Kozel trká kozu

Holandská zakrslá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2023 12:45
mrkev456

XXX.XXX.224.118

Dobrý den, prosím o radu.
Adoptovala jsem dvě kozy - matka s dcerou, asi po dvou letech mi k nim přibyl vykastrovaný mladý asi roční kozlík. Matka šéfka mu dala najevo, kdo velí, musela jsem rozdělit chlívek, no nakonec jsme to zvládli, teď byl asi rok klid, skotačili, v chlívku se snesli... jenže kozlík dospěl, zmohutněl, role se začaly opět otáčet. Trkal mi kozu tak, že stará šéfová pajdala, tak jsem je zase oddělila, už nepajdá, občas to zkusím je dát k sobě, ale dobrotu to moc nedělá, kozlík na ní stále doráží, takže těm dvou blbům přehazuju tu jednu bezproblémovou kozu -- dceru, ta se snese s oběma, ale moc mě tahle situace nebaví, i když mám kozlíka ráda - poslouchá, na mě je hodný, tak po přečtení článků tady zvažuju, jestli ho zapřáhnu a pořídím postroj, myslím, že by to nebyl problém, nebo že ho někomu věnuju...
Předem děkuji za každou radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2023 13:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebo odrohovat.

16.4.2023 17:53
mrkev456

XXX.XXX.224.118

Na odrohování jsem koukala, děkuju za typ.

17.4.2023 08:27
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Myslím,že odrohování moc nepomůže,kozu bude mlátit i bez rohů..kozla bych hned dala pryč..radši si pořiďte další kozičku...naco takový kozel, když je stejně kastrát..

18.4.2023 19:24
mrkev456

XXX.XXX.224.118

Vím, že to asi není moudré, mám je, protože je nikdo nechtěl. Takových zvířat je bohužel hodně. Nechci podporovat další nechtěná zvířata, taky to není dobře, to vím, dlouho jsem bojovala s tím, že mladé koze způsobím nějakou újmu, když nikdy nebude mít mladé. Ale upřímně - dyť ty kozy nikdo nechce.
Zbavovali se ho jako malého, těžko ho někdo bude chtít teď. Navíc dosud byl bezproblémový. Známá koňařka doporučila přečkat nastávající jaro, přechod na převážně zelenou stravu. Venku už je situace dobrá, v chlívku je odděluji. Nevím jestli je to dobře, zatím si relativně spokojeně žijí - pokud mohu soudit jako naprosto nezkušená majitelka tří koz.
Když mě navštívila paní, od které šéfová pochází, byla jsem nešťastná, že ji vítá a mě ne. Bývalá majitelka mi vysvětlila, že ji nevítá, že stoupání na zadní znamená, že z ní opravdu není nadšená a vyhazuje ji z ohrady. Zvíře nenažrané si od ní nevzalo ani kousek chleba. Tak si myslím, že si nevedu zas tak zle.
Třeba na to tahání dřeva z lesa bude kozlík dobrý.
Stejně děkuji za odezvu a za rady.

18.4.2023 19:38
mrkev456

XXX.XXX.224.118

A nebo vlastně: Nechcete někdo kozlíka?

Přidejte reakci

Přidat smajlík