechny kozy :-)

21.2.2023 10:05

roklanka napsal(a):
Silně mi to připoíná moje začátky. Přivezla jsem svého prvního plemeníka , vypustila do stáda a přes to,že z oken vidím na pastvinu a oči jsem měla víc na pastvině,viděla jsem dva skoky z 15. Porodily všechny kozy :-)

No právě. Skok je opravdu jenom skok. Stačí pár vteřin.

Leda, že by zadavatel(ka) měl(a) kamery.

Ovečky149

21.2.2023 12:27
Ovečky149

XXX.XXX.49.242

roklanka napsal(a):

Tak snad se už zadařilo :D
Mě právě zarazilo že si jich vůbec jakoby nevšímal předtím :) až teď za něma chodí čmucha je atd. :)

21.2.2023 20:31
roklanka

XXX.XXX.44.45

Orientuje se čichem ,co kdyby :-). Po porodu mu také budou vonět a bude je obtěžovat,proto se samci dávají zvlášť a pouští se ke stádu tak po měsíci. To jsou mláďata už větší a nehrozí nebezpečí,že je bude odhánět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík