Kamerunské ovečky a vše s tímto plemenem spojené

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2009 19:05
tomik123

XXX.XXX.215.198

Vážení přátelé, pište a představujte své krasavce:)Už se nemůžu dočkat

14.11.2009 09:39
iveta13

XXX.XXX.253.140

tomik123 napsal(a):

tak připojuji fotečku našeho stádečka, je to focené letos v létě. Momentálně očekáváme narození jehňátek cca za 14dnů. Přeji všem hezký den Iveta

14.11.2009 18:52
kamerunka

XXX.XXX.202.66

iveta13 napsal(a):
tak připojuji fotečku našeho stádečka, je to focené letos v létě. Momentálně očekáváme narození jehňátek cca za 14dnů. Přeji všem hezký den Iveta

Moje stádečko 12 oveček 1 dospělí beran ,porody konec ledna-únor 2010 Milena

14.11.2009 18:58
kamerunka

XXX.XXX.202.66

kamerunka napsal(a):
Moje stádečko 12 oveček 1 dospělí beran ,porody konec ledna-únor 2010 Milena

Ještě jednou

15.11.2009 06:36
stredask

XXX.XXX.222.52

tomik123 napsal(a):

Zrovna včera som kúpila krásny párik kamerunskej ovce, ale ešte nemám fotky od nás.
Veľmi by ma zaujímali všetky odlišnosti a zvláštnosti tohoto plemena. Obraciam sa na všetkých ktorí majú skúsenosti s chovom o rady a zážitky. Budem vďačná za každú info.

15.11.2009 06:38
stredask

XXX.XXX.222.52

kamerunka napsal(a):
Ještě jednou

Tak ešte jej manžel pán Barón...

15.11.2009 08:15
iveta13

XXX.XXX.253.140

stredask napsal(a):
Zrovna včera som kúpila krásny párik kamerunskej ovce, ale ešte nemám fotky od nás.
Veľmi by ma zaujímali všetky odlišnosti a zvláštnosti tohoto plemena. Obraciam sa na všetkých ktorí majú skúsenosti s chovom o rady a zážitky. Budem vďačná za každú info.

tak snad jediná odlišnost (kromě toho že se kamerunky nemusí stříhat) je, že rodí 2x do roka a je jim jedno, co je za měsíc, takže se jehňátek od jedné ovce můžete dočkat klidně v dubnu a v říjnu znovu. Jsou to velmi dobré matky, ani jednou jsme neměli problém s mlékem pro jehňata ani s porodama, porody jsou velmi rychlé. Hezký den Iveta

15.11.2009 20:18
tomik123

XXX.XXX.8.42

iveta13 napsal(a):
tak snad jediná odlišnost (kromě toho že se kamerunky nemusí stříhat) je, že rodí 2x do roka a je jim jedno, co je za měsíc, takže se jehňátek od jedné ovce můžete dočkat klidně v dubnu a v říjnu znovu. Jsou to velmi dobré matky, ani jednou jsme neměli problém s mlékem pro jehňata ani s porodama, porody jsou velmi rychlé. Hezký den Iveta

No ovečka parádní, krásně tmavá, takové kamerunky jsem viděl u známého, který to křížil s muflony, to bylo potom nádherný zvíře

16.11.2009 11:27
jbulin

XXX.XXX.38.251

tomik123 napsal(a):
No ovečka parádní, krásně tmavá, takové kamerunky jsem viděl u známého, který to křížil s muflony, to bylo potom nádherný zvíře

Zdravím srdečně kamerunsko-ovčí nadšence. Taky jsem chovatelem těchto nádherných zvířat. Máme dvě stáda. V jednom 5 + 1 a ve druhém 4 + 1 + 1 (druhá jednička je skopeček) :oo)
Jsou to absolutní zlatíčka. Je s nima sranda a máme z nich vážně velikou radost. Přikládám několik fotek, ale ty rozhodně nemůžou vypovědět nic o jejich charakteru a schopnosti člověka pobavit a tak dále :oo)
Mějte krásný dny.
*Jimi*

16.11.2009 11:28
jbulin

XXX.XXX.38.251

jbulin napsal(a):
Zdravím srdečně kamerunsko-ovčí nadšence. Taky jsem chovatelem těchto nádherných zvířat. Máme dvě stáda. V jednom 5 + 1 a ve druhém 4 + 1 + 1 (druhá jednička je skopeček) :oo)
Jsou to absolutní zlatíčka. Je s nima sranda a máme z nich vážně velikou radost. Přikládám několik fotek, ale ty rozhodně nemůžou vypovědět nic o jejich charakteru a schopnosti člověka pobavit a tak dále :oo)
Mějte krásný dny.
*Jimi*

druhá:oo)

16.11.2009 11:30
jbulin

XXX.XXX.38.251

jbulin napsal(a):
druhá:oo)

a tředí :oo)

tady jsou vidět i dva suffolk skopci, které jsme měli kopené, aby pomohli našim ovečkám se spásáním. Už se přestěhovali do mražáku :oo)

17.11.2009 18:28
kozlos

XXX.XXX.14.173

tomik123 napsal(a):

Letos jsem si pořídil taky kamerunky.

17.11.2009 18:32
kozlos

XXX.XXX.14.173

kozlos napsal(a):
Letos jsem si pořídil taky kamerunky.

Beránek

18.11.2009 10:43
tomik123

XXX.XXX.8.42

tomik123 napsal(a):

Ahoj, tak se taky přidám - přikládám foto našich oveček

18.11.2009 10:44
tomik123

XXX.XXX.8.42

tomik123 napsal(a):
Ahoj, tak se taky přidám - přikládám foto našich oveček

další foto

18.11.2009 10:47
tomik123

XXX.XXX.8.42

tomik123 napsal(a):
další foto

další foto

25.11.2009 11:14
lthorn

XXX.XXX.153.200

tomik123 napsal(a):
další foto

naše stádečko :)))

28.11.2009 21:56
georg

XXX.XXX.161.151

tomik123 napsal(a):

taky příhodím

28.11.2009 21:58
georg

XXX.XXX.161.151

tomik123 napsal(a):

.

28.11.2009 22:00
georg

XXX.XXX.161.151

tomik123 napsal(a):

.

28.11.2009 22:01
georg

XXX.XXX.161.151

tomik123 napsal(a):

,

28.11.2009 22:03
georg

XXX.XXX.161.151

tomik123 napsal(a):

l

28.11.2009 22:05
georg

XXX.XXX.161.151

tomik123 napsal(a):

.,

29.11.2009 08:13
iveta13

XXX.XXX.253.140

georg napsal(a):
.,

Dobrý den, nedá mi to se nepochlubit. Toto jsou naše včerejší přírůstky, jehnička s beránkem. Všem přeji hezký den Iveta

29.11.2009 09:59
lavacca

XXX.XXX.1.3

iveta13 napsal(a):
Dobrý den, nedá mi to se nepochlubit. Toto jsou naše včerejší přírůstky, jehnička s beránkem. Všem přeji hezký den Iveta

Jakpak se jmenují?A tipnu si - to jehňátko, které stojí je beránek a to ležící je jehnička, že?

29.11.2009 19:25
iveta13

XXX.XXX.253.140

lavacca napsal(a):
Jakpak se jmenují?A tipnu si - to jehňátko, které stojí je beránek a to ležící je jehnička, že?

je to přesně tak, jak říkáte. Dobrá trefa . Kluk je Matěj a holčina Megy. Mají se čile k světu, dneska už byli s maminou venku na sluníčku. Iveta

29.11.2009 20:44
lavacca

XXX.XXX.1.3

iveta13 napsal(a):
je to přesně tak, jak říkáte. Dobrá trefa . Kluk je Matěj a holčina Megy. Mají se čile k světu, dneska už byli s maminou venku na sluníčku. Iveta

já to tipovala dle hlavičky. Jé, Matěj..taky jsme měli berana Matěje. Byl to romaňovák, ale po 2 letech šel i s holkama od dům dál a co nám říkala nová majitelka, tak po cca roce u nich chytl nějakou nemoc a uhynul. Takovej fešák to byl.

30.11.2009 07:16
iveta13

XXX.XXX.158.1

lavacca napsal(a):
já to tipovala dle hlavičky. Jé, Matěj..taky jsme měli berana Matěje. Byl to romaňovák, ale po 2 letech šel i s holkama od dům dál a co nám říkala nová majitelka, tak po cca roce u nich chytl nějakou nemoc a uhynul. Takovej fešák to byl.

tak to je mi líto s tím beránkem. U nás jména většinou vybírají děti, ale Matěje vybral můj chlap, tak na děti zůstalo jméno na ovečku. Musím říct, že beránci, které dáváme pryč jsou všichni hodní, několik jsem jich už navšívila a všichni jsou zaltíčka jako jeich otec, tak doufám, že i tenhle prďola bude hodný a nebude trkat. Hlavně doufám, že se mi povede sehnat nové páníčky a nebude muset do klobás. Hezký den Iveta

30.11.2009 14:32
lavacca

XXX.XXX.1.3

iveta13 napsal(a):
tak to je mi líto s tím beránkem. U nás jména většinou vybírají děti, ale Matěje vybral můj chlap, tak na děti zůstalo jméno na ovečku. Musím říct, že beránci, které dáváme pryč jsou všichni hodní, několik jsem jich už navšívila a všichni jsou zaltíčka jako jeich otec, tak doufám, že i tenhle prďola bude hodný a nebude trkat. Hlavně doufám, že se mi povede sehnat nové páníčky a nebude muset do klobás. Hezký den Iveta

Tak to držím palečky, aby Matěj našel fajn lidičky(a pokud možno hooodně nevěst).

1.12.2009 20:09
pastelin

XXX.XXX.4.122

lavacca napsal(a):
Tak to držím palečky, aby Matěj našel fajn lidičky(a pokud možno hooodně nevěst).

Moje mini stádo.

1.12.2009 20:14
pastelin

XXX.XXX.4.122

pastelin napsal(a):
Moje mini stádo.

druhá

31.12.2009 11:48
stredask

XXX.XXX.222.52

tomik123 napsal(a):

Rada by som sa dozvedela ako dlho žije priemerne Kamerunská ovca a do akého veku je schopná priviesť na svet potomstvo? Ďakujem za odpoveď a veľa radosti z chovu - A

1.1.2010 00:27
lydie

XXX.XXX.63.106

stredask napsal(a):
Rada by som sa dozvedela ako dlho žije priemerne Kamerunská ovca a do akého veku je schopná priviesť na svet potomstvo? Ďakujem za odpoveď a veľa radosti z chovu - A

Mám dotaz- poničí kamerunky 6ti leté stromy v sadu? Pokud budou mít dostatek jiného krmiva?

1.1.2010 09:14
iveta13

XXX.XXX.253.140

lydie napsal(a):
Mám dotaz- poničí kamerunky 6ti leté stromy v sadu? Pokud budou mít dostatek jiného krmiva?

stromy poničí akorát tak, že ožerou listy, na které dosáhnou, kůru neožírají, tedy alespoň naše stádečko. Ve svém výběhu mají i švestky a žerou pouze listy a plody. Když je pustím mimo ohradu, tak je to stejné, kůry si nevšimnou, ale listí z jakéhokoliv stromu či keře mají rádi.

1.1.2010 09:17
iveta13

XXX.XXX.253.140

stredask napsal(a):

Co jsem pátrala, tak kamerunské ovce se údajně dožívají 13-15 let, potomstvo mají cca do 13 let. U nás v zoo mají 14letou kamerunku a ještě porodila jehně. Mi máme cca 11letou a rodí dvojčata. U beranů udávají, že by měli v chovu zůstat max. do 11roku věku, ale myslím si, že je to individuální, když budou zvířata prospívat a nebudou mít ani z připouštěním ani s porody problém, není důvod je vyřazovat z chovu.

2.1.2010 07:14
stredask

XXX.XXX.222.52

iveta13 napsal(a):
Co jsem pátrala, tak kamerunské ovce se údajně dožívají 13-15 let, potomstvo mají cca do 13 let. U nás v zoo mají 14letou kamerunku a ještě porodila jehně. Mi máme cca 11letou a rodí dvojčata. U beranů udávají, že by měli v chovu zůstat max. do 11roku věku, ale myslím si, že je to individuální, když budou zvířata prospívat a nebudou mít ani z připouštěním ani s porody problém, není důvod je vyřazovat z chovu.

Ďakujem veľmi krásne za odpoveď, tak to ma potešilo, lebo môžem kúpiť krásnu 4 ročnú ovečku a nerada by som sa za tri roky s ňou lúčila. Tak fičím dojednať obchod.
Pošlem foto. Krásny Nový rok! Andrea

2.1.2010 08:52
iveta13

XXX.XXX.253.140

stredask napsal(a):
Ďakujem veľmi krásne za odpoveď, tak to ma potešilo, lebo môžem kúpiť krásnu 4 ročnú ovečku a nerada by som sa za tri roky s ňou lúčila. Tak fičím dojednať obchod.
Pošlem foto. Krásny Nový rok! Andrea

hlavně nekupujte ovečku samotnou,hlavně už takhle starší, když je zvyklá být ve stádě, kupte jí nějakou kamarádku, jinak vám doma bude pořád bečet a v těchto situacích zvířata i přestávají žrát. Mohu se zeptat odkud jste? Mám známého, který teď musí prodat 2letou ovečku po jehněti, protože si nechal jejího syna. Mi jsme od Teplic. Iveta

3.1.2010 12:46
kozlos

XXX.XXX.14.173

tomik123 napsal(a):

Náš včerejší přírustek beránek.

3.1.2010 12:49
kozlos

XXX.XXX.14.173

kozlos napsal(a):
Náš včerejší přírustek beránek.

2

3.1.2010 17:45
iveta13

XXX.XXX.253.140

kozlos napsal(a):
4

tak to mooc gratuluji, je to beránek nebo ovečka? Hezký den I.

4.1.2010 19:11
stredask

XXX.XXX.222.52

iveta13 napsal(a):
hlavně nekupujte ovečku samotnou,hlavně už takhle starší, když je zvyklá být ve stádě, kupte jí nějakou kamarádku, jinak vám doma bude pořád bečet a v těchto situacích zvířata i přestávají žrát. Mohu se zeptat odkud jste? Mám známého, který teď musí prodat 2letou ovečku po jehněti, protože si nechal jejího syna. Mi jsme od Teplic. Iveta

Ne,ne,ne nebojte, ja viem, že nemajú byť samé. Ja už mám doma párik a aj to sa mi zdalo málo, že bol baránok len s jednou ovečkou, tak včera sme priviezli jednu 4 ročnú a jednu 2 ročnú, obidve už po jahňatách a teraz březí v 2 mesiaci. Takže náš baranček bude pre ne zaujímavý až za tri mesiace :0) Keď bude trošku slniečko pošlem foto.
Diki moc, ste veľmi milá. Veľa radosti so zvieratkami aj v Novom roku vám želá Andrea

28.1.2010 17:15
kamerunka

XXX.XXX.202.66

iveta13 napsal(a):
tak to mooc gratuluji, je to beránek nebo ovečka? Hezký den I.

Tak to jsou naše letošní přírůstky -zatím!! ovečky májí bílé znaky

28.1.2010 17:16
kamerunka

XXX.XXX.202.66

kamerunka napsal(a):
Tak to jsou naše letošní přírůstky -zatím!! ovečky májí bílé znaky

Pondělní dvojčátka Čert a Káča

2.2.2010 18:20
stredask

XXX.XXX.222.52

kamerunka napsal(a):
Pondělní dvojčátka Čert a Káča

Tak už je to tu konečne sa aj ja môžem pochváliť prvým jahniatkom v mojom živote. Tak tu je pár fotiek, akurát ešte neviem čo to je - narodilo sa v krásny dátum 01.02.2010!
Farma RAR

2.2.2010 18:21
stredask

XXX.XXX.222.52

stredask napsal(a):
Tak už je to tu konečne sa aj ja môžem pochváliť prvým jahniatkom v mojom živote. Tak tu je pár fotiek, akurát ešte neviem čo to je - narodilo sa v krásny dátum 01.02.2010!
Farma RAR

Ešte jedna fotka...

2.2.2010 18:22
stredask

XXX.XXX.222.52

stredask napsal(a):
Ešte jedna fotka...

ešte jedna...

2.2.2010 19:27
nehezacka

XXX.XXX.216.111

stredask napsal(a):
ešte jedna...

taky mámetaky se pochlubím

3.2.2010 07:14
iveta13

XXX.XXX.158.1

nehezacka napsal(a):
taky mámetaky se pochlubím

Moc gratuluji, je to nádherné jehně. Je to ovečka nebo beránek? A odkud jste? Díky a hezký den Iveta

3.2.2010 07:43
nehezacka

XXX.XXX.216.111

iveta13 napsal(a):
Moc gratuluji, je to nádherné jehně. Je to ovečka nebo beránek? A odkud jste? Díky a hezký den Iveta

