Veterinární péče

Česká hnědá krátkosrstá koza
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2023 21:50
Klára10

XXX.XXX.62.244

Dobrý den všem, existuje nějaký pěkný přehled veterinární péče, která by u koz měla během roku proběhnout u papírového chovu? Odčervení, paznehty, krevní obraz a tak dále... S chovem teprve začínáme, tak vše zjišťuji. Předem díky za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2023 07:35

Klára10 napsal(a):
Dobrý den všem, existuje nějaký pěkný přehled veterinární péče, která by u koz měla během roku proběhnout u papírového chovu? Odčervení, paznehty, krevní obraz a tak dále... S chovem teprve začínáme, tak vše zjišťuji. Předem díky za odpovědi.

Za mě odčervení podle koprologie. Spárky 2x ročně. KO není úplně nutný, pokud jsou zvířata zdravá a mají kvalitní KD. Doporučuji očkování proti tetanu.

Povolanější doplní.

A možná úplně nejhlavněji včas si obstarat veterináře (ideálně množné číslo), pokud chcete odchovávat kůzlata.

22.2.2023 08:02

A já bych vám ještě doporučila jako chovateli začátečníkovi sehnat si z okolí chovatele pokročilého, zkušeného, který vám udělá garanta - tj. pojede s vámi koupit kozy, prohlédne zkušeným okem chov, z kterého vám je prodávají, prohlédne kozy, vyptá se na příslušné potřebné informace, vyžádá si příslušné potřebné doklady, pomůže vám s byrokracií, a hlavně vám posoudí vaše chovatelské zařízení a systém péče.

22.2.2023 08:32
Klára10

XXX.XXX.49.217

Děkuji, zkušeného chovatele již máme, ale nechci ho pořád otravovat. :)

22.2.2023 08:34

Klára10 napsal(a):

V zájmu vašich zvířat otravujte.
Jestli jemu jde také o pohodu zvířat, rád vám pomůže. To je nakonec to nejmenší, co pro ta zvířata může udělat. Lepší, než abyste ho pak budili telefonáty po nocích...

Klára10

XXX.XXX.49.217

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za mě odčervení podle koprologie. Spárky 2x ročně. KO není úplně nutný, pokud jsou zvířata zdravá a mají kvalitní KD. Doporučuji očkování proti tetanu.

Povolanější doplní.

A možná úplně nejhlavněji včas si obstarat veterináře (ideálně množné číslo), pokud chcete odchovávat kůzlata.

Děkuji za informace. Jen se ještě zeptám na zkratku "KD". 🤔

Krmná Dávka

22.2.2023 09:06

Klára10 napsal(a):

Viz Buggyra. Otravujte. Dobrý chovatel to naopak ocení a rád poradí.

23.2.2023 10:57
roklanka

XXX.XXX.44.45

Mám plemenný chov a každoročně vyprodukuju 2-3 plemené kozlíky. Jednou ročně je třeba kozám povině odebrat krev ( státní zakázka). Zbytek veterinární péče je na vašem uvážení. Nestyďte se ptá t,neexistuje blbá otázka ,žádný moudrý z nebe nespadl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík