PetraHore

XXX.XXX.168.240
Dobrý den, mám dotaz, máme ovci je cca 2 mesice po porodu 2 jehnat, stale koji, ovci jsme odcervili na vnitrni a vnejsi parazity pred mesicem a cca pred par dny zacala stracet srst, na hrbetu ma vylysala hola mista, jak kdyz ji oholite, nic jsme od zimy nemenily, strava porad stejna + zacali chodit na pastvu. Davame jadro, seno, lizy. Nevite cim by to mohlo byt?
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
Ta ovečka je STRAŠNĚ HUBENÁ !!..chudinka😭
Tak mě zrak neklamal. Také jsem si říkala, že jsou to jen chlupy na kostech.
kimila

XXX.XXX.56.131
Mám stejnou zkušenost s kamerunkami na jaře. Můžete provést rozbor trusua zjistíte začervení. Odčervěte je, a srst se spraví. Od té doby co odčervuji, tohle jarní olysání zmizelo.

PetraHore
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz, máme ovci je cca 2 mesice po porodu 2 jehnat, stale koji, ovci jsme odcervili na vnitrni a vnejsi parazity pred mesicem a cca pred par dny zacala stracet srst, na hrbetu ma vylysala hola mista, jak kdyz ji oholite, nic jsme od zimy nemenily, strava porad stejna + zacali chodit na pastvu. Davame jadro, seno, lizy. Nevite cim by to mohlo byt?
Odčervení možná nezabralo. Koprologie?

proste se vydala do jehnat, pousteni vlny ( v tomhle pripade chlupu ) je normalni, bude nejspis chudokrevna, zkontrolujte jak vypadaji ocni sliznice ( famacha ). Odcervovani neni vselek. Ovce ma pred pripoustenim nejak vypadat.