Dobrý den,
byla bych vděčná za stejné infomace,taky jsme k jedné přišli jak slepí k houslím..,myslím,že ale větší úspěšnost v hledání kozla by byla na Slovensku..
farmastrizov
napsal(a):
A nevíte o nějakém kozlovi? Koukala jsem na domovské stránky chovatelů Lamancha v USA a nenašla jsem ve vzhledu rozdíl mezi naší a jejich holkama, tak nevím jak se pozná jestli je šmrnclá
To je otázka na mňa? Známi minulý rok pripúšťali u nejakého bezuchého(pri Trenčíne), tu tomu hovoria aj "čulky", jeho majiteľ zas vraj vravel že to je plemeno "koza sámska" (ľudová tvorivosť):D To bude všetko prekrížené, neviem či má cenu kvôli tomu prejsť kus cesty, bude fakt len kúštik z la mancha:) To foto je z facebookovej skupiny o nich https://www.facebook.com/pages/Here-Be-Goats-Lamancha-Dairy-Goats/237856768890?fref=ts
goldflorén
napsal(a):
Bylo by dobré se navzájem kontaktovat abychom o sobě věděli.Pokud máte zájem,napište na můj mail genofond@seznam.cz
Toto je naša Mini od Prešova.Vie niekto o aké plemeno ide?
tady není žádný jedinec a to ani koza ani kozel La Mancha.Všechno jsou to kříženci běžných koz.Pokud se vyskytne krátkouchost nebo naprostá bezuchost,potom je to zase potomek krátkouché kozy a jakéhokoliv ušatého kozla nebo naopak.V kombinacií rodičovského páru ušatost a krátkouchost se v jednom vrhu mohou vyskytovat kůzlata jak ušatá tak bezuchá nebo krátkouchá.
La Mancha se v USA chová ve dvou mutacích a to krátkouchá a bezuchá.U nás se vyskutují obě možnosti.Užitkovost,pokud můžu posoudit je výborná kolem 4 l .
krátkouché a bezuché kozy jsou vyjmuté z poviného značkování
Mám letošního kozla (už připouštěl), ale není čistokrevný-matka je křížená bílá s AN a otec je čistý LaMancha- je z Rakovnicka jak tu někdo psal...Kdyby měl někdo zájem.. farmavilem@gmail.com
Zdravím...měla bych na prodej kozlíka nar 5.6. letošního roku...je po plemenném AN kozlovi a krákouché koze. V blé barvě, bezrohý, moc milé zvíře. Cena 1000,- ale v případě rychlého jednání možná sleva. Nechce se nám ho zabíjet, ale nechat si ho taky nemžeme. Kontakt V.Zilvarova@seznam.cz, jindřichohradecký kraj.
Zdravím, aj my máme doma čulku. Teda určite to nie je LaMancha, je to taký kozí megamix :) ale je to super kozička. Najlepšia, čo máme. Tiež som ju chcela dať nakryť LaMancha capovi, ale žiadneho som nenašla, tak išla anglonubijákovi. Som zvedavá, čo z toho vznikne :D
Dobrý deň. ja sa venujem chovu kôz nejakých 5 rokov, pri čom sa snažím zameriavať na plemeno la mancha, na chovateľov čistokrvných kôz tohoto plemena sa mi tiež nepodarilo natrafiť, ale zato sa mi podarilo dosiahnúť pekný chov týchto krátkouchých kôz, ktoré vždy vyberám po najlpeších rodičoch, čím som dosiahol aj vysokú úžitkovosť. momentálne mám 6 kusov kôzičiek tohoto plemena a tiež sa mi podarilo zohnať aj capa (kozla), po veľmi dobrej dojke, s ktorým som spokojný a mám s ním už aj nakryté kozičky. Veľmi ma teší, že sa tomuto plemunu dostáva čoraz väčšej pozornosti. želám veľa úspechov.
Dobrý deň, posielam fotku, tej mojej partičky. Nie je to čisto-krvný chov, ale v Európe sa La Manchy zháňajú dosť ťažko. Ak by ste mal záujem o viacej fotiek, alebo iné informácie kľudne mi napíšte Vašu e-mailovú adresu formou SMS na číslo +421948745888.
Starychatarik
napsal(a):
Dobrý deň, posielam fotku, tej mojej partičky. Nie je to čisto-krvný chov, ale v Európe sa La Manchy zháňajú dosť ťažko. Ak by ste mal záujem o viacej fotiek, alebo iné informácie kľudne mi napíšte Vašu e-mailovú adresu formou SMS na číslo +421948745888.
Prosím a odkud jste, kde je máte? :-)