Kůzle na flašce

Holandská zakrslá
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2023 10:43
Lusy

XXX.XXX.78.9

Zdravim

24.3.2023 10:50
Lusy

XXX.XXX.78.9

Zdravím všechny chovatele.Mám na flašce cca 7týdenní kůzle.Matka měla trojčata.Bohužel měla málo mléka tak jsem jedno kůzle musela od třetího dne krmit.Bylo vidět,že je nahrbené a hladové.Sourozenci byli proti němu o dost větší.Vždycky mělo krásné bobky a dnes jsem si všimla,že má řídkou stolici,barva jak hořčice.Jinak je akční,veselé,hravé.Není to vyloženě průjem,ale prostě řídké.Napadlo mě jestli třeba nemám snížit dávku mléka?A nebo myslíte,že odčervit?Je to náš mazlíček tak bych nerada něco zanedbala.Předem děkuji za radu.

24.3.2023 10:58
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Nikdy jsem neodčervovala 7mi týdenní kůzlata..v tom problém nebude.. jakým mlékem kůzle krmíte?...kolik mléka vypije?..a co jiného žere?...granule, šroty, ovesné vločky, dáváte?...

24.3.2023 11:18
Lusy

XXX.XXX.78.9

Teď si přesně nezvpomenu na název mléka.Kupuji ho na váhu v chovatelských potřebách.Už jsem na něm pár jehňat a kůzlat odchovala.Ale nikdy nebyl problém s takovou stolicí.Krmím pětkrát denně a vypije cca 200-250ml na jedno krmení.Jinak má seno,minerální a solný liz.I když to seno jsem ji moc jíst neviděla.Zkoušela jsem dávat i granulky pro kůzlata,ale ty vůbec nechce.

24.3.2023 12:54
kometa

XXX.XXX.224.101

Lusy napsal(a):
Teď si přesně nezvpomenu na název mléka.Kupuji ho na váhu v chovatelských potřebách.Už jsem na něm pár jehňat a kůzlat odchovala.Ale nikdy nebyl problém s takovou stolicí.Krmím pětkrát denně a vypije cca 200-250ml na jedno krmení.Jinak má seno,minerální a solný liz.I když to seno jsem ji moc jíst neviděla.Zkoušela jsem dávat i granulky pro kůzlata,ale ty vůbec nechce.

Není přesolené? Vím že se to stává u hříbat. Když olizují minerální kostku určenou pro kobylu.

V mléce by přece mělo být všechno.

24.3.2023 16:53
Lusy

XXX.XXX.78.9

To si nemyslím.Vůbec jsem jí to neviděla olizovat.Zkusím ten liz odebrat a budu ho dávat velké koze jen když tam budu.Jen se mi zdá,že ti dva sourozenci jí víc seno než ta co jí krmím.

24.3.2023 17:37
acher

XXX.XXX.222.196

Lusy napsal(a):

Není překrmené.Na zakrslou kozu se mně to zdá hodně.Jaké je na tom mléce dávkování.Co jsem krmila z láhve kůzlata,ale české hnědé kozy,tak dostávala,v těch 2 měsících, 3x denně nějakých 300 -400 ml.

24.3.2023 17:43
roklanka

XXX.XXX.44.45

7 týdenní kůzle už by mělo přikusovat seno. Plně kojená kůzlata začínají ochutnávat seno ve věku 3-4 týdnů. Kůzle je s matkou a sourozenci ,nebo je extra? Já bych jako první snížila přísun mléka max na 2 - 3 denně. V tomto věku se začínají rozpohybovávat žaludky.

24.3.2023 17:58
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nejsem vůbec odborník, ale mám teď jehňata 33 dnů ( poprvé) a dávám jim Ovis od Mikrosu, je i pro kůzlata a od 26 dne je dávkování 3x denně. Začla jsem tak krmit 29 den ( aby chudinky neměli hladík, předtím jsem chodila 4x). A po snížení krmení vůbec nepijí víc, jenom úměrně tomu, jak přibývají na váze. Chodit k nim 5 x denně, tak nevím, jestli by nevypili deci a dost

24.3.2023 18:15
Lusy

XXX.XXX.78.9

Kůzle je s matkou a sourozenci.Tak já ji zkusím snížit to krmení na třikrát denně,snad neumře hlady.Chtěla jsem jí dávat ty granulky pro kůzlata,ale vůbec je nechce.Jak mě vidí tak hned mečí a chce mlíko.To mléko beru na kila(rozvažují ho v obchodě),takže nevím kolikrát denně se má krmit.

24.3.2023 23:48
roklanka

XXX.XXX.44.45

Je dobře,že je s matkou a sourozenci,tak se nejlépe naučí přijímat jinou potavu. Kůzlata jsou zvědavá a ochutnávají vše co vrazí koza do huby. Když dávám příkrmy kozám,kůzlata hned ochutnávají.Ta mléčná náhražka bude asi Telesan,nebo něco podobného,znám spoustu chovatelů kteří na něm odchovali kůzlata. Opravdu se nemusíte bát,že by kozičyka umřela hlady při krmení třikrát denně.

26.3.2023 08:30
Lusy

XXX.XXX.78.9

Tak krmím třikrát denně a už ji vidím okusovat seno🙂.Jen když mě vidí nebo slyší tak strašně mečí.Snad to nebude hlady.Velikostně je téměř stejná jak sourozenci.Váhově bude i těžší než jeden ze sourozenců.

27.3.2023 05:40
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Lusy napsal(a):
Tak krmím třikrát denně a už ji vidím okusovat seno🙂.Jen když mě vidí nebo slyší tak strašně mečí.Snad to nebude hlady.Velikostně je téměř stejná jak sourozenci.Váhově bude i těžší než jeden ze sourozenců.

Kupte ji krmné ovesné vločky,ty mají kůzlata nejradši a jsou velice výživné..krmim jimi hlavně všechna mláďata..ale i trochu kozám do směsi, březím a kojícím samicím..

28.3.2023 20:18
Lusy

XXX.XXX.78.9

Tak jsem koupila ty vločky a už je trochu jedla🙂.

29.3.2023 17:46
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Lusy napsal(a):
Tak jsem koupila ty vločky a už je trochu jedla🙂.

Tak držím palce.. když už žere,tak to bude v pořádku 👍😊🐐..
.ale mléko dávejte stále..

29.3.2023 20:51
Lusy

XXX.XXX.78.9

Moc děkuji🙂.Vločky už jí zachutnaly😂.Mléko dostává pořád.Tak snad to bude v pořádku,už má zase bobky.

29.3.2023 23:06
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Lusy napsal(a):
Moc děkuji🙂.Vločky už jí zachutnaly😂.Mléko dostává pořád.Tak snad to bude v pořádku,už má zase bobky.

Hurá 😀👍👍🐐..a pošlete někdy fotku té vaší kozičky..

1.4.2023 13:18
Lusy

XXX.XXX.78.9

Snad už to bude všechno dobré🙂.Je to naše zlatíčko.