Mobilní ovcí síť

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2023 06:56
Juzek

XXX.XXX.7.199

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jaké máte pozitivní či negativní zkušenosti s mobilní ovčí sítí.
Jestli u těchto sítí nedochází k nechtěnému úmrtí atp.
Díky za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2023 08:36

Dochazi

17.5.2023 09:19
Juzek

XXX.XXX.11.136

Jak tomu zabránit? Zkoušel jsem na to přidělat i stínovací sít ale pak to podlézají a nemůžou se vrátit zpět asi ji budu muset dole nějak zatížit

17.5.2023 09:24

No a co je špatného na tyčkách a ohradníku? To je rozhodně bezpečnější varianta.

Pokud síť mermomocně potřebujete, dejte z vnitřní strany kousek od sítě tyčky s drátem a elektrikou tak, aby se ovce k síti dostaly jen na vypasení, a do sítě nestrkaly hnáty.

Když vám do sítě s nataženou stínovkou foukne vítr, budete mít síť naplacato a ovce navolno...

17.5.2023 09:46
Juzek

XXX.XXX.11.136

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No a co je špatného na tyčkách a ohradníku? To je rozhodně bezpečnější varianta.

Pokud síť mermomocně potřebujete, dejte z vnitřní strany kousek od sítě tyčky s drátem a elektrikou tak, aby se ovce k síti dostaly jen na vypasení, a do sítě nestrkaly hnáty.

Když vám do sítě s nataženou stínovkou foukne vítr, budete mít síť naplacato a ovce navolno...

Bohu žel nemůžu tam udělat ohradu na "pevno" ( bio koridor). S ohýbáním problém nemám ale chtěl jsem jim dopřát co nejvíc prostoru tak jsem pořídil 6X50m sítě
Takže to budu muset nějak dotáhnou do zdárného konce.
Tak jediný co mě teď napadá tak spodek sítě zatížit proti zdvihu a pustit do toho šťávu .

17.5.2023 09:51

Tak stava tam musi byt PORAD! A ne mala.

17.5.2023 12:15

Tvl jestli máte ty sítě bez elektriky, tak už mlčím

Sítě nezatěžujte proti zdvihu, jen spodní lanko (to bez vodičů) připíchejte k zemi nějakými háčky, musíte vychytat, jak daleko od sebe ty háčky mají být a nejspíš se vám to spodní lanko nebude moci té země dotýkat - konce vodičových lanek s ní nesmějí mít kontakt.

A samozřejmě ohradník dávat na vysekaný/vymulčovaný pruh a pečlivě udržovat, aby vám to nemlátilo do trávy.

17.5.2023 13:28
Juzek

XXX.XXX.11.136

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tvl jestli máte ty sítě bez elektriky, tak už mlčím

Sítě nezatěžujte proti zdvihu, jen spodní lanko (to bez vodičů) připíchejte k zemi nějakými háčky, musíte vychytat, jak daleko od sebe ty háčky mají být a nejspíš se vám to spodní lanko nebude moci té země dotýkat - konce vodičových lanek s ní nesmějí mít kontakt.

A samozřejmě ohradník dávat na vysekaný/vymulčovaný pruh a pečlivě udržovat, aby vám to nemlátilo do trávy.

Dneska vyzkouším a uvidím
Taky jsem říkal nějaký háčky jenže bych jich muselo být stovky
Jinak díky za rady .

17.5.2023 13:30

Koupíte drát, naštípete, háčků kolik potřebujete. Drát za pětikorunu. Nejde o to, aby to ovce nezvedla, ale aby se rypákem (hlavou) nedostala pod. Aby do toho čumajze vždycky dostala pecku.

Možná bude zatím stačit pustit tam pořádné napětí, a žádné háčky nemusíte vymýšlet :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík