Anicka11

XXX.XXX.227.27
Chci se zeptat máme 5-ti týdení dvojčata kůzlata. Včera jsme si všimli že jedno z nich je slabé na zadní nohy Dnes je to ještě horší Chodí ale už nemůže skákat a nemůže moc běhat.Jinak pije od mámy i se pase. Jako by měla částečně ty zadní nožky ochrnuté. Když je pěkně jsou na pastvě jinak jsou ustájené ve chlivě. Netušíte co to může být?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anicka11
napsal(a):
Chci se zeptat máme 5-ti týdení dvojčata kůzlata. Včera jsme si všimli že jedno z nich je slabé na zadní nohy Dnes je to ještě horší Chodí ale už nemůže skákat a nemůže moc běhat.Jinak pije od mámy i se pase. Jako by měla částečně ty zadní nožky ochrnuté. Když je pěkně jsou na pastvě jinak jsou ustájené ve chlivě. Netušíte co to může být?
No, když nedáte ani foto.
Ale v zásadě je to jedno, bez veterináře na místě se toto těžko řeší.
Viz roklanka.
Anicka11

XXX.XXX.227.27
Nevypadá, že by trpělo, kam potřebuje si zajde, žere a než popoběhne tak vypadá zcela normálně Jen jak chce popoběnout tak už to jde vidět tedy ani z fotky nejde nic poznat. VET jsme řešili zatím nedojel myslím že dojede tak za týden Spíš to na mě působí jak nějaké pohybové problémy po nákaze klíštětem... klíště nevím zda mělo neohledavam je po každé pastvě

Jako ono nevypadá nemocně, protože kdyby vypadalo, tak ho sežere vlk, že. Ale ta progrese je špatné znamení.
Pokud nemůže na nohy, tak trpí. Ono nemůže taky třeba proto, že ho něco tak moc bolí, že ty nohy prostě nezvládne používat. Chodí a žere proto, že kdyby nechodilo a nežralo, tak uhyne.
Jako tipnout to na nákazu klíštětem je dooost odvážné.
Veterináře dnes (naložte kůzle do auta a jeďte) nebo se taky může stát, že vám o víkendu ulehne. Nebo řezníka. Nebo můžete doufat, že se to vyřeší samo.

Anicka11
napsal(a):
Nevypadá, že by trpělo, kam potřebuje si zajde, žere a než popoběhne tak vypadá zcela normálně Jen jak chce popoběnout tak už to jde vidět tedy ani z fotky nejde nic poznat. VET jsme řešili zatím nedojel myslím že dojede tak za týden Spíš to na mě působí jak nějaké pohybové problémy po nákaze klíštětem... klíště nevím zda mělo neohledavam je po každé pastvě
No, veterinář za týden - bez komentáře. Po klíštěti to fakt není.
Mám to nastavené jinak.
Anicka11

XXX.XXX.227.27
Tak nakonec se nám vet podařilo uhnat. Dle něho to bude neurologického původu zkusit dát tabletky b komplexu víc ho nenapadá. Pokud se to bude dál horšit tak na talíř. Říkal že jinak je v pořádku, nebolí jí to, je nažraná, reaguje jak má že se s tím ještě nesetkal.
Doron
napsal(a):
Měla jsem kozy strašně dávno, sama tady sbírám rady, hlavně od roklanky :).
Ale pamatuji, že kdysi mi kůzlata začala takhle divně chodit, dala jsem jim tehdy vitamín D a nějak zázračně to pomohlo.
Chci tím říct, že to byla křivice.
Daly se dohromady překvapivě rychle.
Anicka11

XXX.XXX.227.27
No to bych tež mohla děkuji vám moc za typ Nic tím neztratime a možna to pomůže