Dobrý den.
Včera jsem si všimla, že jedno jehně hůř chodí.Občas mu podklesly nožky, od ovce normálně pilo.Hodně odpočívalo a mělo slabé záškuby celého těla.Ráno jsem ho odvezla k vetovi, ten zjistil zvýšenou teplotu a píchl antibiotika. Jehně se spíš horší,už se skoro nepostaví. Narodilo se 6.4. Hned po porodu dostalo lamb aid a včera jsem píchla selen. Je pěkné,silné,váží 8 kg.Neví někdo,co by to mohlo být,nemá někdo podobnou zkušenost?
Zdravím ještě jednou.Beránek dnes dostal druhou dávku antibiotik.Je na tom ale pořád stejně.Dneska, když jsem ho viděla jak se šponuje a bolestivě u toho naříká, mi to přišlo,jak kdyby se chtěl vyprázdnit a nešlo mu to. Je i takový nafouklejší.Je možné,aby jehně co zatím pije jen mléko od ovce mělo zažívací problémy?Mám mu zkusit dát trochu oleje?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mozna to podelal ten lambcosi? Tyhle sragory bych jehnatum vubec nedaval. Prezije prezije, neprezije neprezije.

Nerikam ze je po tom spatny jehne, ale ze je to zbytecny. Lepsi je prevence v kondici u matek.

Já bych ho asi utratila. Jen se trápí.

lentilka1982
napsal(a):
Zdravím ještě jednou.Beránek dnes dostal druhou dávku antibiotik.Je na tom ale pořád stejně.Dneska, když jsem ho viděla jak se šponuje a bolestivě u toho naříká, mi to přišlo,jak kdyby se chtěl vyprázdnit a nešlo mu to. Je i takový nafouklejší.Je možné,aby jehně co zatím pije jen mléko od ovce mělo zažívací problémy?Mám mu zkusit dát trochu oleje?
Smolka odešla?

No pokud ma ty křece v travicím traktu tak požádat veterináře o Spasmalgan či Buscopan. Je to proti bolestrm a křečím hladkého svalstva. V podstatě stejná látka jako v Algifenu. Ale ono podle toho co pišete ma asi spíše svalové křeče, že?

Pokud je nafouklé zkuste toto:
https://www.drmax.cz/max-simethicon-baby-30-ml
Učinná látka simethicon se používá i u zvířat.

Křeče kdy se třese celé zvíře budou nejspiš ty svalové. Vnitřní křeče - kolika probíhá jinak. Většinou je poznáte jen tak, že je zvíře apatické, skřípe zubama, lehá si na bok atd. Ale pokud máte dojem, že je nafouklé zkuste ten simethicon. Ten Buscopan či Spasmalgan jedině přes veterináře.