Koupě kamerunské ovce - zdravotní potíže

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2023 13:03
Žebro

XXX.XXX.44.59

Zdravím, manžel dnes přivezl kamerunskou ovečku, měla být narozená v září což se mi ovšem nezdá, je malinká. Plus měla okolo očí zaschlý asi nějaký výtok? a strupy mezi nohama, na stehnech atd. Jsme tak nějak začátečníci, dohromady máme tři ovce ale s tímhle sem se ještě nesetkala, může mi prosím někdo napsat názor? Co s tím?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2023 13:21

řezník

protože upřímně, máte tři ovce, opravdu máte možnost tohle mít oddělené někde v přísné karanténě?

4.3.2023 13:56

Žebro napsal(a):
Zdravím, manžel dnes přivezl kamerunskou ovečku, měla být narozená v září což se mi ovšem nezdá, je malinká. Plus měla okolo očí zaschlý asi nějaký výtok? a strupy mezi nohama, na stehnech atd. Jsme tak nějak začátečníci, dohromady máme tři ovce ale s tímhle sem se ještě nesetkala, může mi prosím někdo napsat názor? Co s tím?

Upřímně.

Proč kupujete/pořizujete očividně nemocné zvíře?

4.3.2023 14:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Upřímně.

Proč kupujete/pořizujete očividně nemocné zvíře?

tak přivezl manžel, ti chlapi tomu někdy nerozumí

ale ta ovce vypadá hrozně a úplně z ní stříkají minimálně miliardy střevních parazitů. likvidace je jediné racionální řešení k ochraně ostatních kusů a i kdyby teda člověk měl tu karanténu, zcela oddělenou, na betonové podlaze, která se dá vyvapkovat a nechat zcela vyschnout, bez dřevěných konstrukcí, tak stejně, co z takového mrzáka vyroste, i kdyby se to podařilo nějak zaléčit? mrzák. v podstatě nikdy to nebude smět k beranovi, protože porod by byla konečná.

4.3.2023 14:31

tak přivezl manžel, ti chlapi tomu někdy nerozumí

ale ta ovce vypadá hrozně a úplně z ní stříkají minimálně miliardy střevních parazitů. likvidace je jediné racionální řešení k ochraně ostatních kusů a i kdyby teda člověk měl tu karanténu, zcela oddělenou, na betonové podlaze, která se dá vyvapkovat a nechat zcela vyschnout, bez dřevěných konstrukcí, tak stejně, co z takového mrzáka vyroste, i kdyby se to podařilo nějak zaléčit? mrzák. v podstatě nikdy to nebude smět k beranovi, protože porod by byla konečná.

Tak ony tomu někdy nerozumí i ženské...

Jasně, mně se to říká, já jsem v problematice trochu orientovaná. Ale na druhou stranu, auto s prorezlými blatníky snad taky nikdo nekoupí, no.

4.3.2023 14:36

Tak ony tomu někdy nerozumí i ženské...

Jasně, mně se to říká, já jsem v problematice trochu orientovaná. Ale na druhou stranu, auto s prorezlými blatníky snad taky nikdo nekoupí, no.

třeba to manžel od někoho dostal, jakože Fando, nechceš jehnici?

ono i to prorezlý auto je jednodušší darovat než řešit šroťák :D

4.3.2023 14:52

třeba to manžel od někoho dostal, jakože Fando, nechceš jehnici?

ono i to prorezlý auto je jednodušší darovat než řešit šroťák :D

To mě nenapadlo. Takhle to dává smysl.

Neříká se tomu danajský dar?

4.3.2023 14:58
Žebro

XXX.XXX.44.59

Odčervení budeme řešit, odčervená prý není, to mi bylo ale taky řečeno až doma.
Že není zdravá se mi zdálo hned co jí vyložil, může to být jen tím zacervenim? Naši veterinářku jsem už kontaktovala, čekáme na odpověď tak se zatím snažím zjišťovat.

4.3.2023 14:58

To mě nenapadlo. Takhle to dává smysl.

Neříká se tomu danajský dar?

no tak prorezlý auto aspoň člověku nenakazí rzí to auto, co už má. nebo od něj nezrezne třeba jízdní kolo.

4.3.2023 15:00

Žebro napsal(a):
Odčervení budeme řešit, odčervená prý není, to mi bylo ale taky řečeno až doma.
Že není zdravá se mi zdálo hned co jí vyložil, může to být jen tím zacervenim? Naši veterinářku jsem už kontaktovala, čekáme na odpověď tak se zatím snažím zjišťovat.

"jen to začervení"

to neexistuje. začervené není "jen", ale asi tak nejdůležitější a nejškodlivější nemoc malých přežvýkavců. že není odčervená, to fakt vidím už na té fotce. ale prostě to není prkotina jakože dáme tabletu a bude hej. nebude hej. může vám a snadno to udělá, zamořit celý váš chov a pak všechny vaše ovce trvale budou vypadat takhle, protože promoření prostředí a budete je muset prostě přestat chovat. prostě fakt to zabte a jakýkoliv kolega vám poradí to samé.

jo. nevyroste.

4.3.2023 16:44
Žebro

XXX.XXX.44.59

Tak podle veterinářky ovce v pořádku 🤔
Odčervení dostala plus nějaké vitamíny.

4.3.2023 18:53

Žebro napsal(a):
Tak podle veterinářky ovce v pořádku 🤔
Odčervení dostala plus nějaké vitamíny.

Já si to nemyslím.

Máte ji aspoň v karanténě?

4.3.2023 19:39
roklanka

XXX.XXX.44.45

Nemám nakoukané ovce a na fotce mi to jako velká tragedie nepřijde. Zarazila mě druhá fotka,to je pohlaví? Ovce stejně jak koza roste tři roky,podle mne doroste. Loni jsem koupila plemeníčka,který žil s otcem v jednom chlívku,velikostně byl stejný jako mé loňské kozičky přes to,že mu bylo o rok víc. Letos už je o dost větší než ,ty kozičky.

4.3.2023 19:47

roklanka napsal(a):
Nemám nakoukané ovce a na fotce mi to jako velká tragedie nepřijde. Zarazila mě druhá fotka,to je pohlaví? Ovce stejně jak koza roste tři roky,podle mne doroste. Loni jsem koupila plemeníčka,který žil s otcem v jednom chlívku,velikostně byl stejný jako mé loňské kozičky přes to,že mu bylo o rok víc. Letos už je o dost větší než ,ty kozičky.

Fotka možná zkresluje, ale já vidím něco s velkou hlavou a za tím nic moc. Což je obecně známka podraženého zvířete.

Ale ráda se zmýlím.

8.3.2023 17:02
vlasta1

XXX.XXX.75.233

Taky to nevidím úplně černě. Ona bodlinka je někdy trochu ras. A je se vším rychle hotová.

Odčervit a karanténa. Je to kamerunka vyrostlá na seně. Ona se spraví. Ale k beranovi ji nedávejte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík