Kozaaaa

XXX.XXX.168.52
Dobrý den ,
Pořídili jsme si kamerunskou kozu .
Musíme jí nahlásit .
Prosím kde a jak se to dělá .
Děkuji .
www.cmsch.cz
www.schok.cz
Koza je stádové zvíře, dle legislativy by jste měli chovat minimálně 2 ks.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kozaaaa
napsal(a):
Dobrý den ,
Pořídili jsme si kamerunskou kozu .
Musíme jí nahlásit .
Prosím kde a jak se to dělá .
Děkuji .
Připojuji se. Chovat jednu kozu je týrání.
Nechci polemizovat, jen používám rozum. Moje babička měla dekády jednu kozu, já měl před 40ti lety jednu kozu a nikdy by mi nenapadlo, že je to týrání protože koza byla spokojená.. Pokud si někdo jako mazlíčka pořídí kozu tak ji určitě netýrá. Je to jen mantra "nové doby" do všeho kecat a na vše mít povolení. Logika stádového zvířete je stejná jako, že šelma často žije ve smečce a dovedete si představit, že někdo nazve týráním mít jednoho psa? Kdo je psychopat tak si objekt týrání vždy najde. Nazvat týráním chov jedné kozy, ovce, krávy nebo prasete je nenormální. Týrání zvířat jsou různé varianty, ale chov na úrovni mazlíčka to rozhodně není. Legislativa ČR nemá patent na rozum, tedy alespoň ne na ten můj. Přeji všem spokojená zvířátka.

koza těžko může být spokojená, když je sama.

napsal(a):
koza těžko může být spokojená, když je sama.
Asi jak která.Máme kozu od malička odchovanou na flašce.Letos má podruhé kůzlata.
O kůzlata se stará,ale když jsme venku chodí s námi nebo se psem .Přesto,že vyrůstala s kozami a má možnost s nimi být,dává přednost nám a psovi.
Mela jsem kozičku,která po úrazu bydlela se mnou v kuchyni a byla na flašce. Když se po dvou měsících konečně postavila na nohy a nastal čas jí vrátit ke stádu,přišlo peklo. Naříkala,utíkala do baráku za mnou,nezabránil ani ohradník,síťí by se nechala umlátit,jen aby byla se mnou. Stádo jí do konce života nic neříkalo,na pastvě byla se mnou a kozy mohly jít kam chtěly,jen já jsem jí zajímala.

Takhle to vypadá,koza je na dvoře se psem a kůzlaty a druhá koza se pase na zahradě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.2
napsal(a):
Asi jak která.Máme kozu od malička odchovanou na flašce.Letos má podruhé kůzlata.
O kůzlata se stará,ale když jsme venku chodí s námi nebo se psem .Přesto,že vyrůstala s kozami a má možnost s nimi být,dává přednost nám a psovi.
Proč asi.... Protože odmalička měla krivenou psychiku. Nebo b je to jedna z mála vyjimek potvrzujících pravidlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.2
klimeszdenek@seznam.cz
napsal(a):
Nechci polemizovat, jen používám rozum. Moje babička měla dekády jednu kozu, já měl před 40ti lety jednu kozu a nikdy by mi nenapadlo, že je to týrání protože koza byla spokojená.. Pokud si někdo jako mazlíčka pořídí kozu tak ji určitě netýrá. Je to jen mantra "nové doby" do všeho kecat a na vše mít povolení. Logika stádového zvířete je stejná jako, že šelma často žije ve smečce a dovedete si představit, že někdo nazve týráním mít jednoho psa? Kdo je psychopat tak si objekt týrání vždy najde. Nazvat týráním chov jedné kozy, ovce, krávy nebo prasete je nenormální. Týrání zvířat jsou různé varianty, ale chov na úrovni mazlíčka to rozhodně není. Legislativa ČR nemá patent na rozum, tedy alespoň ne na ten můj. Přeji všem spokojená zvířátka.
Před x lety byli lgbt vražděni nebo ženský nesměly volit. Ne vše co bylo je super 😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.2
roklanka
napsal(a):
Mela jsem kozičku,která po úrazu bydlela se mnou v kuchyni a byla na flašce. Když se po dvou měsících konečně postavila na nohy a nastal čas jí vrátit ke stádu,přišlo peklo. Naříkala,utíkala do baráku za mnou,nezabránil ani ohradník,síťí by se nechala umlátit,jen aby byla se mnou. Stádo jí do konce života nic neříkalo,na pastvě byla se mnou a kozy mohly jít kam chtěly,jen já jsem jí zajímala.
Protože jste ji donutili bejt závislou na vás. S dobrým úmyslem a jinak by to nešlo aby přežila ale bylo to vynucené.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože jste ji donutili bejt závislou na vás. S dobrým úmyslem a jinak by to nešlo aby přežila ale bylo to vynucené.
Vynucením bych to nenazvala ,prostě jsem jí zachránila život. Vybrala si pak mě,se stádem byla od tří měsíců. Máte pravdu, ve stádě by nepřežila. Pokud je to v mých silách ,pomohu každému zvířeti a nejenom zvířeti.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč asi.... Protože odmalička měla krivenou psychiku. Nebo b je to jedna z mála vyjimek potvrzujících pravidlo.
Jenže ona byla se sestrou a mámou,jen necucaly,jelikož se narodily brzo a koza neměla mléko.Jinak byly s kozami a my je chodili krmit a pes je myl.
Takhle vyrůstaly mezi kozami.Ta úplne vlevo.

klimeszdenek: Ona vám to řekla, že je spokojená? Nebo jak jste na to přišel....
roklanka a acher: no samozřejmě, vás kdyby vychovali vlci, taky byste je možná měli raději než lidi... Ale to je samozřejmě NEnormální chování. V tom se snad shodneme.
Pokud má dotyčný doma na mazlíka samostatně kozu, která odmítla kozí společnost, protože je nenormální, tak je to v pořádku. Ale tak nějak vycházíme z obecného předpokladu, že většina zvířat, o kterých se tu bavíme, je normální. A normální koza chce být s kozama. Příklady těch nenormálních vlastně jen potvrzují pravidlo.

klimeszdenek@seznam.cz
napsal(a):
Psovi smečku nahradíte. Koze, krávě, praseti jeho stádo ne. Nebo s nimi budete na pastvě 20 hodin denně?
Že to bylo před 40 lety....