Uživatel s deaktivovaným účtem

Klára10
napsal(a):
Dobrý den všem, existuje nějaký pěkný přehled veterinární péče, která by u koz měla během roku proběhnout u papírového chovu? Odčervení, paznehty, krevní obraz a tak dále... S chovem teprve začínáme, tak vše zjišťuji. Předem díky za odpovědi.
Za mě odčervení podle koprologie. Spárky 2x ročně. KO není úplně nutný, pokud jsou zvířata zdravá a mají kvalitní KD. Doporučuji očkování proti tetanu.
Povolanější doplní.
A možná úplně nejhlavněji včas si obstarat veterináře (ideálně množné číslo), pokud chcete odchovávat kůzlata.

A já bych vám ještě doporučila jako chovateli začátečníkovi sehnat si z okolí chovatele pokročilého, zkušeného, který vám udělá garanta - tj. pojede s vámi koupit kozy, prohlédne zkušeným okem chov, z kterého vám je prodávají, prohlédne kozy, vyptá se na příslušné potřebné informace, vyžádá si příslušné potřebné doklady, pomůže vám s byrokracií, a hlavně vám posoudí vaše chovatelské zařízení a systém péče.

Klára10
napsal(a):
Děkuji, zkušeného chovatele již máme, ale nechci ho pořád otravovat. :)
V zájmu vašich zvířat otravujte.
Jestli jemu jde také o pohodu zvířat, rád vám pomůže. To je nakonec to nejmenší, co pro ta zvířata může udělat. Lepší, než abyste ho pak budili telefonáty po nocích...
napsal(a):
Za mě odčervení podle koprologie. Spárky 2x ročně. KO není úplně nutný, pokud jsou zvířata zdravá a mají kvalitní KD. Doporučuji očkování proti tetanu.
Povolanější doplní.
A možná úplně nejhlavněji včas si obstarat veterináře (ideálně množné číslo), pokud chcete odchovávat kůzlata.
Děkuji za informace. Jen se ještě zeptám na zkratku "KD". 🤔

Krmná Dávka

Klára10
napsal(a):
Děkuji, zkušeného chovatele již máme, ale nechci ho pořád otravovat. :)
Viz Buggyra. Otravujte. Dobrý chovatel to naopak ocení a rád poradí.