.................

XXX.XXX.20.20
Dobrý den. Před deseti dny se nám narodilo jehně. První tři dny bylo v pohodě bylo zavřené v domečku s jeho maminkou. Po třech dnech jsme je oba pustili na čerstvou trávu byli v pohodě ale 2. Den se u dospělé ovce objevil průjem Proto jsme je opět zavřeli aby se ovce uzdravila a jedla jenom seno. Ona ale začala polehávat a přestala jíst( jí ale jen hodně málo jen když přijdeme do domečku aby vstala) jehně stojí s nohama blízko u sebe a vypadá slabě normálně pije ale asi málo protože jeho matka moc nevstává. Ovce má k dispozici senu šrot a samozřejmě vodu. S vodou má dva kýble a v jednom má i sůl a vodu se solí Pije víc. Vždycky když přijdeme tak vstane napije se a sní trochu sena. Budu moc ráda za rady ohledně ovce i jehněte. Děkuji moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

.................
napsal(a):
Ovečce je 1 rok
Takže vám zabřezla 7měsíční jehnice?
Říká vám něco chovatelská dospělost?

.................
napsal(a):
Dobrý den. Před deseti dny se nám narodilo jehně. První tři dny bylo v pohodě bylo zavřené v domečku s jeho maminkou. Po třech dnech jsme je oba pustili na čerstvou trávu byli v pohodě ale 2. Den se u dospělé ovce objevil průjem Proto jsme je opět zavřeli aby se ovce uzdravila a jedla jenom seno. Ona ale začala polehávat a přestala jíst( jí ale jen hodně málo jen když přijdeme do domečku aby vstala) jehně stojí s nohama blízko u sebe a vypadá slabě normálně pije ale asi málo protože jeho matka moc nevstává. Ovce má k dispozici senu šrot a samozřejmě vodu. S vodou má dva kýble a v jednom má i sůl a vodu se solí Pije víc. Vždycky když přijdeme tak vstane napije se a sní trochu sena. Budu moc ráda za rady ohledně ovce i jehněte. Děkuji moc.
Vy dáváte hlas sám sobě?
Já myslela, že to nejde.

.................
napsal(a):
Ne proč bych měl?
Třeba omyl. Ale tečky dávají hlas tečkám. Tak mě to zarazilo.

.................
napsal(a):
Pardon 2 roky... chyba. Přečetl jsem špatný rok narození
Promiňte, ale vy nevíte jak starou ovci máte?
Hezký den přeji já mám zkušenost že když má nějaká z mých ovcí průjem tak jsem jim do kýble s vodou dal černý čaj
poté průjem přestal a začal jsem ji dávat do žrádla jedny léky akorát si nevzpomenu jak se jmenovali ale dodávali ovci chuť k jídlu a pak začala normálně jíst.... ale až jak přestal průjem.... ........... a u jehněte pokud je slabé tak bych doporučil do nějaké lahve dát mléko nadojené z ovce jinak můžete nadojit třeba i z jiné ovce to mám vyzkoušené. mléko trochu přiohřát tak aby jí to nespálilo jazyk a dát do něho žloutek ....... tak krmit jehně do té doby než začne matka samotně podávat mléko jehněti....
Budu rád když mi průbježně budete dávat vědět jak to s něma vypadááá...
S pozdravem Tadeáš Koláček

Tadisek Koláček
napsal(a):
Hezký den přeji já mám zkušenost že když má nějaká z mých ovcí průjem tak jsem jim do kýble s vodou dal černý čaj
poté průjem přestal a začal jsem ji dávat do žrádla jedny léky akorát si nevzpomenu jak se jmenovali ale dodávali ovci chuť k jídlu a pak začala normálně jíst.... ale až jak přestal průjem.... ........... a u jehněte pokud je slabé tak bych doporučil do nějaké lahve dát mléko nadojené z ovce jinak můžete nadojit třeba i z jiné ovce to mám vyzkoušené. mléko trochu přiohřát tak aby jí to nespálilo jazyk a dát do něho žloutek ....... tak krmit jehně do té doby než začne matka samotně podávat mléko jehněti....
Budu rád když mi průbježně budete dávat vědět jak to s něma vypadááá...
S pozdravem Tadeáš Koláček
No, upřímně, vzhledem k vašim předchozím vláknům...

Tadisek Koláček
napsal(a):
Jakým vláknům ? To mi prosím vás vysvětlete
Třeba slabé třídenní tele - na naše otázky jste neodpověděl. Chtěl jste kastrovat býčka gumičkou. A jinde se ptáte, kdy mají králíci říji.
Přece. když chovám zvíře, tak si o něm něco dopředu nastuduji.
Ale oceňuji, že jsou vaše příspěvky slušné.
Jo to vás chápu že mi nevěříte ale je mi 14 let děda chová ovce cca 30 let a mám zkušenosti od něho ... Řeknu vám něco o tom býkovi .... V létě min rok se narodil slabý býk ( u nás doma) a jeho matka ho nechtěla nechát napít tak jsem ho musel ručně krmit vždy jsem si ho vzal do seníku tam jsem si s ním lehnul a dával mléko z láhve ... No a postupně si ke mě začal tvořit nějaké pouto a furt chodil za mnou ( když jsem byl v ohradě ) naučil jsem ho na jméno ... Atd .. no ale je to býk a u nás doma jdou býci po dvou letech se přeprodávají na výkrm a poté na jatka... Ale tím že jsem si ho oblíbil jsem si ho chtěl nechat a můj tatínek z maminkou mi řekli že jen pod podmínkou že ho vykastruju tak jsem si něco načet objevil kastrační gumičky a zeptal jsem se tady na nějakou radu ohledně kastrace paní mi řekla že je to nezákonné ... Takže jsem to teda nakonec neudělal a za rok půjde na výkrm ... Ale alespoň bude mít na mne hezké vzpomínky . A já že jsem mu udělal neobyčejný život ( takže tak) ....😊s ovcema mi můžete věřit konzultoval jsem to i s dědou

Tadisek Koláček
napsal(a):
nechte mě napokoji nic jsem vám neudělal........ Vy místo toho aby jste pomohli pánovi řešíte mě že vám není hamba
Jestli je vám opravdu 14 let, tak to se omlouvám.
Ale pán .............. se už neozývá.