je to beránek

3.2.2010 14:26
kalu

XXX.XXX.67.182

nehezacka napsal(a):
je to beránek

Dobrý den- mohu se vás, chovatelů kamerunských oveček také na něco zeptat ? Jsem ohledně oveček absolutní laik.
Máme u domku zahradu -pozemek cca 2500 m2. Pozemek tvoří pouze tráva a stromy.Až do loňska jsem celou plochu zahrady ručně sekala sekačkou , což je dost vysilující práce a tak stále víc uvažuji o "sekačkách živých"- ovečkách. Líbí se mi plemeno ovečky kamerunské- nejen vzhledově, ale především typem srsti . Protože jsem ale velký milovník zvířat (máme dva psy, kočku, slepice), tak u nás nehrozí to, že by ovečky přes sezónu vypásaly a na zimu se odstěhovaly do mrazáku. Prostě moje představa je taková, že ovečky u nás budou jako kamarádi celoročně, až do přirozeného konce.
A teď mé dotazy : Kolik zhruba oveček přes sezónu uživí zatravněná zahrada 2000 m2 (zbytek je výběh slepic, posezení, dětský koutek, bazén....). Moje představa byla tak 3-4 ovečky. Jak je to s otužilostí tohoto plemene ovcí- myslím, jestli můžou být celoročně venku (máme zde nevyužitý zděný chlívek a tam by také měli zázemí, ale jde mi o to, aby tam nebyli v zimě zavřené, když by jim byla venku zima) Čím ovce krmit v zimě- je mi jasné, že seno + nějaké zrniny , ale co konkrétně a v jakém množství svým ovečkám dáváte a kolik cca vyjde finančně jedna zima u takto malého stádečka ovcí.Jak je na tom toto plemeno celkově se zdravím ? Vím, že jsem vychrlila spoustu otázek- ale snažím se v předstihu sbírat informace, abychom pak na jaře mohli začít jednat.
A poslední otázka- jsem opravdu laik (vyznám se v chovatelství psů)- i u ovcí, jako u psů, existuje registrovaný chov zvířat s rodokmenem a potom tzv. bezpapírový chov ??? Nebo jak to vlastně u oveček je ? Vím, že se píše o regostrovyných zvířetech a neregistrovaných- je to něco jako obdoba psích chovatelských stanic ???
Moc děkuji, pokud jste si tento můj elaborát přečetli až do konce a poku mi někdo zodpoví mé, pro vás možná trochu hloupé a naivní, otázky.
Díky moc

4.2.2010 08:24
iveta13

XXX.XXX.159.1

kalu napsal(a):
Dobrý den- mohu se vás, chovatelů kamerunských oveček také na něco zeptat ? Jsem ohledně oveček absolutní laik.
Máme u domku zahradu -pozemek cca 2500 m2. Pozemek tvoří pouze tráva a stromy.Až do loňska jsem celou plochu zahrady ručně sekala sekačkou , což je dost vysilující práce a tak stále víc uvažuji o "sekačkách živých"- ovečkách. Líbí se mi plemeno ovečky kamerunské- nejen vzhledově, ale především typem srsti . Protože jsem ale velký milovník zvířat (máme dva psy, kočku, slepice), tak u nás nehrozí to, že by ovečky přes sezónu vypásaly a na zimu se odstěhovaly do mrazáku. Prostě moje představa je taková, že ovečky u nás budou jako kamarádi celoročně, až do přirozeného konce.
A teď mé dotazy : Kolik zhruba oveček přes sezónu uživí zatravněná zahrada 2000 m2 (zbytek je výběh slepic, posezení, dětský koutek, bazén....). Moje představa byla tak 3-4 ovečky. Jak je to s otužilostí tohoto plemene ovcí- myslím, jestli můžou být celoročně venku (máme zde nevyužitý zděný chlívek a tam by také měli zázemí, ale jde mi o to, aby tam nebyli v zimě zavřené, když by jim byla venku zima) Čím ovce krmit v zimě- je mi jasné, že seno + nějaké zrniny , ale co konkrétně a v jakém množství svým ovečkám dáváte a kolik cca vyjde finančně jedna zima u takto malého stádečka ovcí.Jak je na tom toto plemeno celkově se zdravím ? Vím, že jsem vychrlila spoustu otázek- ale snažím se v předstihu sbírat informace, abychom pak na jaře mohli začít jednat.
A poslední otázka- jsem opravdu laik (vyznám se v chovatelství psů)- i u ovcí, jako u psů, existuje registrovaný chov zvířat s rodokmenem a potom tzv. bezpapírový chov ??? Nebo jak to vlastně u oveček je ? Vím, že se píše o regostrovyných zvířetech a neregistrovaných- je to něco jako obdoba psích chovatelských stanic ???
Moc děkuji, pokud jste si tento můj elaborát přečetli až do konce a poku mi někdo zodpoví mé, pro vás možná trochu hloupé a naivní, otázky.
Díky moc

písněte mi na mail petr.ul@email.cz , o chovu kamerunek Vám napíšu, popř. můžete zavolat na 607888575. Hezký den

12.2.2010 18:14
engys

XXX.XXX.64.186

iveta13 napsal(a):
písněte mi na mail petr.ul@email.cz , o chovu kamerunek Vám napíšu, popř. můžete zavolat na 607888575. Hezký den

Prosím, nebylo by možno odpovědět zde? Také s chovem začínám a také by mě zajímaly odpovědi na tyto otázky. Bylo by dobré, kdyby zde nebyly jen fotografie, ale i rady od Vás zkušenějších chovatelů. Děkuji.

12.2.2010 19:23
iveta13

XXX.XXX.253.140

engys napsal(a):
Prosím, nebylo by možno odpovědět zde? Také s chovem začínám a také by mě zajímaly odpovědi na tyto otázky. Bylo by dobré, kdyby zde nebyly jen fotografie, ale i rady od Vás zkušenějších chovatelů. Děkuji.

samozřejmě odpovědět zde je možné, jen se mi nechtělo sem vše vpisovat. Tak z mé osobní zkušenosti: Máme 5 kam.ovcí a berana a k tomu stále nějaká jehňata, máme oplocený pozemek cca 2500m2, v létě to nestíhají vypásat, vždy musíme část posekat, ale na podzim a na jaře je dobré, že ten pozemek je větší. Co se týče otužilosti, tak se udává, že jim stačí jen nějaký obyčejný chlívek, to jo, ale vzhledem k plodnosti kamerunek (rodí 2x ročně) vám vlastně rodí permanentně celý rok a dle rad zkušených chovatelů mi bylo řečeno, že by měli mít při porodu min.+5st ve stáji. Znám chovatele, který je má celý rok jen pod dřevěným přístřeškem i když rodí, ale má mnohem větší ztráty - nám za 3 roky zemřelo jen 1 jehně, jemu každoročně v zimních měsících nějaké jehně uhyne, takže jak bude vypadat chlívek záleží na chovateli. Jak jsem psala kamerunky rodí 2x ročně, z čehož vyplývá, že buď jsou březí nebo kojí, z toho plyne vyšší potřeba vitamínů, já přidávám v létě do vody Kombisol multi do vody a v zimě dávám Nutrimix na řepu a samozřejmě mají solný liz i minerální. Taktéž přidávám i v létě jádro, ale méně než v zimě, tak 150g/ks/den-oves, v zimě dávám 200-250g/ks/den-oves nebo granule, nebo to smíchám. V zimě dále dostávají krouhanou řepu a mrkev - 0,5kg/ks/den a ráno cca 150g/ks/den tvrdého pečiva. Na podzim dostávají tak 2-3 jablka/ks/den. Jinak ve výběhu mají švestky,tak na těch si pochutnávají, když padají, ale stromů si jinak nevšimnou, ale když je pustím z výběhu ven, tak jim chutná jakékoliv listí z keřů i ovocných stromů, ale kůru nám neožírají. Jinak seno počítejte tak 1 velký 300kg balík/ks/zimu + připočítejte nějaké seno pro jehňata, kdy dvě 6ti týdenní jehňata zbaští zhruba to, co dospělá ovce. K té registraci, ta je povinná ze zákona, každý, kdo chová 1 a více ovcí, koz, musí být registrovaný na cmsch.cz. Samozřejmě existují zvířata s papíry jako je to u psů, ale je pravda, že u kamerunek jsem se stím nesetkala. V tomto by vám mohl poradit Jimmi, zkuste se číhnout na www.jimmihoovce.cz. Mám pocit, že nedávno kupoval čistokrevného berana. Tak snad jsem vám nějak na vaše otázky odpověděla. Třeba se najde další chovatel, který napíše, jak je to u něj. Tak končím román a přeji hezký večer.

13.2.2010 11:24
jbulin

XXX.XXX.58.30

iveta13 napsal(a):
samozřejmě odpovědět zde je možné, jen se mi nechtělo sem vše vpisovat. Tak z mé osobní zkušenosti: Máme 5 kam.ovcí a berana a k tomu stále nějaká jehňata, máme oplocený pozemek cca 2500m2, v létě to nestíhají vypásat, vždy musíme část posekat, ale na podzim a na jaře je dobré, že ten pozemek je větší. Co se týče otužilosti, tak se udává, že jim stačí jen nějaký obyčejný chlívek, to jo, ale vzhledem k plodnosti kamerunek (rodí 2x ročně) vám vlastně rodí permanentně celý rok a dle rad zkušených chovatelů mi bylo řečeno, že by měli mít při porodu min.+5st ve stáji. Znám chovatele, který je má celý rok jen pod dřevěným přístřeškem i když rodí, ale má mnohem větší ztráty - nám za 3 roky zemřelo jen 1 jehně, jemu každoročně v zimních měsících nějaké jehně uhyne, takže jak bude vypadat chlívek záleží na chovateli. Jak jsem psala kamerunky rodí 2x ročně, z čehož vyplývá, že buď jsou březí nebo kojí, z toho plyne vyšší potřeba vitamínů, já přidávám v létě do vody Kombisol multi do vody a v zimě dávám Nutrimix na řepu a samozřejmě mají solný liz i minerální. Taktéž přidávám i v létě jádro, ale méně než v zimě, tak 150g/ks/den-oves, v zimě dávám 200-250g/ks/den-oves nebo granule, nebo to smíchám. V zimě dále dostávají krouhanou řepu a mrkev - 0,5kg/ks/den a ráno cca 150g/ks/den tvrdého pečiva. Na podzim dostávají tak 2-3 jablka/ks/den. Jinak ve výběhu mají švestky,tak na těch si pochutnávají, když padají, ale stromů si jinak nevšimnou, ale když je pustím z výběhu ven, tak jim chutná jakékoliv listí z keřů i ovocných stromů, ale kůru nám neožírají. Jinak seno počítejte tak 1 velký 300kg balík/ks/zimu + připočítejte nějaké seno pro jehňata, kdy dvě 6ti týdenní jehňata zbaští zhruba to, co dospělá ovce. K té registraci, ta je povinná ze zákona, každý, kdo chová 1 a více ovcí, koz, musí být registrovaný na cmsch.cz. Samozřejmě existují zvířata s papíry jako je to u psů, ale je pravda, že u kamerunek jsem se stím nesetkala. V tomto by vám mohl poradit Jimmi, zkuste se číhnout na www.jimmihoovce.cz. Mám pocit, že nedávno kupoval čistokrevného berana. Tak snad jsem vám nějak na vaše otázky odpověděla. Třeba se najde další chovatel, který napíše, jak je to u něj. Tak končím román a přeji hezký večer.

Díky moc za reklamu na náš web. Jen upravím, že adresa je www.jimihoovce.cz
Přeji hezký víkend.
*Jimi*

13.2.2010 12:10
iveta13

XXX.XXX.253.140

jbulin napsal(a):
Díky moc za reklamu na náš web. Jen upravím, že adresa je www.jimihoovce.cz
Přeji hezký víkend.
*Jimi*

jéje tak to se omlouvám

13.2.2010 13:18
jbulin

XXX.XXX.58.30

iveta13 napsal(a):
jéje tak to se omlouvám

Vůbec nemáte proč. Mějte se.

13.2.2010 13:27
jbulin

XXX.XXX.58.30

jbulin napsal(a):
Vůbec nemáte proč. Mějte se.

Zdravím dnes asi potředí Napadlo mě hodit ten dotaz sem, když je o kamerunkach. Asi před týdnem jsem zjistil, že jedna naše ovečka má trošku vylýsanou srst kolem pravého oka. Nic strašného, ale prostě už je vidět kůže od koutku oka k slznému kanálku. Tak se chci zeptat, jestli jste se s tím někdo nesetkal. Na kozím fóru psali, že by to mohlo být od průvanu a vlivem slz ta srst vypadala, někdo psal o lysteriích, tak nevim. Nemáte nebo neměli ste někdo podobnej problém? Díky za reakce. *Jimi*

13.2.2010 15:00
iveta13

XXX.XXX.253.140

jbulin napsal(a):
Zdravím dnes asi potředí Napadlo mě hodit ten dotaz sem, když je o kamerunkach. Asi před týdnem jsem zjistil, že jedna naše ovečka má trošku vylýsanou srst kolem pravého oka. Nic strašného, ale prostě už je vidět kůže od koutku oka k slznému kanálku. Tak se chci zeptat, jestli jste se s tím někdo nesetkal. Na kozím fóru psali, že by to mohlo být od průvanu a vlivem slz ta srst vypadala, někdo psal o lysteriích, tak nevim. Nemáte nebo neměli ste někdo podobnej problém? Díky za reakce. *Jimi*

můžete to vyfotit? Naše ovečky mají ty kanálky jakoby pod slepenou srstí, jedné se stalo, že to taky vypadalo, ale zase to zarostlo.

13.2.2010 15:01
kamerunka

XXX.XXX.202.66

jbulin napsal(a):

Jimi,moje ovečky to mají bočas po těle.Musíte odčervit injekčně já měla včera veta.přestože jsme odčervovali konec října.Za těch 35kč /kus to stojí!!!

13.2.2010 17:31
jbulin

XXX.XXX.58.30

kamerunka napsal(a):
Jimi,moje ovečky to mají bočas po těle.Musíte odčervit injekčně já měla včera veta.přestože jsme odčervovali konec října.Za těch 35kč /kus to stojí!!!

Zdravím, my jsme taky odčervovali koncem října a asi bude potřeba znova. Stejně to chce před začátkem pastevní sezóny, takže to bylo i tak v plánu... Zeptám se, čím odčervujete? Aldifalem, Ivomecem super nebo Panacurem?

13.2.2010 17:46
engys

XXX.XXX.64.186

tomik123 napsal(a):

Tak se musím taky pochlubit. Asi dvě hodiny staré.

13.2.2010 18:07
iveta13

XXX.XXX.253.140

jbulin napsal(a):
Zdravím, my jsme taky odčervovali koncem října a asi bude potřeba znova. Stejně to chce před začátkem pastevní sezóny, takže to bylo i tak v plánu... Zeptám se, čím odčervujete? Aldifalem, Ivomecem super nebo Panacurem?

no já bych šla do Ivomecu, ten je i na kožní parazity. Mi dávali na podzim Ivomec, před 14dny panacur a jednu ovečku budeme muset napíchnout Ivomecem, protože má něco v srsti, místy má srst vypadanou až na kůži.

13.2.2010 18:08
iveta13

XXX.XXX.253.140

engys napsal(a):
Tak se musím taky pochlubit. Asi dvě hodiny staré.

gratuluji k přírůstku , beránek nebo ovečka?

13.2.2010 18:34
jbulin

XXX.XXX.58.30

iveta13 napsal(a):
no já bych šla do Ivomecu, ten je i na kožní parazity. Mi dávali na podzim Ivomec, před 14dny panacur a jednu ovečku budeme muset napíchnout Ivomecem, protože má něco v srsti, místy má srst vypadanou až na kůži.

I my sme loni měli problém s vypadanou srstí až na kůži. U jedný ovečky hlavně na bocích u páteře. A jakoby se i kůže loupala. Odčervili jsme a začalo se to zpravovat. Taky bych sázel na ten Ivomec... Dejte vědět, jak to pak dopadlo. Mějte se. *Jimi*

13.2.2010 23:26
tomasnix

XXX.XXX.165.55

iveta13 napsal(a):
gratuluji k přírůstku , beránek nebo ovečka?

Vsechny kamerunky na fotkach jsou fakt nadherny....tak mam dalsi senTomas

13.2.2010 23:33
jbulin

XXX.XXX.58.30

tomasnix napsal(a):
Vsechny kamerunky na fotkach jsou fakt nadherny....tak mam dalsi senTomas

Souhlasim. Jehňátka kamerunek jsou prostě k zulíbání. Přijde mi ale, že po narození když jsou čistě hnědý, tak jsou víceméně všechny stejný :-) Až později se ukážou charaktery. Kdybys chtěl vidět kamerunky naživo, můžeš se k nám přijet podívat. Hezkej zbytek víkendu *Jimi*

14.2.2010 11:47
engys

XXX.XXX.64.186

jbulin napsal(a):
Souhlasim. Jehňátka kamerunek jsou prostě k zulíbání. Přijde mi ale, že po narození když jsou čistě hnědý, tak jsou víceméně všechny stejný :-) Až později se ukážou charaktery. Kdybys chtěl vidět kamerunky naživo, můžeš se k nám přijet podívat. Hezkej zbytek víkendu *Jimi*

Je to beránek.

14.2.2010 16:08
tomasnix

XXX.XXX.127.230

jbulin napsal(a):

Jiri,ja koukal vcera na Vase stranky a byl jsem doslova uneseny.Kamerunky bych nazivo videt chtel a dokonce me i napadlo,ze bych se vnutil na exkurzi,ale netroufnul jsem si.Kazdopadne pokud by Ti to nevadilo,tak bych se moc rad zajel podivat.Podle smerovaciho cisla to ani nejspis nebudem mit k sobe daleko (ja Cesky Krumlov).Dekuju a taky preju hezky zbytek vikendu (i vsem oveckam)Tomas

14.2.2010 18:38
jbulin

XXX.XXX.58.30

tomasnix napsal(a):
Jiri,ja koukal vcera na Vase stranky a byl jsem doslova uneseny.Kamerunky bych nazivo videt chtel a dokonce me i napadlo,ze bych se vnutil na exkurzi,ale netroufnul jsem si.Kazdopadne pokud by Ti to nevadilo,tak bych se moc rad zajel podivat.Podle smerovaciho cisla to ani nejspis nebudem mit k sobe daleko (ja Cesky Krumlov).Dekuju a taky preju hezky zbytek vikendu (i vsem oveckam)Tomas

Jéé díky za pochvalu Rozhodně by nám to nevadilo. Stačí se dohodnout na datumu a můžeš se zastavit. Na webu máme i odkaz na mapku, jak se k nám dostat... Daleko to neni, studoval sem v Budějicích. Tak se těším na brzskou viděnou :-)
Přeji všem hezký nastupující týden. *Jimi*

14.2.2010 19:58
tomasnix

XXX.XXX.127.230

jbulin napsal(a):
Jéé díky za pochvalu Rozhodně by nám to nevadilo. Stačí se dohodnout na datumu a můžeš se zastavit. Na webu máme i odkaz na mapku, jak se k nám dostat... Daleko to neni, studoval sem v Budějicích. Tak se těším na brzskou viděnou :-)
Přeji všem hezký nastupující týden. *Jimi*

Jimi,jeste jednou dekuju...je to cca 2,5 hodiny,s navigaci se to zvladneMoc se tesimTermin navstevy urcite necham na Tobe,ja se prizpusobim....e-mail:tomasnix@seznam.cz

16.2.2010 18:55
kamerunka

XXX.XXX.202.66

tomasnix napsal(a):
Jimi,jeste jednou dekuju...je to cca 2,5 hodiny,s navigaci se to zvladneMoc se tesimTermin navstevy urcite necham na Tobe,ja se prizpusobim....e-mail:tomasnix@seznam.cz

Zimní paséní našeho ovčího pejska

16.2.2010 18:58
kamerunka

XXX.XXX.202.66

kamerunka napsal(a):
Zimní paséní našeho ovčího pejska

Pojď už domů!

16.2.2010 19:00
kamerunka

XXX.XXX.202.66

kamerunka napsal(a):
Pojď už domů!

Ještě pusinku a dobrou noc!!

17.2.2010 17:59
engys

XXX.XXX.64.186

engys napsal(a):
Je to beránek.

Tak bohužel, vyskytl se mi problém. Beránek byl úplně normální. Běhal a sál od matky, ale předevčírem začal padat na přední nohy a jakoby lezl po kolenou. Pohyboval se spíš přískoky. Včera už se sám nepostavil. Když jsem ho zvedl, udělal pár kroků a zase upadl. K vemýnku ho musím donést a držet, aby se najedl. Dnes už ani nestojí. Veterinářka mi dala injekci selenu s tím, že by to mohlo pomoci a řekla jak ji aplikovat. Tak jsem mu ji píchl, ale nevím, jestli to pomůže. Za jak dlouho by asi měla zabrat? A jak dlouho bude trvat, než nastane zlepšení? Pokud to tedy pomůže. Beránka krmíme doma ručně mlékem nadojeným od jeho matky. Ale stále jen leží a zdá se, jakoby dýchal zrychleně. Děkuji za odpovědi a případné rady.

17.2.2010 18:19
engys

XXX.XXX.64.186

tomik123 napsal(a):

Tak bohužel, vyskytl se mi problém. Beránek byl úplně normální. Běhal a sál od matky, ale předevčírem začal padat na přední nohy a jakoby lezl po kolenou. Pohyboval se spíš přískoky. Včera už se sám nepostavil. Když jsem ho zvedl, udělal pár kroků a zase upadl. K vemýnku ho musím donést a držet, aby se najedl. Dnes už ani nestojí. Veterinářka mi dala injekci selenu s tím, že by to mohlo pomoci a řekla jak ji aplikovat. Tak jsem mu ji píchl, ale nevím, jestli to pomůže. Za jak dlouho by asi měla zabrat? A jak dlouho bude trvat, než nastane zlepšení? Pokud to tedy pomůže. Beránka krmíme doma ručně mlékem nadojeným od jeho matky. Ale stále jen leží a zdá se, jakoby dýchal zrychleně. Děkuji za odpovědi a případné rady.

7.3.2010 19:11
kamerunka

XXX.XXX.229.90

engys napsal(a):

Včerejší přírůstek ,beránek Janek

7.3.2010 20:50
nadja

XXX.XXX.28.163

kamerunka napsal(a):
Včerejší přírůstek ,beránek Janek

Beránek je naprosto úžasnej nebude náhodou na prodej?

21.3.2010 18:27
lthorn

XXX.XXX.155.137

Naše nové přírůstky - Káťa , Máňa a Andulka ...

21.3.2010 20:11
choochoo

XXX.XXX.148.230

Zdravím, chtěl jsem se zeptat zda bude některá z krásných jehniček volná k prodeji a hlavně odkud jste. Díky, s pozdravem P.:-)

4.4.2010 20:34
stanko123

XXX.XXX.90.0

tomik123 napsal(a):

Chovám rozne zvierata,medzi nimi aj kamerunské ovečky. Velmi by som prosil o radu, keďže vôbec sami ich nedarí chovat koli nejakej chorobe o ktorej neviem. Minulú jar som kúpil dospelú ovečku s baranom.Cez leto ked boli na zelenej paši ešte v pohode. No ako prišla zima a prešiel som na suchú stravu,baran začal tak zrýchlene dychat a velmi chudol.Čím viacej žral tým bol chudší. Zavolal som k nemu aj veterinára, 2x mu niečo pichol ale akú ma choroby mi nepovedal. Barana som už nezachránil a uhynul mi. Ku konci už bol taký chudý a slabý,že žral poležiačky. Tohto roku mam taký problém s ovcami. Krmím ich kvalitným senom,dávam im mačkaný ovos,šrot,kukuričny šrot,ovsené vločky, no ovce su neskutočne chudé a zrýchlene a krátko dýchajú. Odčervoval som Aldifalom , ktorý mi poradili žeje velmi dobrý na všetky vnútorne parazity. Ešte mam pocit že tie ovce trocha kašlú . Velmi vas prosim ak niekto viete čoto je poradte mi bud sem na forum alebo na e-mail: casnocha.s@azet.sk
dakujem

