egi
napsal(a):
Otec: Baran
Matka: Koza
P.S.: Fotka z netu
Nehádám sa s Vami pani Jiřinka , nevidel som také stvorenie, ale na stránke, kde som našiel toto čudo, boli aj iné medzidruhové krížence, ale nie z toho srandovného poňatia s kreatívnym podmazom.
Ak má niekto foto, sem s ním, začínám byť už aj ja zvedavý
egi
napsal(a):
Nehádám sa s Vami pani Jiřinka , nevidel som také stvorenie, ale na stránke, kde som našiel toto čudo, boli aj iné medzidruhové krížence, ale nie z toho srandovného poňatia s kreatívnym podmazom.
Ak má niekto foto, sem s ním, začínám byť už aj ja zvedavý
beran+nuflonka
kjava

XXX.XXX.19.34
Nechci zakládat nové vlákno a tak se zeptám zde. Prosím žádné nadávky či urážky, ptám se čistě ze zvědavosti. Je možné křížení paovce hřivnaté s kozou domácí? Pročetl jsem zde diskuzi ohledně křížení ovce s kozou apod. Zdůraznuji, že se ptám jen pro zajímavost.
kjava
napsal(a):
Nechci zakládat nové vlákno a tak se zeptám zde. Prosím žádné nadávky či urážky, ptám se čistě ze zvědavosti. Je možné křížení paovce hřivnaté s kozou domácí? Pročetl jsem zde diskuzi ohledně křížení ovce s kozou apod. Zdůraznuji, že se ptám jen pro zajímavost.
Překladač google mi vyprdl tohle: Zpráva se týká mrtvě narozených dvojčat samců narozených samici kozy Saanen ( Capra hircus ) a barbary ( Ammotragus lervia ). Jsou popsána cytogenetika kultivovaných hybridních buněk a pozornost je věnována vysokému podílu buněk, kterým chyběl jeden chromozom.
----------------
Z roku 1981: Šest koz a 9 bahnic bylo inseminováno spermatem Barbary a 4-5 dní po inseminaci bylo získáno 16 hybridních embryí: 14 bylo přeneseno na bahnice nebo kozy. Přežití embryí bylo monitorováno návratem do služby po přenosu, hodnotami progesteronu v periferní plazmě a vyšetřením na laparotomii. Žádné z embryí Barbary ram x bahnice převedených do 4 bahnic a 4 kojenců nebo embryí koz koz Barbary ram x přenesených do bahnic nepřežilo. Ze 4 příjemců kozí kozy embryí Barbary rm x nanny měla jeden resorbovaný plod 7 týdnů po přenosu, jeden byl těhotný po 7 týdnech, ale nedokázal produkovat mladého a třetí produkoval zdravého samce 155 dní po přenosovém estru. Karyotyp hybridu byl 2n = 59XY, charakterizovaný jediným metacentrickým chromozomem.
----------------
Pokud v buňkách něco chybí, kříženci nejsou životaschopní.