4.4.2010 21:38
iveta13

XXX.XXX.253.140

jestli ovečky kašlou tak jsou začervené plicními červy, jinak je dobré odčervení střídat, nepodávat pořád to samé, mi stříídáme, máme též kamerunky a podáváme na střídačku Panacur (do tlamy) a Ivomec (injekčně), odčervujeme cca 3-4x za rok. Pokuste si vyhledat na foru plicní červi, nebo začervení a určitě se dopátráte i prostředku, čím odčervit, hlavně rychle. Tipla bych, že Vám beran pošel na začervení. Moje kamarádka měla obdobný problém, byl už hodně hubený a žral jak prottržený, podali jsme mu Panacur a během 2týdnů začala být znát první změna, nehubl dál a po měsíci už bylo vidět, že pozvolna nabírá. Držím palečky, Iveta

5.4.2010 13:18
stanko123

XXX.XXX.90.0

Dakujem ste zlata že ste mi poradili , no neviem či už nebude neskoro. Dnes som prišiel do stajne a ta ovečka je už velmi zoslabnutá , už ledva vstane ked im dávam do nádoby šrot . Ešte som jej dal dávku Aldifalu a ďalej uvidím. Na etikete Aldifalu je napísane že je to aj proti pľúcnym červom ,tak neviem prečo to neúčinkuje. Posledné dávky dostavala ta ,že som jej to lial z fľaše rovno do úst, už som ani nepoužíval striekačku. Som z Kysúc a tu podla starých ovčiarskych receptúr ked ovca kašlala starí ludia v našom nárečí rozprávali , že má mntelicu, v dnešnom preklade sú to asi motolice čiže asi motolica plucna.Podla starých receptov nato bola najlepšia údená slanina.Ja som jej ju asi pred vyše mesiacom začal podávat a dal som jej aj dávku aldifalu.Neviem presne kolko som mal tej slaniny no zjedla približne 30 dkg. Zdalo sa mi že nastalo rapídne zlepšenie tak som jej to už nedával a teraz je už táka slabá že tu slaninu už nedokáže prehltnúť a vypľúva ju. Iba ako na zaujímavosť uvádzam že kamerunské kozy mi slaninu z ruky žrali ako keby to bola mrkva,tak im to chutilo .Mám kamerunské kozy,holandského minikozlika,quesantske ovečky ,Maďarske ovce skrutkorohé,zušľachtené valašky, romanovsku ovcu,ovečku suffolk a tie sú bez problémov.Tak neviem prečo práve tie kamerunky majú takýto problém. Skúsim ešte ten liek čo ste mi poradili a uvidím ako to dopadne. No obávam sa že už je neskoro.
S pozdravom Stano

8.9.2010 12:16
engys

XXX.XXX.224.2

Dobrý den. Prosím zda by jste dokázali poznat podle fotografie zda jsou ovečky pravděpodobně březí. Dle mého názoru ano, ale nemám ještě tolik zkušeností. A dále zda je normální, aby měly každá jiný jazyk. Beran bahnice a její jehně mají fialový a bruhá ovce růžový. Děkuji.

18.9.2010 17:22
nehezacka

XXX.XXX.216.111

dnes ráno ve 4 se nám narodil další mrňouseksmajlík.je to kluk a dal mamině(prvničce) pěkně zabrat

18.9.2010 18:34
nehezacka

XXX.XXX.216.111

až na barevnou masku je celý bílý:-)

22.8.2011 00:22
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

naše stádečko :-)
před cca 2 měsíce se nám narodily 2 krásné jehničky, takže teď máme 5 holek a jednoho beránka.
Mohu se zeptat? Beránkovi bude za pár dní 5 měsíců a už má choutky.. Chtěla bych ho připustit nejdřív na konci listopadu, ale nechci ho nechávat samotného někde ve stodole, zatímco holky se budou venku cpát :-)) Co mám navíc dělat s těmi malými, aby na ně neskákal? Existuje něco, co bych navlíkla na beránka, aby je nemohl oplodnit? :-))
Díky za tipy! Katka

22.8.2011 00:40
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

naše první jehničky..od dvou oveček

MonikaG

18.10.2016 08:03
MonikaG

XXX.XXX.70.77

Dobrý den, tak jen k tomu krmení. Záleží na Vás, já mám 3 roky 3 kamerunské ovečky, mazlíky na 1000 m čtverečních, stačí jim to. Rozmazluji je, v zemědělských potřebách kupuji granule pro ovce, krmnou vločku a granulovanou vojtěšku. Většinou večer, kolem půl sedmé mají večeři, smíchám do krmné mísy granule pro ovce, oves, krmné vločky. Pro chuť jim přidávám hippi musli, to je taková chuťka pro koně. O víkendu jim během dne přidávám tak 3 nakrájené rohlíky, ve výběhu i v létě mají neustále seno. Jsem blázen. Mám je dost ochočené a doufám, že u mne dožijí co nejdéle. Pozor dávejte aby do žrádla nikdy nenapršelo. Pokud chcete odepište, zašlu Vám foto oveček. V zimě občas objednám granulovanou vojtěšku, tu trochu namočím ale jen malinko, ono to nabyde a moc jim to chutná. Pozor někdo ale granulky nedává vůbec, trochu to stojí, ale co bych pro své mazlíky neudělala. Tyto granulky, je potřeba když se rozhodnete dávat přiměřeně. S pozdravem Monika.

21.5.2018 12:23
Pejena

XXX.XXX.53.73

Tak to vám musí pěkně "řvát"

dagomara

27.10.2019 08:38
dagomara

XXX.XXX.79.10

Zdravím, prosím o radu ohledně přístřešku pro kamerunské ovečky. Chceme si je pořídit, ale nevíme, jestli je třeba mít v přístřešku nějakou dřevěnou podlážku, nebo stačí vystlat senem. Moc děkuji za rady. S pozdravem Dáša K.

27.10.2019 09:35
Pejena

XXX.XXX.55.34

Vystlat senem stačí. Na zimu by to chtělo uzavřený přístřešek, aby jim tam nefunělo...Někde tady je i diskuze o ovčínech, tak se ohlédněte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík